Ahmet Büyükgümüş, Numan Soyer’e çok sözler verdi ama hiçbirini tutmadı!

Çınarcık, eskiden AK Parti döneminde yani Murat Erdoğan belediye başkanı olduğu dönemde bir çok kazanım elde etmişti. Hükümet Konağı, Üniversite, Arıtma, Hastane, Murat Erdoğan dönemindeki kazanımlardan bazılarıydı...

Tabi tüm bu kazanımlara rağmen eksik kalan bazı şeyler vardı ki işte 7 yıl önce ben bunu gündeme getirmiştim.

Evet... Marmara’nın İncisi diye anılan turizm ilçesi Çınarcık’ın sadece 1 çöp kamyonu vardı ve çöp toplamada sıkıntılar yaşanıyordu.

Oysaki o zamanlar hükümet Tunus’a yerel yönetimlerde kullanılmak üzere 434 araç, Mısır’a ise 150 adet sıfır çöp kamyonu hibe ediyordu.

İşte bende bu durumu masaya yatırıp “Nasıl olurda Türkiye bir taraftan başka ülkelere çöp ve diğer hizmet araçlarını hibe ederken Çınarcık gibi adı turizmle anılan ilçelerde hizmet araçları sıkıntısı yaşanır” şeklinde sorunu çözüme kavuşması adına gündeme getirmiştim.

CHP’li Çınarcık Belediye Başkanı Avni Kurt, gündeme getirdiğim bu sorunu çözüme kavuşturma istikametinde hareket etti ve Çınarcık Belediyesi çöp kamyonu vesaire hizmet araçları parkurunu hızla genişletti.

Yani medyanın kamu yararına gündeme getirdiği sorunu yerel yöneticiler dikkate alıp çözüme kavuşturmuş oldu.

İşte bir belde, ilçe veya ilde medya ve yerel yönetimler/yöneticiler kamu yararına çalıştıklarında tüm sorunlar bir bir çözülür/çözülebilir. Yeter ki niyet kamu yararına hareket etme, halka hizmet etme olsun.

Geçende Çınarcık’ta ulaşım hizmetlerinin hala 30-40 senelik otobüslerle yapıldığına dikkat çekip sorunu gündeme getirmiştim...

Yani diyeceğim o ki; Biz hep kamu yararı için, halkımızın daha iyi hizmetlere kavuşması için dün ne yaptıysak bugünde onu yapıyoruz...

Seçilmişler neler yapıyorlar ona bakmak lazım diye düşünüyorum.

Son yerel seçimlerde Çınarcık Belediye yönetimi malumunuz yine AK Parti’ye geçmişti. Çınarcık Belediye yönetimi iktidar partisinin elindeyken aynı Murat Erdoğan döneminde olduğu gibi ciddi kazanımlar elde eder diye düşünmüştüm ama 3. seneye girilmesine rağmen bu anlamda ciddi bir hayal kırıklığı yaşadığımız bir gerçektir.

Tabi son yerel seçimlerde AK Parti, Yalova’yı yine kaybetmiş ama Çınarcık’ı 16 oy farkla olsa da kazanarak teselli bulmuştu.

AK Parti belediyecilik hizmetleri anlamında gücünü Çınarcık’ta gösterecek diye beklentimi dile getirmiştim ama sonra bir gelişme oldu malumunuz...

Yalova Belediyesi yolsuzluk soruşturması kapsamında belediye meclisinde sayı üstünlüğü bulunan AK Parti’ye geçti.

İşte bu gelişme olunca, bu gelişmenin Çınarcık için bir şansızlık olduğunu ve AK Parti’nin her anlamda bütün gücünü Çınarcık’ta değilde Yalova’da göstereceğine dikkat çekmiştim ve 3. seneye girilirken de büyük ölçüde haklı çıktığım ne yazık ki ortadadır... ki işçi maaş/alacaklarını ödemekte zorlanan Çınarcık Belediyesi'nin bu girdaptan bir an önce çıkması şüphesiz en büyük dileğimizdir.

Bu anlamda özellikle genç vekil Ahmet Büyükgümüş’e Numan Soyer’e çok sözler verdi ama hiçbirini tutmadışeklinde AK Parti kulislerinde bana kadar ulaşan tepkiler olduğunu da söyleyerek bitirmiş olayım.

Bu konuda söyleyeceğim şeyler tabi ki olacak ama şimdilik daha fazla uzatmayayım ve bu konuyu başka bir zaman masaya yatıralım inşallah.

İyi pazarlar.

Hakan Korkmaz

Revizyon Gazetesi

Genel Yayın Yönetmeni

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.