YTSO Başkanı Tahsin Becan: İletilen talepler sonuçlanmaya devam ediyor
Tüm Oda ve Borsalardan ilgili kamu kurum ve Kuruluşlarına iletilen taleplerin sonuçlanmaya devam ettiğini belirten YTSO Yönetim Kurulu Başkanı Tahsin Becan, “Bu kapsamda üyelerimizden gelen her türlü talebi Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğimize iletmeye devam ediyoruz. Covid-19'un ekonomik etkilerini sınırlandırmak için iş dünyamızdan gelen diğer taleplerin ilgili Bakanlıklar ve Kurumlar nezdinde takibine devam etmekteyiz. Bu doğrultuda 02 ve 03 Nisan tarihi itibariyle iş dünyamız için sonuçlanan talepler aşağıda belirtilen şekildedir” dedi.

3 NİSAN İTİBARİYLE SONUÇLANAN TALEPLER

Taşımacılığın hızlandırılması ve ham madde tedarikinin aksamaması amacıyla Sağlık Bakanlığı tarafından “Kapıkule Gümrük Kapısına” hızlı tanı PCR testi yapan mobil laboratuvar kurulmasına ve hızlı tanı Kovid-19 testi yapılmasına onay verildi.

Turizm sektöründe, iş sözleşmeleri askıda olan çalışanlardan Nisan ayında sigortalı girişi yapılan işçiler “kısa çalışma ödeneği” kapsamına alındı.

Kısa çalışma ödeneği kapsamında olan çalışanın kısa çalışma ücreti ile net maaşı arasındaki farkı ödemek isteyen işverenler, SGK bildirimini “0 gün” yaparak aradaki farkı sorun olmadan ödeyebilecek.

Kısa çalışma kapsamında bulunan iş yerlerinde çalışmasını sürdüren çalışanlar için, asgari ücret desteği ödenmeye devam edecek.

Muayene süresi gelen tüm araçlar için araç muayene süreleri için 3 ay ertelendi.

2 NİSAN TARİHİ İTİBARİYLE SONUÇLANAN TALEPLER

Kamu kurumları tarafından gerçekleştirilen ihaleler için, koronavirüs (Covid-19) salgını nedeniyle sözleşme şartlarının yerine getirilememesi halinde, “süre uzatımı verilmesi” veya “sözleşmenin feshedilmesi” mümkün hale geldi.

http://www.revizyongazetesi.com/yeni/2020/04/01/hakan-korkmazdan-onemli-uyari-istanbuldan-yalovaya-gelisler-durdurulmali/

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.