Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından görevlendirilen Mustafa Tutuk Hatay’da

Yalova Belediye Başkan Vekili Mustafa Tutuk, Kahramanmaraş merkezli meydan gelen 7.7 büyüklüğündeki depremden etkilenen Hatay’da inceleme ve koordinasyon çalışmalarında bulunmak üzere Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından görevlendirildi.

Yaşanılan depremin ardından tüm illerde olduğu gibi Yalova’da başlatılan yardım kampanyalarının başında bulunarak koordinasyonlarıyla bizzat ilgilenen Mustafa Tutuk, depremin 3. günü Hatay merkezine gitti.

Burada Yalova Belediyesi tarafından görevlendirilen ve gönüllü olarak bu ilimize intikal eden Yalova Belediyesi personelleri başta olmak üzere diğer illerden gelen kurtarma ekiplerinin çalışmalarını koordinasyonunda bulunan Mustafa Tutuk, yapılan kurtarma ve arama çalışmalarını bizzat yerinde organize etti.

Mustafa Tutuk: Biz bu acıyı biliyoruz

Depremin yaşandığı andan itibaren Yalova Belediyesi olarak gece gündüz demeden koordineli bir şekilde çalıştıklarını belirten Mustafa Tutuk; “Yalovalılar olarak biz bu acıyı 24 yıl önce yaşadık. Depremin yaşandığı saatten itibaren çalışmalarımızı yoğunlaştırarak deprem bölgesinde ihtiyaç duyulan gıda, yiyecek başta olmak üzere tüm ihtiyaçları hemşerilerimizin desteğiyle toplayarak deprem bölgesine gönderdik ve göndermeye de devam ediyoruz. Şuanda Yalova Belediyesi ekiplerimizle birlikte Hatay’da bulunuyoruz. Burada bulunan ekiplerimiz dışında diğer deprem bölgelerinde de Yalova Belediyesi ekiplerimiz yer alıyor. Bizlerde Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın görevlendirmesiyle hem Yalova Belediyesi ekiplerimizin hem de diğer illerden gelen arama kurtarma ekiplerinin çalışmalarını Hatay ilimizde bizzat takip ederek koordinasyon çalışmalarında yer almaktayız” dedi.

MUSTAFA TUTUK, YALOVA EKİBİ İLE MUCİZEYE ŞAHİTLİK ETTİ

Hatay Merkez’de görevlendirilen ve AFAD Gönüllüsü de olan Yalova Belediye Başkan Vekili Mustafa Tutuk, Hatay’da enkaz altında kalan 2 vatandaşın kurtarıldığı çalışmaları da yönetti.

Merkez üssü Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesi olan ve 10 ili etkileyen depremde, tüm ülke seferber oldu. Yalova’dan 200’ün üstünde personel ve gönüllü ile birlikte Hatay’a giden Yalova Belediye Başkan Vekili Mustafa Tutuk, enkaz çalışmalarına destek veren ekiplerin koordinesini sağlıyor.

Bölgeye gider gitmez Yalova Belediyesi personelleri ile bir araya gelen Mustafa Tutuk, İtfaiye Müdürlüğü personelleri ve gönüllüler ile yıkılan bir binada bir anne ve oğlunun hayata tutunmasını sağladılar. Depremin 70’inci saatinde enkazdan çıkarılan anne ve oğlu hastaneye sevk edildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.