Vefa Salman 2 yıl 6 ay hapis cezasına mahkum oldu!

Eski Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman ile 5 sanığın yargılandığı ‘Taziye evi’ davasında karar çıktı. Vefa Salman, ‘kamu görevlisinin resmi belgede sahteciliği’ ve ‘görevi kötüye kullanma’ suçlarından tutuksuz yargılandığı davada 2 yıl 6 ay hapis ve 3 bin lira para cezasına çarptırıldı.

KORKMAZ UYARMIŞTI

Yalova Belediyesi'nde Vefa Salman döneminde yaşanan yolsuzlukları haber ve yorumlarıyla sürekli gündemde tutan ve Vefa Salman'ın milletvekili adaylığıyla ilgili de dikkat çeken analizlerde bulunan Revizyongazetesi.com Genel Yayın Yönetmeni Hakan Korkmaz, en son 29 Mart'ta şu değerlendirmelerde bulunup CHP Lideri Kılıçdaroğlu'nu uyarmıştı.

İşte Hakan Korkmaz'ın "VEFA SALMAN YA CEZA ALIRSA NE OLACAK?" başlıklı o yazısı...

"Bir ihtimale ve doğuracağı muhtemel olumsuz algıya dikkat çekmek istiyorum...

Yargılandığı davalardan paçayı kurtarmak için milletvekili dokunulmazlık zırhına bürünmek isteyen ve bu amaçla Yalova Belediye Başkanlığı görevinden "Şak" diye istifa edip başkanlık koltuğunu Mustafa Tutuk'a adeta hediye eden ve kuvvetle muhtemel Kılıçdaroğlu'nun CHP Yalova örgütlerinin tepkisine rağmen 1. sıra milletvekili adayı göstereceği Vefa Salman ya ceza alırsa ne olacak?

Dikkat buyrun lütfen! Mali İşler Müdürlüğü'ndeki milyonluk yolsuzluk davasından bahsetmiyorum...

Hani AK Parti Yalova eski İl Başkanı Muğlim Bağatar'ın suç duyurusunda bulunup sonra tanık sıfatıyla duruşmasına katıldığı davadan bahsediyorum.

Hani Vefa Salman'ın geçen yine duruşmasına katılmadığı ihaleye fesat karıştırmakla suçlandığı davadan bahsediyorum...

Hani Vefa Salman ve avukatları duruşmaya katılmadıkları için 5 Mayıs'a ertelenen davadan bahsediyorum...

Velev ki Vefa Salman CHP Yalova 1. sıra milletvekili adayı oldu ve 14 Mayıs'taki seçimlerden 9 gün önce yani 5 Mayıs'taki davada mahkeme Vefa Salman'ı suçlu buldu... Yani Vefa Salman ihaleye fesat karıştırmak suçundan ceza aldı... Ne olacak?

Bütün samimiyetimle ifade etmek isterim ki... İnşallah ortada bir suç yoktur ve bir ceza kararı çıkmaz... Ama ya bu ihtimal gerçekleşirse!

CHP, ihaleye fesat karıştırmaktan ceza almış birini milletvekili adayı göstermiş olacak! Ortaya çıkacak algıya bakar mısınız!

Zaten niyeti bu olduğu için Vefa Salman bu durumdan, ortaya çıkacak bu olumsuz algıdan elbette rahatsızlık duymaz, duymayacaktır diye düşünüyorum.

Ama...

Bu durum CHP'ye yakışır mı? Soruyorum.

Bu durum AK Parti'yi sürekli yolsuzluk yapıyor iddiasıyla suçlayan Kılıçdaroğlu'na yakışır mı? Soruyorum.

Bence ne CHP'ye ne de Kılıçdaroğlu'na yakışmaz.

Hatırlayın... Sayın Kemal Kılıçdaroğlu, kendisini ziyaret eden İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya,"Vefa Salman'la ilgili elinizde bir suç delili varsa söyleyin gereğini yapayım..." minvalinde konuşmuştu. Yani açıkçası ben dürüstlüğüne inandığım Kılıçdaroğlu'nun bazı konularda kurmayları tarafından doğru bilgilendirilmediğini tahmin ediyorum.

Kaldı ki ortaya çıkması bu muhtemel tablodan CHP oy kaybı olarak büyük bir zararda görebilir!

Bu yüzden birilerinin Sayın Kılıçdaroğlu'nu bu ihtimallerden bahsedip uyarması lazım ve Kılıçdaroğlu'nun da Vefa Salman'la ilgili bir tasarrufta bulunmadan önce malum davalarla ilgili CHP'yi ve kendisini zora düşürecek olasılıklarla ilgili hukukçulardan mutlaka bilgi alıp ona göre karar vermesi lazım diye düşündüğümü ifade etmek isterim."

Anahtar Kelimeler:
Vefa Salmana Ceza
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.