CHP'li meclis üyesine belediye başkan yardımcılığı teklif etti!

Benim kurallara uygun yapılmadığı için dolguda tek başıma kamu yararına verdiğim mücadele ve medyadaki gücüm dikkatlerini çekmişti fakat bunların amacı tabii ki siyasiydi ve birileri dolgu projesini bitirip prim yapsın istemiyorlardı.

Dolgu Projesi’ni engellemek için bana bilgi anlamında destek olması için Yıldırım Köksalan’ı bana yönlendirenin o olduğunu sonradan anladım.

Çınarcık Sahil Dolgu Projesi'nin adeta kara kutusu olan Yıldırım Köksalan ile görüştüğümüz büronun buna ait olduğunu öğrenince Yıldırım Köksalan’ı bana yönlendirenin de bu olduğunu anlamak tabii ki zor olmadı ve o gün bunun nasıl bir kurnaz olduğunu anlamıştım.

Sonra Çınarcık’ta tanınmış başka birini araya koydu (Daha sonra kim olduğunu açıklayacağım) ve benle tanışmak isteği bana iletildi bu aracı tarafından.

Görüştük, tanıştık.

Belediye Başkanı olmak istediğini belirtip yardım etmemi istedi.

"Ben zaten malum şahsı icraatlarından dolayı kamu yararına eleştiriyorum ve bu siyaseten sana yarıyor. Ama senin benden istediğin başka bir şey. Ben bir profesyonelim. Adını koyar anlaşırsak alan temizliği yapar ve senin tek aday çıkmanı sağlarım ve işim biter. Ama senin aday gösterilmen kolay olmayacak bunu bil." dedim.

"Abi, benden toplu ödeme isteme. Parça parça vereyim." dedi ve anlaştık. Çok düzgün çok iyi ve dürüst bir insan olarak anlattıkları için bunu bende işin maddi tarafını ikinci plana aldım ve fazla sıkmadım bunu. Madem iyi ve dürüst bir insan, elimizden ne geliyorsa yaparız dedim ve işe koyuldum ben.

Her hafta kritik yapmak için bir araya geliyorduk ve benim yaptığım çalışmalardan, yaptığım haberlerimden duyduğu memnuniyeti ve keyfini benle paylaşıyor ve görüşme sonunda tıkır tıkır ödememi alıyordum. Kendisiyle hiçbir zaman ödeme problemi yaşamadım.

Bir gün bana "Abi seni soruyorlar, Hakan Korkmaz’la görüşüyor musun diyorlar, hayır diyorum haberin olsun" dedi.

"Niye inkar ediyorsun ki, biz gizli bir şey yapmıyoruz ki! Siyasi hedefine ulaşman için PR çalışmanı yapıyorum ve bunu yaparken yalan haber yapmıyorum, kimseye iftirada atmıyorum. Ben kamu yararına haberler, eleştiriler yapan biriyim. Benle görüştüğünü, iş yaptığını niye saklıyorsun ki?" dedim ve tepkimi gösterdim.

Uzatmayayım bu olay benim için ilk kırılma noktasıydı.

Sonra Turan Çam’ı AK Parti Çınarcık İlçe Başkanı yapmaya çalışması 2. kırılma noktası oldu benim için çünkü planlamalarımızın dışında olan bir hamleydi bu. Olmayacağını söyledim ama burnunun dikine hareket etmeye devam etti ve amacına da ulaşamadı zaten.

3. kırılma Murat Kaya’yı ve Halil İbrahim Büyükgümüş’ü Ankara’dan gelen heyete şikayet edip gammazlamasıydı.

Daha önceki yerel seçimlerde "AK Parti’ye çalışmadılar, CHP’ye çalıştılar" diye Murat Kaya ve Halil İbrahim Büyükgümüş’le ilgili ilçe başkanlığı rapor hazırlamıştı ama o rapor sümen altı edilmişti.

İlçe Başkanlığı seçimleri öncesi Ankara’dan bir heyet geleceği haberi alınca işte o raporu eski ilçe başkanı Serpil Asal’a kasadan çıkarttırdı ve Ankara’dan gelen heyete gizlice verdi.

Hüseyin Çınarlı bana kendisi gösterdi raporu…

"Ver bana" dedim…

"Abi demeden veremem" deyince hemen indim aşağıya…

"Ankara’dan gelen heyete raporu verecekmişsin… Bana da ver yayınlayayım bari" dedim. Çünkü benim kitabımda gizli kapaklı iş yapmak yoktu. Yazamayacağım, haberleştiremeyeceğim hiçbir işi gizli kapaklı yapmak benim kitabımda yazmaz.

"Abimde, o bakıyor bu işe. Ondan alıp veririm sana abi" dedi.

Yalan söylediğini ve beni sallamak için bunu dediğini gayet iyi biliyordum çünkü bunun haber yapılmasını istemiyordu. Onun amacı gizli gizli raporu birilerine verip amacına ulaşmaktı! Çok sever gizli kapaklı işler yapmayı!

Çok kızdım çünkü buna hiç gerek yoktu.

Ben zaten kendisinin tek aday çıkması için muhtemel rakiplerinden olan Murat Kaya’ya yeteri kadar yükleniyordum.

Talebi üzerine muhtemel belediye başkan adaylarından olan genç vekilin babası İbrahim Abi’yi de fırsat buldukça eleştiriyordum yazılarımda…

Evet ben işimi yapıyordum ama kimseye yalan ve iftira atmadan bunu açık açık yapıyordum. Ankara’dan gelen heyete kasalarda saklanan raporları gizli gizli verip birilerini gammazlamaya çalışmak benim çalışma yöntemimde yoktu.

Ve 4. kırılma olayı oldu!

Bana öyle bir bilgi verip benden öyle bir şey istedi ki artık bir saniye bile yanında durmam mümkün değildi.

Hemen kendisiyle ilişiği kestim. İstesem bunu yapmaz ve her hafta tıkır tıkır ödeme almaya devam ederdim ama yapmadım ve kendisiyle ilişiği hemen kestim.

Hepsini en ince detayına kadar anlatacağım ama şimdi değil. Zamanı gelince kendisiyle helalleşeceğiz.

Hayır hayır… Sakın Sedat Peker’den rol çalıyorum falan zannedilmesin.

Neyse…

Öngörülerimde haklı çıktım ve tek aday olmasına rağmen adaylığı bir türlü açıklanmıyordu. Çünkü AK Parti Genel Merkezi CV’sini zayıf buldu ve başka arayışlara girdi.

Sonra bu "Beni aday göstermezseniz seçimi kazanamazsınız" diyerek dolaylı bir şekilde Genel Merkezi tehdit edince bunu mecburen aday gösterdiler.

Peki bunları şimdi neden anlattım?

Karşımızda nasıl bir kişilik var herkes bunu anlasın diye.

Yani bunların amacına ulaşmak için neler yaptığını ve neleri yapabileceklerini herkes görsün diye bugün bazı yaşanmışlıkları ve bazı bilgileri paylaştım.

Asıl mevzuya gelecek olursak…

Epey bir süre önce güvendiğim biri bana "İmar planları hazırlıyorlar asıl bomba bu. Hayat memat meselesi bunlar için ve meclisten nasıl geçireceğiz diye kara kara düşünüyorlar" diye tüyoyu verdi.

Bende hemen bu imar planlarıyla ilgili bir paylaşım yaptım.

Şimdi bu mecliste Sayın Cumhurbaşkanımızın tabiriyle “Topal Ördek” durumunda olduğu ve bugün başına gelecekleri de bildiği için önce işini CHP il başkanıyla halletmeye çalıştı ve kendisine yanaşmakla kalmadı ticari ilişkiye bile girdi.

Neyse ben bunu “tak” diye deşifre edip “Siyasi rakibi Vefa Salman kendisini genel merkeze şikayet etmek için fırsat kollarken böyle bir hata yapacağını zannetmiyorum” diye açık açık uyarınca kendini geri çekti. İyi de yaptı çünkü Kılıçdaroğlu iktidarla açık bir mücadele içindeyken bunların böyle gizli kapaklı ilişkiler içine girmesi ve bunların adeta değirmenine su taşır pozisyonda olmaları hoş değildi zaten.

Sonra bu uyanık gitti CHP’li bir meclis üyesine “AK Parti’ye geç” teklifinde bulundu. Son 1.5 sene de belediye başkan yardımcılığı sözü verdi.

Amaç Revizyon İmar Planlarını belediye meclisinden geçirmekti!

Diyeceğim o ki;

Eğer CHP’li meclis üyesi teklifi kabul edip AK Parti’ye geçseydi bugün başka şeyleri konuşuyor olacaktık.

Belediye başkanları da sonuçta siyaset yapıyorlar ve bu siyasetçiler amaçlarına ulaşabilmek için neler yapıyorlar biraz olsun anlamanızı istedim.

Siz siz olun bu siyasetçilerin oyununa asla gelmeyin.

Siz siz olun bu siyasetçilerin gazıyla asla galeyana falan gelmeyin.

Siz siz olun bu siyasetçilerin lafıyla asla birbirinize kötü sözler edip, birbirinizi kırmayın.

Çünkü işin sonunda siyasetçiler aradan sıyrılır gider ve mahcup olan da pişman olan da siz olursunuz.

Benim tavsiyem budur.

İyi pazarlar diliyorum.

Hakan Korkmaz

Revizyon Gazetesi

Genel Yayın Yönetmeni

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.