Becan: Sağlık Çalışanlarına Yönelik Şiddeti Lanetliyorum

Yalova Ticaret ve Sanayi Odası (YTSO) Başkanı Tahsin Becan yaptığı yazılı basın açıklamasında “Sağlık Çalışanlarına Yönelik Şiddeti Lanetliyorum” dedi.

Tahsin Becan açıklamasında,"Ülkemiz sağlık ortamında şiddet uzun yıllardır toplumsal bir sorun halini almış durumda. Sözel hakaret ve tacizin yanısıra silahla yaralamadan hekim ve sağlık çalışanı ölümlerine varan üzücü tablolar ne yazık ki ülkemiz gündeminden hiç düşmemeye maalesef devam ediyor. Doktorlarımıza, yönelik şiddet vakalarının boyutları her geçen gün artıyor ve üzülerek görüyoruz ki cinayete kadarda gidiyor." dedi.

Tahsin Becan şöyle devam etti;

"Geçtiğimiz gün Konya’da yaşanan olay bir kez daha göstermiştir ki, sağlık çalışanları ifa ettikleri hizmetin muhteviyatı bakımından yaşadığı zorlukların yanında pek çok ciddi problemle de karşı karşıya kalmakta, sonuçları ölümle varan olaylar yaşamaktadırlar. Çok üzüntü veren bu olaylar sağlık hizmetine ihtiyaç duyan hastaların da, zarar görmesine sebep olmaktadır. Gecesini gündüzüne katarak binbir emekle insanları hayata bağlamaya çabalayan doktorlarımızın gayretleri minnet ve şükranla karşılık bulmalıdır, bu yüzden sağlık çalışanlarımıza yönelik yapılan bu saldırılar topluma karşı yapılmış saldırılardır. Hastanelerimizin güvenlik tedbirleri maalesef yetersiz kalmaktadır, isteyen istediği şekilde günün her saatinde hiçbir güvenlik uygulamasından geçmeden rahatça hastanelerin içerisine girebilmekte, ve şiddete başvurabilmektedir. Hastanelerde mutlak suretle giriş tedbirlerinin alınması, güvenliğin üst düzey yapılması, x ray cihazlarının konulması ve kontrollü girişler sağlanması artık elzem olmuştur. Her AVM girişinde olan x ray cihazı hastaneler için gereksiz midir? Ya da bu cihazları hastanelerin girişlerine koymak bu kadar zor mudur? Kafa yapısı olarak da, ahlak olarak da rahatsız, şiddete meyilli bu insanlıktan çıkmış kişilerin elinde silahla, bıçakla, başka yaralayıcı aletle içeriye girebilmelerine imkan verilmemelidir. Bu gözü dönmüş caniler silahıyla bıçağıyla hasta veya doktorların hemşirelerin yanına elini kolunu sallıya sallıya girmemelidir, buna engel olunmalıdır. Sağlıkta şiddeti önleme yasası çok daha ağır cezalar ve yaptırımlarla desteklenmeli, bu tarz şiddet olayları içinde olanların cezalandırılmaları çok ağır olmalıdır. Sağlık çalışanlarına yönelik, kadına yönelik, en doğrusu bütün canlılara yönelik şiddetin son bulması için yasalarla ağır yaptırımlar getirilmesini bekliyoruz. Konya Şehir hastanesinde hayatını kaybeden Dr Ekrem Karakaya’nın öldürülmesini, vatandaşlarımızın sağlığı için mücadele veren hekim kardeşlerimize yapılan tüm saldırıları lanetliyoruz, bu tarz eylemlerin son bulması için atılacak her adımın, getirilecek her önerinin desteklenmesi gerekliliğini yineliyoruz."

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.