Binicioğlu: Suriyeliler meselesi gerçekten beka sorunu olmaya gidiyor!

AK Parti'li Yalova eski Belediye Başkanı Barbaros Binicioğlu,"Suriyeliler meselesi gerçekten beka sorunu olmaya gidiyor" dedi.


BM'de Politik İlişkiler Danışmanlığı da yapan ve Ortadoğu ile ilgili toplantıların birçoğuna Türkiye'nin gayri resmi hükümet temsilcisi olarak da katılan Barbaros Binicioğlu şu açıklamaları yaptı;

"Değerli dostlarım;
Nasıl çözülecek bilmiyorum ama devletin bir politikası olmalı. Suriyeliler meselesi gerçekten beka sorunu olmaya gidiyor. Önümüzdeki dönem öncelikli konumuz budur. Türkiyeyi bu noktadan sıkıntıya sokabilirler. Bu mazlum insanları da en uygun şartlarla ülkelerine geri göndermemiz gerekiyor. Hazır Rusya ile aramız iyiyken Suriye ile bu konu konuşulabilir.
Ama Lütfen Tahriklere kapılmayalım bu tahrikler ülkemizde Allah Korusun iç çatışmalara sebep olabilir. Ülkemizde yurt dışından sivil kuruluşlar veya sığınmacı maskesiyle ajanlar olabilir.
Amerikanın güvenlikli bölge tanımıyla bizim güvenlikli bölge tamamen farklı anlamları var, onların niyeti tamamen değişik.
Ülkeyi yönetenlerin bu konuya geçici değil kalıcı çözüm bulma zamanı geçiyor.
En basit haliyle anlatmaya çalıştım. Emin olun ben tedirginim. Suriyeli ve Suriye konusu kendi başımıza açtığımız bir sorun. Bunu konuyu yakından içinden biri olarak söylüyorum.
Ama lütfen tahriklere kapılmayalım. Soğuk kanlı olalım. Bu ülkemize zarar verir. Tepkimizi demokratik yollarla gösterelim.
Günün sonunda sığınmacıların mutlaka insani şartlarla gönderilmesi gerekiyor.
Selamlarımla."



http://www.revizyongazetesi.com/yeni/2019/07/27/geldikleri-gibi-giderler/

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.