Çiftlikköy’de milyonluk bir projeyle ilgili bazı söylentiler bana ulaşınca hemen neler olup bitiyor diye küçük bir araştırma yaptım.

CHP Yalova İl Başkanı Erdem Doğancı'ya açık mektup CHP Yalova İl Başkanı Erdem Doğancı'ya açık mektup

Mesela söz konusu projeyle ilgili imar değişikliği taleplerinin belediye imar komisyonunda olduğu ve önümüzdeki ay belediye meclisinde söz konusu talebin meclisten geçeceği söylentileri var… ki bu söylentiyi dillendirenler de siyasetin içinde olanlar yani…

Hal böyle olunca dediğim gibi araştırma yapma gereği duydum fakat ilginçtir ki edindiğim bilgilere göre imar komisyonunda böyle bir talep yokmuş!

Konuyla ilgili görüşülen sadece bir mahkeme kararı varmış galiba...

Bu arada bahsettiğim projede yapılacak imar değişikliğiyle ortaya çıkacak rantı işin uzmanlarına sordum, hesaplattırdım “100 milyon civarı” dediler.

Ben prensip olarak ilçeye değer katacak hiçbir projeye karşı çıkmam aksine yanında olurum.

Ama…

Gelelim işin amasına…

Eğer bir imar uygulamasında 100 milyon gibi bir rant ortaya çıkıyorsa “Belediyenin bu işten karı nedir? Belediyenin kasasına kaç para girecek?” diye sorarım... Ben sadece buna bakarım.

Benim ulaştığım bilgilere göre projeyle ilgili algı çalışmaları var gibi ama ortada daha bir şey yok!

Olursa dediğim gibi bu soruyu mutlaka soracağım, şimdiden söylemiş olayım.

Bir de aman dikkat bu proje üzerinden yine başkana operasyon çekmeye kalkmasın birileri… Benden söylemesi… Sonra söylemedi, uyarmadı demesin kimse.

Hakan Korkmaz

Revizyon Gazetesi

Genel Yayın Yönetmeni