Erdoğan: Hayat pahalılığı nedeniyle alım gücümüz bir parça düşmüş olabilir

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü sebebiyle son iftarını İstanbul Tersane Komutanlığı'nda işçilerle beraber yaptı ve ekonomiyle ilgili dikkat çeken mesajlar verdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan,"Hayat pahalılığı nedeniyle alım gücümüz bir parça düşmüş olabilir. Maalesef ülkemizde bazı kesimlerde bir şükürsüzlük bir tatminsizlik, bir karamsarlık hali aldı başını gidiyor. Halbuki elimizdekilere şükredeceğiz, sonra daha iyisi, daha güzeli, daha ilerisi için çalışacağız, mücadele edeceğiz." dedi.

Erdoğan,"Sizlerin de yakından takip ettiği gibi Türk ekonomisi bir süredir ciddi sınamalardan geçiyor. Bir kısmı küresel gelişmelerden bir kısmı iç dinamiklerden kaynaklanan bu sınamaları alnımızın akıyla evet aşarak yolumuza devam ediyoruz." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan,"Bu süreçte bir yandan istihdam alanlarını genişletirken diğer yandan da ücretleri arttıracak düzenlemeler yaptık. İnsanların işlerini korumalarını ve yeni iş sahibi olmalarını temin ederken herkesin insanca hayat sürebileceği gelir seviyesine ulaşmasına da önem verdik. Gençlerimiz ve kadınlarımız gibi istihdama yeni giren kesimleri ayrıca destekledik. Asgari ücrette yılbaşından yüzde 50'nin üzerinde artış yaptık. Tüm çalışanların maaşlarının asgari ücrete kadar olan kısmından gelir ve damga vergilerini kaldırdık. Bir başka ifadeyle devlet olarak çalışanlarımıza destek olmak için kendi gelirlerimizden vazgeçtik. Son 20 yılda asgari ücreti rakam olarak 23 kat reel olarak da bir buçuk kat arttırmış olmamız elbette önemlidir ama emekçilerimizin çok daha fazlasını hak ettikleri de bir gerçektir." dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.