Miraç Kandili

Altınova Belediye Başkanı Dr. Metin Oral, Miraç Kandili ile Miladi 622 yılında Hz. Bilal-i Habeşi (r.a) tarafından ilk ezanın okunması nedeniyle mesaj yayınladı.


Ezanı namaz vakitleri nedeniyle Müslümanlar için büyük önem taşıdığını hatırlatan Altınova Belediye Başkanı Dr. Metin Oral, “Müezzinlerin Piri, Ashabın en önemli kişilerinden Hz. Bilal-i Habeşi (r.a)’nin ilk okuduğu ezan ancak kıyamette susacaktır” dedi.


İslam Alemi’nin Miraç Kandilini de kutlayan Başkan Metin Oral, “Peygamber Efendimizin en büyük mucizesi iyi anlaşılmalı. Allah’ın rahmetinin sağnak sağnak yağdığı gecede dua ve ibadetlerin kabul edildiği unutulmamalı. Birbirimize sevgi ve saygı ile yaklaşalım. Etrafımızı saran düşmanlıklara karşı birlik ve beraberlik içinde olalım. Birliğe, beraberliğe, kardeşliğe ve dayanışmaya en çok muhtaç olduğumuz bu günlerde kandillerin ve mübarek günlerin önemi büyüktür.

İnsanlara rahmet ve merhamet kapılarının ardına kadar açıldığı, günahların bağışlanması için el açıp dua edenlerin dualarının kabul olduğu önemli gecelerden birini daha idrak edeceğiz. Bu düşüncelerle tüm İslam Alemi’nin Miraç Kandilini en içten dileklerimle kutlar, insanlığa huzur, barış ve hayırlar getirmesini temenni ederim” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.