Ahmet Büyükgümüş, Yakup Bilgin Koçal'ın yörüngesinden çıkmalıdır!

AK Parti Yalova'da iki değil bir milletvekili çıkarsın o da kontrolümüz altında olsun.

Yalova siyasetinde yeniden var olmak isteyen siyaset mühendisi aklın hedefi bu ve bu hedef doğrultusunda Yalova siyasetini dizayn etmeye çalışıyorlar.

Plan basit...

Ahmet Büyükgümüş birinci sıra adayı olsun ikinci sıra adayı önemli değil...

Siyasi konjonktür 5 sene öncesi gibi değil ve Ahmet bir olunca AK Parti seçmeninin büyük bölümü ya sandığa gitmeyecek veya sandığa gidip bir şekilde tepkisini gösterecek.

Plan bu.

Peki AK Parti seçmeni bunu yapar mı?

Elbette yapar ve hep yapmıştır zaten.

İşte Yalova Belediyesi...

Vefa Salman 3 seçim kazandı ama belediye meclisini alamadı.

Vefa Salman belediye meclisini alabilseydi belki malum görevden uzaklaştırma falan olmayacaktı.

Diyeceğim o ki; AK Parti seçmeni adayı beğenmediği zaman fatura kesen bir seçmendir. Bu net.

Hee... gider Erdoğan’a oyunu atar ama diğer taraftan faturayı keser.

İşte İstanbul ikinci seçimi falan daha bir çok örnek verilebilir buna.

Evet Yalova siyasetinde yeniden var olmak isteyen siyaset mühendisi aklın yani Yakup Bilgin Koçal’ın hedefi AK Parti Yalova'da iki değil bir milletvekili çıkarsın o da kontrolümüz altında olsun.

Peki AK Parti’nin kaybettiği bir vekil kime gidecek?

Elbette Yakup Bilgin Koçal’ın kontrolündeki İYİ Parti’ye...

Size bir noktadan sonra İYİ Parti Yalova’nın başına gelecek ismi de söyleyeceğim yazımın devamında...

Evet AK Parti 1, CHP 1, İYİ Parti 1 vekil çıkarsın... Plan bu.

Peki Yakup Bilgin Koçal’ın bu planı işler mi? Bu plan tutar mı? Bu plan hayata geçer mi?

Ahmet Büyükgümüş, Yakup Bilgin Koçal’ın yörüngesinden çıkmadığı sürece bu planın hayata geçme olasılığı çok yüksek.

Biraz sert olduğunun farkındayım ama bu analizi bu şekilde yapmak benim işim. Zaten benden başka bu analizi yapacak kimsede yok Yalova’da ve bu anlamda kulvarımda tek olduğum doğrudur.

E bir tane de olsun yani değil mi...

Özellikle medyayı, gazetecileri biraz yemleyip kontrol altında tutmayı seven siyasiler başta olmak üzere kimileri benim bu gibi analizlerimi falan okuyunca ilk akıllarına gelen ve peşine düştükleri şu oluyor; "Hakan Korkmaz’a bunları kim yazdırdı?"

Hep gülmüşümdür buna...

Varsa bu kentte bana yazı yazdıracak bir siyasi veya üst akıl bana da haber verin ne olur... Hani en azından bende bileyim yani kim olduğunu...

Bu kentte medya hep birilerinin siyasi veya ticari hedeflerinin aparatı olsuna alışanlar gün gelecek bana da alışacaklar.

Evet konuya dönelim ve son söylediğimi biraz açalım...

Bakın uzatmadan basit ve son bir yaşanmışlıktan örnek vereceğim...

Yalova’da oda seçimlerinde Ahmet Büyükgümüş’ü ortalıkta gören oldu mu hiç?

Ya AK Parti’ye büyük ihanetin hem de göz göre göre yapılan büyük ihanetin gerçekleştiği YTSO seçimlerinde Ahmet Büyükgümüş’ü ortalıkta gören oldu mu?

Hayır.

Genç Vekil Ahmet Büyükgümüş, oda seçimlerinde hiç ortalıkta gözükmedi!

Yani AK Parti Yalova’da oda seçimlerinde adeta hezimet yaşarken Ahmet Büyükgümüş ortalıkta yoktu ama Ahmet Büyükgümüş’e yakın örnek veriyorum Numan Soyer’den tutunda İsmail Atik’e varıncaya kadar daha bir çok isim çatır çatır AK Parti aleyhine çalıştılar iyi mi!

Hepsi bir şekilde Yakup Bilgin Koçal’ın yörüngesinde olan isimler bunlar ve işin kötüsü Ahmet’te böyle...

Evet Ahmet Büyükgümüş’te epey bir süredir Yakup Bilgin Koçal’ın yörüngesinde olduğu için oda seçimlerinde adeta ortalıkta gözükmemiş ve suya sabuna dokunmamıştır.

Peki Yakup Bilgin Koçal’ın siyaset mühendisliğinde gerçekleşen oda seçimlerinde ortaya çıkan sonucun algısı ne olmuştur?

AK Parti Yalova’da kaybetti!

İşte oda seçimlerinde bu algı ortaya çıktı, çıkarıldı. Ve genç vekil Ahmet Büyükgümüş dahil aralarında bazı AK Parti’li eski ve görevdeki belediye başkanlarının da bulunduğu Yakup Bilgin Koçal’ın yörüngesindeki bir çok isim de bu yenilginin de ortaya çıkan bu algının da mimarı oldular... ki işin vahim tarafı bunu bilerek ve isteyerek yapmış olmalarıdır. En azından görünen tablo bu yani.

Mesela Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yakın olduğu bilinen Ahmet Büyükgümüş’ün Yalova’da oda seçimlerinde suya sabuna dokunmadığından Sayın Cumhurbaşkanımızın haberi var mı? Soruyorum.

Yalova’da az önce saydığım bir çok AK Parti’li ismin Yakup Bilgin Koçal’ın yörüngesinde oda seçimlerinde el birliği ile AK Parti’ye hezimet yaşattıklarından Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın haberi var mı? Soruyorum.

Oğlumdan 1-2 yaş büyük olan ve ne zaman işim düşse hemen halleden ve bugüne kadar hiçbir sorun yaşamadığım genç vekilimize, kendi kulvarında Yalova siyasetini takip edip nabzını tutan biri olarak tavsiyem, kendisini "AK Parti’nin başına geçeceksin" diye pohpohlayan Yakup Bilgin Koçal’ın yörüngesinden bir an önce çıkmasıdır... ki bu kendisi içinde partisi içinde en doğru olanıdır.

Ahmet Büyükgümüş, Yakup Bilgin Koçal’ın bahsettiğim planında kilit isimdir ve Ahmet Büyükgümüş bu planı bozacakta tek isimdir. O yüzden bugün bunları açık açık yazdım ve Ahmet’in de bu samimi ve partisinin menfaatine olan tavsiyelerimi demokratik olgunlukla karşılayacağından şüphem yok zaten.

Genç Vekil Ahmet Büyükgümüş tavsiyemi dinler dinlemez, söylediklerime katılır katılmaz orasını bilemem ama ben siyaseten yarın olacakları bugün tarihe de not düşmek adına söylüyorum. Sonra kimse niye böyle oldu, niye şöyle oldu deyip suçlu aramasın veya suçu başkasına yüklemesinler diye.

Bakın Ahmet Büyükgümüş, Yakup Bilgin Koçal’ın yörüngesinde olduğu için kendisine yakın bir çok isimde aynı yörüngedeler zaten...

Ahmet, Yakup Bilgin Koçal’ın yörüngesinden çıkarsa diğer AK Parti’li isimlerde çıkacaktır. Çünkü bu yapının güç kaynakları ve aslında tek dayanakları, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yakın olduğu için güçlü ve AK Parti Genel Merkezi’nde iyi konumda olan Ahmet Büyükgümüş’tür.

Burada bu yapıya siyaseten bir şekilde müdahale edecek bir hamle yapıyor bir AK Parti’li mesela... Bir bakıyorsunuz bir el "Tak" diye müdahale ediyor ve bunu engelliyor!

Kim acaba bu el ve ne yaptığını biliyor mu diye insanın aklına geliyor yani...

Yakup Bilgin Koçal’ın bir süredir gidip geldiği bir günlük gazete var mesela... Aaa bir bakıyorsunuz birileri de o gazeteyi ziyaret edip fotoğraf paylaşıyor!

Aslında her şey açık ve ortada ve aslında herkes kartları açık oynuyor bunu söylemek istiyorum yani...

Ama siyasetle ilgilenmeyen vatandaş elbette nereden bilecek bunları, bu işbirliklerini... ki zaten bende haberdar etmek için, bilsinler diye analiz etmeye çalışıyorum olup bitenleri... Hee bilen biliyor ayrı konu. Ama siyasetle ilgilenen işte 500 veya 1000 kişi biliyordur bu perde arkasında yaşanan ilişki veya işbirliklerini o kadar yani.

Evet bugünlük bu kadar ama bu konuya merak edenler için devam edeceğim.

İşte AK Parti Yalova'da iki değil bir milletvekili çıkarsın o da kontrolümüz altında olsun planının devamında neyin amaçlandığına ve genel anlamda Yalova siyasetinde perde arkasında yaşananlara kendi penceremden bakıp gördüklerimi, duyduklarımı analiz etmeye çalışıp iddia kabilinde aktarmaya merak edenler için devam edeceğim.

Hakan Korkmaz

Revizyon Gazetesi

Genel Yayın Yönetmeni

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.