Metin Feyzioğlu kaybetti... Türkiye Barolar Birliği'nin yeni başkanı Erinç Sağkan

Son dakika... Türkiye Barolar Birliği'nin (TBB) 36. Olağan Genel Kurulu'nda oy verme işlemi tamamlandı ve 348 delegenin oy kullandığı seçimde Ankara Barosu Başkanı Erinç Sağkan, resmi olmayan sonuçlara göre mevcut Başkan Metin Feyzioğlu'nu geride bırakarak TBB'nin yeni başkanı oldu.

Aslen Gümüşhane ilinin Şiran ilçesinden olan Erinç Sağkan ilk ve orta öğreniminden sonra Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden mezun oldu. Ankara Barosu'nun çeşitli kurul ve merkezlerinde çalıştıktan sonra; 2010-2012 yılları arasında Ankara Barosu Yönetim Kurulu üyeliği , 2014-2016 yılları arasında Ankara Barosu Genel Sekreterliği, 2016 yılından itibaren ise Ankara Barosu Başkan Yardımcılı yaptı.

Daha sonra Ankara Baro başkanlığına aday olan Erinç Sağkan, rakiplerine oranla en yüksek oyu alarak başkan seçildi. Seçimlere, Demokratik Sol Avukatlar grubu adayı olarak giren Erinç Sağkan 7 bin 227 oy ile baronun yeni başkanı seçilmişti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
yalovalı 2 yıl önce

156 oy alması başarıdır bence... Gelecek seçimlerde MHP veya Vatan Partisinden aday olur.