Yalova Belediyesi'nde işimiz var kime gitmemiz lazım sorusunun cevabı Yalova Belediyesi'nde işimiz var kime gitmemiz lazım sorusunun cevabı

Bir zamanların gözde turizm yerlerinden olan Çınarcık, ne yazık ki basiretsiz yöneticiler yüzünden turizmde hak ettiği yere bir türlü gelemediği gibi geriye de gidiyor!

2014 yerel seçimlerinde 42 sene sonra CHP’ye geçen Çınarcık Belediyesi, 2019 yerel seçimlerinde ise 16 oy farkla AK Parti’ye geçmişti.

Belediyecilikten anlamadığı ortaya çıkan Numan Soyer idaresindeki Çınarcık Belediyesi son 4,5 senede her anlamda adeta içler acısı bir halde!

Seçim meydanlarında mega projelerle Çınarcık’ı tekrar turizm cenneti yapacağını gazetelere yaptırdığı haberlerle vaat eden Numan Soyer’in bu vaatlerinin palavra olduğu geçen süre içinde ortaya çıktı!

Belediyecilikten zerre kadar anlamadığı ortaya çıkan Numan Soyer, geçen sürede bırakın Çınarcık’ı tekrar turizm cenneti yapmayı, belediye işçilerinin maaşlarını bile düzenli ödeyemedi!

Evet denetim raporlarına bile yansıyan bu inanılmaz başarısızlıkla Numan Soyer, 4,5 senede Çınarcık’ı AK Parti’nin en kötü yönetilen ilçe belediyeleri arasına sokmayı başardı!

Elbette işin bir de siyasi boyutu ve hesabı da var!

Evet Çınarcık Belediyesi Numan Soyer dönemindeki basiretsiz yönetim sayesinde 2024 Yerel seçimlerinde AK Parti’nin Yalova’da kaybedeceği yerlerin başında ilk sırada gösteriliyor.

Bakın iddia ediyorum… Çıkın Çınarcık’ta dolaşın ve kime, hangi partiliye sorarsanız sorun size önümüzdeki seçimlerde AK Parti’nin kaybedeceğini ve CHP’nin kazanacağını söyler… o derece yani!

Oysaki Çınarcık halkı 2019 yerel seçimlerinde “Belediye iktidar partisine geçerse iktidarın gücüyle Çınarcık hak ettiği yatırımlara kavuşup turizmde eski günlerine döner ve kalkınır” şeklinde düşünmüştü ama olmadı!

Çınarcık halkına bu anlamda büyük hayal kırıklığı yaşatan belediye başkanı Numan Soyer’in ise 2024 yerel seçimlerinde yeniden aday olmayacağı ortaya çıktı diyelim.

Elbette siyasettir bu ne olacağı bilinmez ama görünen o ki; Numan Soyer kaybedeceğini anladı ve bir bakıma kaçmayı seçti!

Bakın Numan Soyer’in belediye yönetimindeki başarısızlığı kadar yeniden aday olmayarak adeta kaçması da inanılmazdır!

Şöyle ki;

Daha bir dönem belediye başkanlığı yapan birinin hem de iktidar partili olup da ikinci dönem adaylıktan kaçması ve bir bakıma havlu atması az rastlanan bir durumdur diye düşünüyorum.

İki dönem, üç dönem, hatta dört dönem görev yapıp hala aday olmak isteyen belediye başkanları varken Çınarcık’ta bir bakıyorsunuz hem de iktidar partisinin belediye başkanı siyaseten kaçmayı, havlu atmayı tercih ediyor! Gerçekten az rastlanır bir durum bu!

Neyse neler olacağını, Numan Soyer’in ne yapacağını veya AK Parti’nin Çınarcık’ta kimi aday göstereceğini önümüzdeki aylarda göreceğiz.

CHP’ye bakalım…

2019 yerel seçimlerini 16 oy farkla kaybeden Avni Kurt’un yeniden bu işe talip olduğu biliniyor.

Evet Avni Kurt, CHP’nin Çınarcık Belediye Başkan aday adayları arasında en şanslı isimdir.

Avni Kurt kuvvetle muhtemel CHP’nin Çınarcık Belediye Başkan adayı olmayı başaracaktır ama bu yarışta Avni Kurt’un yalnız olmadığı ve masada başka seçenekler olduğu da bir gerçektir.

Lafı fazla evirip çevirmeden ve uzatmadan hemen belirtmek isterim ki; Avni Kurt’un parti içi adaylık yarışında tek rakibi var, o da Emin Aykul.

Bakın Emin Aykul aday adayı veya olacak demiyorum aman yanlış anlaşılmasın!

Ben sadece CHP’nin Çınarcık masasında Emin Aykul seçeneğinin de tartışıldığını söylüyorum.

Hee… Bir bakmışsınız CHP Çınarcık’ta yeni şeyler söylemeye karar verip Emin Aykul’u Çınarcık Belediye Başkan adayı gösterebilir!

Bu olursa bende şaşırmam ve eminim ki çoğu kimse de buna şaşırmaz yani…

Peki velev ki CHP Çınarcık’ta Avni Kurt’u değil de Emin Aykul’u Çınarcık Belediye Başkan adayı gösterdi… Ne olur?

Ne olacak… Emin Aykul seçimi kazanır ve Çınarcık Belediye Başkanı olur.

Kıymetli okurlar demem o ki;

CHP Çınarcık’ta Avni Kurt’u belediye başkan adayı gösterse de seçimi kazanır, Emin Aykul’u aday gösterse de seçimi kazanır! Değişen bir şey olmaz!

İşte AK Parti Çınarcık’ta bu durumda veya bu duruma getirildi!

Bilmem anlatabildim mi!

Bakalım gelişmelere göre bu konuları belki önümüzdeki günlerde daha derinlemesine ele alırız...

İyi pazarlar diliyorum.

Hakan Korkmaz

Revizyon Gazetesi

Genel Yayın Yönetmeni