CHP Yalova'da nasıl iki milletvekili çıkarır?

AK Parti Yalova’da mevcut milletvekilleri Ahmet Büyükgümüş ve Meliha Akyol’u yine ilk iki sıraya koydu... ki bu durum Yalova’da başta CHP olmak üzere muhalefet partileri için bir avantaj gibi duruyor.

Kısaca neden avantaj gibi durduğuna bakalım...

Ahmet Büyükgümüş önceki dönemde olduğu gibi yine ilk sırada ve nasıl olsa her şartta milletvekili seçilecektir. Ahmet Büyükgümüş’ten ciddi bir seçim kampanyası, ciddi bir propaganda çalışması yürütmesi beklenemez, böyle bir beklenti zaten yok.

Bu anlamda yük genelde ikinci sıra adaylarında olur zaten... Yani Meliha Akyol’da...

Peki Meliha Akyol’un ciddi bir propaganda çalışması yapması mümkün mü?

Zor gözüküyor.

Ya AK Parti Yalova Teşkilatları?

Değişimin, yenilenmenin olmadığı yerde heyecan olur mu?

Olmaz.

Peki heyecanın olmadığı yerde gayretli bir çalışma olur mu?

Olmaz.

Kalan bir aylık zamanda AK Parti Yalova Teşkilatlarının milletvekili adayları noktasında ciddi bir kampanya sürecine gireceklerine ihtimal vermiyorum açıkçası...

Kaldı ki biat kültürünün hakim olduğu AK Parti’de Yalova Teşkilatlarında da metal yorgunluğu hep var... ki bunun başlıca sebeplerinden biri de birçok teşkilatın adeta yan gelip yatarak o biat kültürünün neticesinde “Nasıl olsa millet Reis’e oy verir...” veya “Nasıl olsa Reis bir şekilde seçimi kazanır...” mantığıyla Erdoğan’ın sırtından seçim kazanma kolaylığına kaçması ve bunu alışkanlık haline getirmesidir.

Peki AK Parti’nin Yalova’da mevcut milletvekillerini yine ilk iki sıraya koymasını CHP iyi değerlendirip 2 milletvekili çıkarabilir mi? Veya İYİ Parti bu durumu iyi değerlendirip 1 milletvekili çıkarabilir mi?

Elbette bu mümkün...

Ben bu anlamda CHP’nin daha avantajlı olacağını düşünüyorum. Çünkü Yalova’da yer kapma ve iç hesaplaşmanın had safhada yaşandığı İYİ Parti’de şu an birlik beraberliğin tam olarak sağlandığını göremiyorum... Dolayısıyla İYİ Parti Yalova cephesinde vekil çıkartacak derecede bir oy patlaması da beklemiyorum açıkçası...

CHP ne yapmalı?

CHP ne yaparsa 2 vekile sahip AK Parti’nin elinden bir vekili alabilir...

CHP ne yaparsa 2 milletvekili çıkarabilir?

CHP gümbür gümbür bir seçim kampanyası yürütmesi ve iyi bir stratejiyle yine gümbür gümbür bir propaganda çalışması yapması lazım.

Bakın açık konuşuyorum... Aynı Ahmet Büyükgümüş gibi nasıl olsa her şartta milletvekili seçilecek olan Tahsin Becan’ın adeta yan gelip yatmaması lazım... Aksine Tahsin Becan’ın sanki 2. sıra adayıymış gibi canla başla çalışıp maddi manevi elini taşın altına koyması lazım.

CHP’nin 2. sıra adayı Mehmet Gürel’e de büyük iş düşüyor...

Yani Mehmet Gürel adaylık sürecini aday adaylık süreci gibi yönetmeye kalkarsa milletvekili olup meclise gitmek kendisi için kocaman bir hayalden öteye geçmez... ki bunu öncelikle kendisinin anlaması lazım.

CHP Yalova’da kırgınlıkları, küskünlükleri bir kenara bırakıp birlik beraberlik içinde bu seçimlere asılırsa hem genelde hem de Yalova’da hakim olan bu siyasi konjonktürde 2 milletvekili çıkarabilir. Bu CHP için Yalova’da uzak ve zor bir hedef değildir.

Dediğim gibi CHP gümbür gümbür bir seçim kampanyası yürütmesi lazım.

Elbette CHP için söylediklerim İYİ Parti içinde geçerli...

Belki İYİ Parti Yalova’da beni yanıltır ve CHP’den beklediğim şekilde gümbür gümbür bir seçim kampanyası yürüterek 1 milletvekili çıkarmayı başarabilir.

Zor ama elbette ihtimal dahilindedir bu...

CHP’nin Yalova’da iki milletvekili çıkarması veya İYİ Parti’nin Yalova’da bir milletvekili çıkarması için bunu çok istemeleri ve bunun için stratejik anlamda da çok çalışmaları lazım. İşi sadece kamuoyundaki veya bir kesimdeki iktidar düşmanlığına hani “Erdoğan gitsin” anlayış ve algısına bırakırlarsa bu iş olmaz!

Yalova için biz daha iyisini yaparızı çok iyi bir kampanya süreciyle Yalova halkına çok iyi bir stratejiyle anlatmaları lazım. Kaldı ki bana göre bu seçim Yalova'da muhalefet açısından bir seneden az bir zaman sonra yapılacak yerel seçimler içinde bir gösterge olacak diye düşünüyorum.

Devam edeceğiz...

Hakan Korkmaz

Revizyon Gazetesi

Genel Yayın Yönetmeni

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
ali 13 ay önce

ŞURAYA YAZIYORUM MEVCUT ADAYLAR NEDENIYLE CHP YALOVA DA AKP Yİ 2 YE KATLAR 2-1 CHP OLUR