AK Parti Yalova’da alarm veriyor! Umut Güçlü'nün büyük sınavı başlıyor!

Yalova’da 14 Mayıs seçim sonuçlarını “AK Parti 2 vekil, CHP 1 vekil çıkaracak” diye öngörüp çok önceden ilan eden biri olarak söylüyorum ki; 14 Mayıs seçim sonuçları gösterdi ki, AK Parti Yalova'da alarm veriyor!

Yalova seçim sonuçları iyi analiz edilmez ve gerekenler ivedi şekilde yapılmazsa, AK Parti 10 ay sonra yapılacak yerel seçimlerde Yalova merkez dahil ilçe ve beldelerde istediği sonuçları alma noktasında ciddi sıkıntılar yaşayacak!

İşte tamda burada kısa bir süre önce göreve başlayan AK Parti Yalova İl Başkanı Umut Güçlü'nün büyük sınavı başlıyor!

AK Parti Yalova İl Başkanı Umut Güçlü, Yalova seçim sonuçlarını iyi analiz edip, nerede, hangi teşkilatlarda sorun varsa, hangi teşkilatlar adeta metal yorgunluğu yaşıyorsa neşteri vuracak! Vurması da lazım!

Eğer Başkan Umut Güçlü bunu yapmazsa bakın bugünden söylüyorum… AK Parti Yalova’da 10 ay sonraki yerel seçimlerde Yalova merkez dahil ilçe ve beldelerde istediği sonuçları alma noktasında ciddi sıkıntılar yaşayacak!

Peki Umut Güçlü bunu yapabilir mi?

Umut Güçlü’ye bunu yaptırırlar mı?

Bakın açık konuşuyorum…

Umut Güçlü AK Parti Yalova il başkanı olarak bir teşkilata neşter vurmaya kalktığında “Hooop” baskıyı yiyecek…

Kimden?

Kimden olacak milletvekillerinden veya bazılarından diyelim!

İşte Umut Güçlü'nün büyük sınavı başlıyor!” diye boşuna demiyorum…

İşte zurnanın zırt dediği yer burası…

Umut Güçlü burada bir karar verecek…

Yalova milletvekillerinin il başkanı mı olacak, yoksa Recep Tayyip Erdoğan’ın il başkanı mı olacak? Umut Güçlü bunun kararını verecek!

Eğer Umut Güçlü, milletvekillerinin etkisinde kalıp bazı teşkilatlara neşter vuramazsa yerel seçimlerde bunun bedeli ağır olacaktır ve bunun siyasi bedelini önce kendisi ödeyecektir! Umut Güçlü bunu asla unutmamalıdır!

Yine Umut Güçlü, dün Muğlim Bağatar’ı yiyenlerin yarın kendisini de yemek için fırsat kolladığını/kollayacağını asla unutmamalıdır.

Niye?

Çünkü kendisi de aynı Muğlim Bağatar gibi siyasi hedefleri olan biri de ondan! Bunu bilen biri olarak konuşuyorum.

Yalova’da AK Parti’nin oyları %34’ün altına düşmüşken ve Cumhurbaşkanı Erdoğan artık ilk turda seçilemez bir haldeyken Umut Güçlü’nün yapması gereken tek ve en doğru şey şudur; Recep Tayyip Erdoğan’ın il başkanı olmak ve ona göre davranmaktır.

Yalova’da teşkilatlara veya AK Partili belediyelere yuvalanıp “nasıl iş/ihale alıp yolumuzu buluruz” derdinde olanların ne partiye ne de Erdoğan’a zerre faydası olmadıkları çok açıkken, Umut Güçlü’nün yapması gereken tek ve en doğru şey, 28 Mayıs’tan hemen sonra Recep Tayyip Erdoğan’ın il başkanı gibi davranıp Yalova AK Parti’de hangi teşkilatlarda sorun varsa neşteri vurmaktır!

Umut Güçlü Yalova’da bazı milletvekillerinin veya bazı milletvekili yakınlarının AK Parti teşkilatlarını dizayn etmesine asla müsaade etmemelidir ve bunu kendisi yapmalıdır.

Eğer Umut Güçlü bunu yapabilirse, Yalova siyasetinde özgül ağırlığı olan bir siyasi aktör olduğunu gösterecek ve 10 ay sonraki yerel seçimlerde hem AK Parti hem de kendisi kazanacaktır.

Eğer Umut Güçlü bunu yapamazsa, 10 ay sonraki yerel seçimlerde hem AK Parti hem de kendisi kaybedecektir!

Benden söylemesi.

Sonra kimse söylemedi uyarmadı demesin.

Hakan Korkmaz

Revizyon Gazetesi

Genel Yayın Yönetmeni

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.