Erdoğan açıkladı... Depremlerden etkilenen ailelere 10'ar bin lira destek

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kahramanmaraş’ta deprem bölgesinde incelemelerde bulundu.

Erdoğan, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun ve Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay ile birlikte Kahramanmaraş'ta depremin merkez üssü Pazarcık'ta AFAD ekiplerinden bilgi aldı.

Burada konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan,"Devletin kurumları hepsi iş başında. İlk gün tabii ki bazı sıkıntılar yaşandı. Ama ondan sonra ikinci gün ve bugün duruma hakimiyet tesis edildi." dedi.

Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen ailelere 10'ar bin lira destek verileceğini de açıklayan Cumhurbaşkanı Erdoğan,"Şu an itibariyle vefat edenlerin sayısı 8 bin 574, yaralı sayısı 49 bin 133. Yıkılan bina sayısı 6 bin 944. Buradan vatandaşlarımızın, milletimin bugüne kadar bu tür felaketlerde gösterdiği sabır neyse bu felaketlerde de vatandaşım sabrı gösterdi, bundan sonra da gösterecektir. Hasar tespitleriyle her ailemizi onları bu süreçte rahatlatacak bir rakamı ki bunu inşallah 10 bin olarak şu anda planladık. 10 biner lira inşallah bu ailelere bizler şu anda hükümet olarak ulaştıracağız ve onların bu geçiş döneminde sıkıntılarını giderelim istiyoruz." dedi.

Anahtar Kelimeler:
Kahramanmaraş Depremi
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.