YTSO Başkanı Tahsin Becan, bankalara yüklendi!
YTSO Başkanı Tahsin Becan, bankalara yüklendi ve "bankalar üyelerimize yardımcı olmakta direniyorlar. Yaşanan bu zorlu süreçte bankaları firmalarımıza destek olmaya çağırıyorum" dedi.

Becan şöyle konuştu;

Üyelerimiz bankalara “İşe Devam Kredisi” için müracaata gittiğinde başvuruları bile alınmadan limit yok denilerek reddediliyor.

İstihdam sayılarını düşürmeden çalışmaya devam eden ya da geçici olarak faaliyetlerine son veren fakat işçilerine maaşlarını ödeyen firmalarımız, bu zorlu dönemde bankalar tarafından yeterli desteği göremiyor.

Bankalar müşteri ayrımcılığı yapıp öncelikle kendi müşterilerine kendileri ile çalışan firmalara öncelik veriyor.

Diğer bir konu ise ödenekleri kendi müşterilerine fazla fazla kullandırmaları… Burada yapılması gereken kredi limitlerini azaltıp daha fazla firmanın kullanılmasını sağlamaktır.

Yine en önemli sıkıntılardan birisi de müracaatları bile almadan çok sıra var, ödenek bitti diyerek iş adamlarımıza yardımcı olmuyorlar.

Ülkemizde bu dönemde pek çok işletmenin faaliyetleri geçici olarak durdu. Ciro kayıpları had safhada. Bu sıkıntıların giderilmesi için devletimiz tarafından açıklanan kredi desteklerinde de bankalar üyelerimize yardımcı olmakta direniyorlar. Kredileri hep kredibilitesi yüksek firmalara kullandırıyorlar.

Tüm bankalara sesleniyorum. Bu dönem banka karlılığını düşünecek şirket ayrımı yapılacak zaman değildir.

İş adamlarımız, üyelerimiz olmazsa bankacılık kesimi de olmaz. KGF ile riskin %80 i üstlenilmiş durumda. Çalışanıyla, işvereniyle bu krizden ülke olarak hep birlikte çıkacağız. Bu yüzden bankalar olarak üyelerimize destek olun, elinizi taşın altına koyun…

Dünya olarak içinde bulunduğumuz bu zor günlerden biran önce kurtulmamız dileğiyle,  herkese, sağlıklı, huzurlu günler dilerim.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.