Bu seçim Yalova'da kurtlar sofrası

KOÇAL’IN ALTERNATİFİ YOK!

"Ahmet Büyükgümüş, Yakup Bilgin Koçal’ın yörüngesinden çıkmalıdır!" başlıklı yazımın altına yorum yapan Yakup Bilgin Koçal, "Ben neymişim be abi... izafe ettiğin güçten dolayı teşekkür ederim." demişti bana.

Yani Sayın Koçal, benim yazıp çizdiğim kadar kendisinin siyaseten bir gücü olmadığını ima ediyor.

Peki İYİ Parti’nin milletvekili adayı olmak isteyen aynı Yakup Bilgin Koçal Yalova’da bir medya çalışanına ne diyor?

"Meral Akşener Yalova’da benim alternatifimi bulamaz. Çünkü esnaf odası benim elimde, YESOB benim elimde, YTSO benim elimde ve hepsi beni destekliyor…"

Evet Yakup Bilgin Koçal Yalova’da bir medya çalışanına bunları söylüyor…

Eğer inkar ederlerse gerekirse bu medya çalışanının kim olduğunu da açıklarım.

Sorum şu;

Hangi Yakup Bilgin Koçal samimi ve gerçek…

"Ben neymişim be abi... izafe ettiğin güçten dolayı teşekkür ederim." diye bana yorum yazan Yakup Bilgin Koçal mı samimi ve gerçek…

Yoksa Yalova’da bir medya çalışanına "Meral Akşener Yalova’da benim alternatifimi bulamaz. Çünkü esnaf odası benim elimde, YESOB benim elimde, YTSO benim elimde ve hepsi beni destekliyor…" diyen Yakup Bilgin Koçal mı samimi ve gerçek…

Hangisi?

Eğer Yakup Bilgin Koçal aktif siyasete gerçekten dönmek istiyorsa her şeyden önce samimi olması lazım diye düşünüyorum. İşte ben bazı deşifrelerde ve analizlerde bulununca "Ben neymişim be abi…" falan diye işi sulandırmaya çalışacak ama diğer taraftan kendine yakın gördüğü medya çalışanlarına "Benim alternatifimi bulamazlar, orası elimde burası elimde…" falan diye güç gösterisi yapacak… Bu olmaz. Ben bunun her şeyden önce samimiyetten uzak bir anlayış olduğuna inanıyorum ve doğru bulmadığımı da ifade etmek isterim.

Neyse ben bu arada işimi yapmaya ve yeni ulaştığım kulis bilgilerini sizle paylaşmaya devam edeyim.

İddiaya göre; seçim brandaları falan bile hazırmış…

Eğer onay gelirse... tarihe de sembolik bir şekilde vurgu yapmak için 2023 kişilik görkemli bir katılımla İYİ Parti’ye geçip adeta gövde gösterisine hazırlanıyormuş Sayın Koçal ve ekibi…

İddia kabilinde aktarmış olayım.

Son olarak şu konuda samimi görüşümü sizlerle paylaşıp bitiriyorum…

Yakup Bilgin Koçal az önce size aktardığım "benim alternatifimi bulamazlar" ifadelerini kullanmışsa eğer haklıdır ve bende işim gereği Yalova siyasetini takip eden biri olarak kendisiyle aynı düşünüyorum.

Şöyle ki;

Yalova’da 2023 seçimlerinde İYİ Parti’ye birkaç puan sıçrama yaptırıp bir vekil çıkarmasını sağlayacak siyasi akla ve potansiyele sahip özgül ağırlığı olan partiye yakın tek kişinin Yakup Bilgin Koçal olduğunu düşündüğümü ifade etmek isterim.

Eğer İYİ Parti Yalova’da Yakup Bilgin Koçal gibi siyasette özgül ağırlığı olan birini saflarına katıp aday gösterirse bir milletvekili çıkarma şansı olur diye düşünüyorum. İYİ Parti bunu yapmayıp Yalova siyasetinde özgül ağırlığı olmayan birini aday gösterirse eğer vekil çıkarmasının asla mümkün olmayacağını düşündüğümü ifade etmek isterim.

YTSO, YAKUP BİLGİN KOÇAL'IN ARKA BAHÇESİ OLMUŞ...

YTSO'da gündemin birinci maddesine dikkat! Bak şimdi aklıma "Ben neymişim be abi..." sözü geldi iyi mi...

Bakın özellikle YTSO, Yakup Bilgin Koçal'ın adeta arka bahçesi olmuş gibi...

Evet YTSO, Yakup Bilgin Koçal'ın siyasi hedefinin adeta arka bahçesi olmuş durumda ve arka bahçesi olmaya devam edecektir diye tahmin ediyorum.

Bu konuyla ilgili söyleyeceklerim olacak ama çıkış noktam Sayın Koçal'ın YTSO'da sunum falan yapacak olması değil... ki Sayın Koçal malum siyasi hedefiyle ilgili bu kritik zaman dilimlerinde odalar üzerindeki gücünü bu gibi etkinliklerle gerek kamuoyuna gerek bir yerlere gösterecektir. Bu öngördüğümüz ve normal karşıladığımız bir durum.

YTSO'da birilerinin buradan nasıl, ne yaparak, kimlerin, nerelerin adını kullanarak hem siyaseten hem ticareten bir güç devşirmeye çalıştığını sizlerle paylaşıp yorumlamaya çalışacağım.

Yarın veya sonraki gün bu konuyu yazacağım.

BU SEÇİM YALOVA'DA KURTLAR SOFRASI

Kritik 2023 seçimlerinde partilerin öne çıkan olası milletvekili adaylarına dikkat çekmek istiyorum.

CHP’nin seçilebilecek konumda Yalova Milletvekili adayı kim olur mesela…

İşte Vefa Salman olabilir…

Nasıl biridir Vefa Salman?

AK Parti’yi Yalova’da 3 seçimde devirmiş biridir Vefa Salman… Doğru mu? Doğru.

Yalova halkıyla iç içe olan ve rakipleri için ciddi ve zorlu bir rakiptir Vefa Salman… Doğru mu? Doğru.

Milletvekili aday adayı olmak için görevinden ayrılan CHP Yalova eski İl Başkanı Mehmet Gürel.

Kapasite olarak Ankara siyasetçisidir ve potansiyeli olan biri olarak görüyorum kendisini. Eğer vekil olursa göreceksiniz mecliste çok etkili olacak. Yani demem o ki; Eğer Mehmet Gürel CHP’nin milletvekili adayı olursa kazanmak için fena çalışır ve rakipleri için ciddi ve zorlu bir rakiptir Mehmet Gürel.

MHP’nin milletvekili adayı büyük ihtimalle Namık Öz olacak.

Hayli tecrübeli kurt bir siyasetçidir Namık Öz. Sürekli halkın arasında rakipleri için ciddi ve zorlu bir rakiptir Namık Öz.

İYİ Parti’nin milletvekili adayı için adı geçen isme malumunuz bu aralar sık sık yazılarımda yer veriyorum.

Yakup Bilgin Koçal.

Siyasi tecrübesi, siyasi aklı, Yalova siyasetindeki özgül ağırlığı tartışılmaz bir isim. Oda seçimlerinde resmen gövde gösterisi yaptı ve her tarafı ele geçirdi.

Olurda İYİ Parti’nin milletvekili adayı gösterilirse ne yapıp ne edip kendisini Ankara’ya atacaktır ve rakipleri için ciddi ve zorlu bir rakiptir Yakup Bilgin Koçal.

Gelelim iktidar olan ve Yalova'da 3 vekilin 2'sine sahip AK Parti’ye…

Kritik 2023 seçimlerinde yukarıda bir kaçını saydığım muhtemel ciddi ve zorlu rakipler arasında AK Parti Yalova’da sahaya kimle, hangi adayla çıkacak?

Bakın Vefa Salman, Mehmet Gürel, Namık Öz, Yakup Bilgin Koçal…

Hepsi Yalova siyasetinde hırslı ve son derece tecrübeli isimler ve rakipler…

Yani Yalova’da bu milletvekili seçimleri muhtemel adaylara baktığımızda adeta kurtlar sofrası gibi... Çok net.

Peki ekonomideki malum sıkıntıları da dikkate aldığımızda üstelik her ne kadar son anketlerde yükseliş ivmesi yakalasa da eski gücünde olmadığı bir gerçek olan AK Parti bu seçimlerde Yalova’da bu kurtlar sofrasından nasıl ve hangi adaylarla başarılı çıkar?

Soruyorum.

Hakan Korkmaz

Revizyon Gazetesi

Genel Yayın Yönetmeni

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.