2024 yerel seçimlerinde muhtemel belediye başkan adayı Mustafa Tutuk’la Yalova’da rahat eden ve hemen hemen sadece Çınarcık’ta sorun yaşayan AK Parti Yalova kurmayları, Çınarcık Belediyesi’ni tekrar CHP’ye kaptırmamak için önemli çalışmalar içindeler onu kafadan söyleyeyim.

2019 yerel seçimlerini 16 oy farkla ve şaibeli bir şekilde kazandıktan sonra bu zamana kadar vasatın altında bir yönetim sergileyen Çınarcık Belediye Başkanı Numan Soyer’in 2024 yerel seçimlerinde siyasete havlu atacağı ortaya çıktı gibi…

Zerre kadar kazanacağına inansa mutlaka devam etmek ister ama bunun mümkün olamayacağını bildiği için Numan Soyer aday olmayı düşünmüyor ve olmayacak gibi.

Yalova Belediye Başkanı Mehmet Gürel, AK Partililerin elinde siyasi rehinedir! Yalova Belediye Başkanı Mehmet Gürel, AK Partililerin elinde siyasi rehinedir!

Şimdilerde kendisinden sonrasını dizayn etme peşinde Numan Soyer.

Niye bunu yapmak istiyor peki?

Çünkü kendi dönemi sorgulansın istemiyor!

Hiçbir şey yapmadan belediyenin nasıl borç batağına sokulduğu sorgulansın istemiyor Numan Soyer ve bunu yapmayacak birinin kendisinden sonra koltuğa oturmasını istiyor Numan Soyer.

Sahi…

1- Numan Soyer döneminde Çınarcık Belediyesi’nin borcu ne kadar oldu?

2- Bu borç nasıl oldu?

Elbette bu ve benzer soruların cevaplarını Çınarcık halkına vermek lazım diye düşünüyorum.

Numan Soyer’e Çınarcık Belediye Başkanlığı gömleği 1 numara büyük geldi gibi…

Olmadı, bu işi beceremedi Numan Soyer.

Öyle ki…

Türkiye’de AK Partili olup en kötü yönetilen belediye hangisi deseniz hiç düşünmeden Çınarcık Belediyesi derim o derece yani…

Bir belediye ve bir belediye başkanı düşünün ki; hem iktidar partisinden olacaksın hem de görev süren içinde doğru düzgün düzenli maaş ödemesi bile yapamayacaksın! Olacak şey midir bu soruyorum size? Gerçekten inanılır gibi değil yani.

Sakın Numan Soyer’e yükleniyorum veya yüklenmek için bunları yazdığımı falan zannetmeyin çünkü niyetim asla bu değil… Yaptığım sadece durum tespitidir.

Önceki dönem belediye başkanı Avni Kurt’u eleştirdiğimin 10’da biri kadar Numan Soyer’i eleştirmediğim açık bir gerçektir.

Bakın bunu niye yapmadığımı yani neden Numan Soyer’i Avni Kurt kadar eleştirmediğimi kısaca anlatayım ki kimsenin kafasında soru işareti falan kalmasın.

Geçmiş zaman… Çınarcık’ta yapımı adeta yılan hikayesine dönen Çınarcık Sahil Dolgu Projesi’nin yapımına Numan Soyer döneminde devam edilince bir gün yine kullanılan malzemelerle ilgili hassasiyetimden dolayı bazı eleştirilerde bulundum… ki bunu yıllardır yaptığım bilinir zaten.

Telefonum çaldı, arayan AK Parti Yalova İl Başkanı Muğlim Bağatar’dı.

“Hakan Bey müsaitseniz bir kahve içmeye beklerim” dedi Muğlim Başkan…

Gittim…

Hal hatır sonrası Muğlim Başkan dedi ki… “Hakan Bey senden bir ricam olacak. 15 gün Çınarcık’la ilgili yazmamanı rica ediyorum senden…”

Güldüm tabi ki…

“Başkanım, Avni Kurt’a yazdıklarımın 10’da birini Numan Soyer’e yazdım mı sen söyle?” dedim.

“Yazmadın biliyorum ama Numan Soyer benim belediye başkanım ve ben onu korumak zorundayım. Sen benim belediye başkanımı evden çıkamaz hale getirmişsin Hakan Bey kusura bakma…” deyince Muğlim Başkan…

“Nasıl yani?” dedim…

“Hakan Bey, yazdıklarına kızıp küsmüş evden çıkmıyormuş…” deyince Muğlim Başkan…

“Başkanım bu basit eleştirilere bile tahammülü yoksa belediye başkanlığı yapmayacak o zaman. Başkanım senin bende kredin var. Bu yüzden ricanı elbette yerine getiririm ama kredini kullandığını bil!” dedim kendisine…

Kıymetli okurlar…

Bunu yaşadığımız için o gün bugün Numan Soyer’i fazla eleştirmemeye dikkat ettim çünkü yapıcı bile olsa eleştiriyi kaldıracak demokratik olgunluğa sahip olmadığını anlamıştım. Bu doğrudur ve geçen süre içinde Numan Soyer’i Avni Kurt kadar eleştirmediğim de bir gerçektir.

Evet bunu bilinçli bir şekilde yaptım.

Finalde beni bahane etsin istemedim.

Ve açıkçası kendisini fazla eleştirmeyerek ne kadar doğru bir iş yaptığımı bugün gelinen noktada görüyorum.

Numan Soyer seçim zamanı meydana kurulan dev ekranda benim Avni Kurt aleyhinde yaptığım haberleri döndürdü ve millete izletmişti... Sadece benim haberlerim döndü o dev ekranda çünkü o dönem benden başka Avni Kurt’u eleştiren yoktu!

Ve bunu yaparak anca 16 oy farkla şaibeli de olsa seçimi kazanmıştı Numan Soyer ama gelinen noktada durum ortada!

Bakın seçim öncesi “Çınarcık tekrar turizm cenneti olacak” palavrasını sıkıyordu Numan Soyer ve para karşılığında bazı gazetelerde bu palavraları da yayınlatmışlardı.

Seçim zamanı olur bunlar ayrı konu…

Peki ne oldu?

Numan Soyer döneminde Çınarcık tekrar turizm cenneti oldu mu?

Numan Soyer döneminde Çınarcık tekrar turizm cenneti olmadı ama acaba Çınarcık’ta belediye meclisinden değil de bakanlıktan geçirilen revizyon imar planları ile hangi tanınmış siyasilerin servetleri kat kat arttı ona bakmak lazım bence!

Neyse zamanla bunlarda ortaya çıkar diye düşünüyorum.

Numan Soyer artık oturduğu koltukta emanetçi gibi…

Yaklaşık 6,5 ay sonra yok…

Hatta kendisinin seçim öncesi istifa edebileceği bile konuşuluyor!

AK Parti, yeni Çınarcık Belediye Başkan adayını açıkladığında bende Numan Soyer istifa edebilir diye düşünüyorum açıkçası.

Ama şunu bugünden özellikle belirtmek isterim ki; AK Parti Çınarcık’ta savaşmaya hazırlanıyor!

Evet yanlış duymadınız…

AK Parti 2024 yerel seçimlerinde Çınarcık’ta savaşmaya hazırlanıyor!

Yani AK Parti, Çınarcık Belediyesi’ni kaybetmemek için sonuna kadar savaşacak!

Bu amaçla AK Parti Yalova kurmayları seçimi kazanacak bir belediye başkan adayı arayışında hatta buldular bile diyebilirim yani…

İsim vermeyeceğim çünkü bunu yapmam bugün için mümkün değil ama AK Parti Yalova kurmayları öyle bir isim üzerinde duruyorlar ki; CHP’nin Çınarcık’ta işi kolay olmayacak onu şimdiden söyleyeyim.

Zaten CHP’de Çınarcık’ta karışık durumda ve neyin ne olacağı belli değil gibi…

AK Parti, 2024 yerel seçimlerinde Çınarcık’ı yeni belediye başkan adayıyla yeniden kazanabilir! Şimdiden söylemiş olayım.

Nihayetinde siyasettir bu ne olacağı bilinmez ama dediğimiz gibi olur ve AK Parti’nin Çınarcık Belediye Başkan adayı açıklandığında bana hak vereceksiniz diye düşünüyorum açıkçası.

Az kaldı… Bekleyelim ve bakalım neler olacak görelim.

Hakan Korkmaz

Revizyon Gazetesi

Genel Yayın Yönetmeni