Vefa Salman ve Yakup Bilgin Koçal aynı davada yargılanacaklar!

İçişleri Bakanlığı Mülkiye Teftiş Kurulu Başkanlığı, Yalova Belediye Başkanlığının katılım paylarının YASKİ'ye zamanında tediye etmemesinden dolayı şüpheliler Vefa Salman, Yakup Bilgin Koçal, Halit Güleç ve Şenay Reyhan Kaş hakkında soruşturma izni verdi. Şüphelilerin itirazının Danıştay tarafından reddedilmesinin ardından hazırlanan iddianamede şüphelilerin cezalandırılmaları talep edildi.

Yalova Cumhuriyet Savcısı tarafından hazırlanan iddianamede;"Yapılan soruşturma sonucu; İçişleri Bakanlığı Mülkiye Teftiş Kurulu Başkanlığının 18.12.2019 tarih, 2019/232 Karar numaralı kararı ve bilirkişi raporları doğrultusunda; şüpheliler Vefa Salman, Yakup Bilgin Koçal, Halit Güleç ve Şenay Reyhan Kaş’ın görevlerinin gereklerini yapmakta ihmal veya gecikme göstererek kamunun zararına neden oldukları, eylemlerin ne şekilde, hangi tarih aralığında gerçekleştiği ve meydana gelen kamu zararının yukarıda 1 ve 2 numaralı kısımlarda ayrıntılı olarak anlatıldığı, bu suretle şüphelilerin müsnet görevi ihmal suçunu işledikleri tüm dosya kapsamından anlaşılmakla, Şüphelilerin mahkemenizde yargılamalarının yapılarak eylemlerine uyan ve yukarıda belirtilen kanun maddelerindeki müsnet suçtan CEZALANDIRILMALARINA karar verilmesi kamu adına iddia ve talep olunur." ifadeleri yer aldı.

SALMAN'IN 4. DAVASI

Vefa Salman'la ilgili açılan dava sayısı YASKİ davasıyla 4'e yükselmiş oldu. Vefa Salman Mayıs ayında hakim karşısına çıkacak. 

KOÇAL'DAN AÇIKLAMA: EVET GÖREVİ İHMAL SUÇUNDAN HAKİM KARŞISINA ÇIKACAĞIM

Öte yandan Revizyon Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hakan Korkmaz'ın sosyal medya hesabından Vefa Salman ve Yakup Bilgin Koçal'ın hakim karşısına çıkacağını ilk kez duyurması üzerine yorum yazan Yakup Bilgin Koçal haberi doğruladı.

İşte Koçal'ın açıklaması

Hakan Korkmaz/Özel Haber

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
yalovalı 2 yıl önce

Bu tip olaylar her belediyede var.. Başkanlar bu tip ödemeleri zamanında yapmazlar daha önemli işler nedeniyle ve genellikle teftişlerde bunlara kımse bakmaz bile