2024 yerel seçimleri için Çınarcık siyasetinde tezgahlanan büyük oyunu iddia kabilinde aktarıp ilk kez deşifre ediyorum!

Karar aldım, şimdilik sadece deşifre edeceğim bu büyük planla ilgili detaylı analiz yapmayacağım…

Belki daha sonra bunu yaparız!

2024 yerel seçimlerinde Çınarcık siyasetinde tezgahlanan ve hayata geçirilmeye çalışılan plan aslında tek cümleyle şu...

Hem Avni Kurt'a hem de AK Parti'ye kaybettirmek ama CHP’ye kazandırmak!

Kıymetli okurlar…

Geçtiğimiz günlerde Çınarcık Belediye Başkanı Numan Soyer’in 2024 yerel seçimlerinde yeniden aday olmayı düşünmediğiyle ilgili kulis bilgisini aktarmıştım.

Evet son Ticaret Odası (YTSO) seçimlerinde AK Parti’ye açıkça bayrak açıp karşı tarafa çalışan Numan Soyer’in AK Parti Genel Merkezi ile de AK Partili bazı yerel siyasetçilerle de bu yüzden arası hala açık…

Dahası Numan Soyer’in kendisinin o koltuğa oturmasında büyük rol oynayan ve en büyük destekçisi genç vekil Ahmet Büyükgümüş’le bile şimdilerde arasının bozuk olduğu kulislerde konuşuluyor…

Peki neden Numan Soyer’le Ahmet Büyükgümüş’ün arası eskisi gibi değil?

Eee birileri başarısızlığına bahane aramak için “Hükümet bana verdiği sözleri tutmadı”,“Ahmet bana verdiği sözleri tutmadı” diye topu başkalarına atmaya çalışırsa ve bu minvalde sözlerle algı yapmaya çalışırsa olacağı bu!

Başka ne olması beklenir ki!

Kimse kendini kurnaz başkalarını da enayi zannetmesin!

Evet neler olup bittiğini iyi anlamak veya taşları yerine oturtabilmek için bunları bilmek lazım… ki fikri takip anlamında ondan Numan Soyer’den bahsettim yanlış anlaşılmasın.

Numan Soyer 2024 yerel seçimlerinde büyük ihtimalle yok, olmayacak… ki bunu da bilhassa hatırlatıyorum…

Hee… çıkar der ki “yok arkadaş ben varım, adayım yine…” o ayrı konu… Ona o zaman bakarız… Ama işi çok zor onu da belirtmiş olayım.

Neyse gelelim Çınarcık siyasetiyle ilgili önemli deşifreye…

Şimdi sıkı durun! Çünkü 2024 yerel seçimlerinde Çınarcık siyasetinde tezgahlanan ve hayata geçirilmeye çalışılan büyük oyunu ilk kez detay vererek deşifre ediyorum!

Bakın iddia o ki;

Çınarcık siyasetinde AK Parti içinde bir grup, 2024 yerel seçimlerinde “Hem Avni Kurt'a hem de AK Parti'ye kaybettirmek ama CHP’ye kazandırmak!” üzerine tezgahlanan bir planı hayata geçirmek için şimdiden kolları sıvamışlar!

İddiaya göre; Numan Soyer’in yeni dönemde aday olmayacağının ortaya çıkmasının ardından Çınarcık siyasetinde AK Parti içinde yuvalanan aslında kripto olan bir grubun planı şu…

CHP’de bazı önemli isimlerle temasa geçilip iş birliği yapılacak ve öncelikle Avni Kurt’un 2024 yerel seçimlerinde CHP’den Çınarcık Belediye Başkan adayı gösterilmesinin önüne geçilecek!

Peki bu nasıl olacak?

Şöyle ki;

CHP’ye şu denilecek ve şu taahhüt verilecek…

Eğer Avni Kurt’un yerine “şu ismi” Çınarcık Belediye Başkan adayı gösterirseniz, biz yaklaşık 1000 AK Partili bu adayı destekleyeceğiz ve kesin olarak seçilmesini sağlayacağız!

Kıymetli okurlar… O ismin kim olduğu bilgisine de ulaştım ama kendisini zan altında bırakmamak için şu an ismini açıklamayı doğru bulmuyorum açıkçası.

Çınarcık siyasetinin CHP kanadında tanınmış ve son derece beyefendi biridir kendisi ve Avni Kurt’la arasının iyi olmadığı da bilinen bir gerçektir.

Bu yüzden birilerinin tezgahladığı plana haberi olmadan dahil edilmiş olabileceği endişesiyle şimdilik ismini vermiyorum ama bahse konu planla ilişkisinin olup olmadığını da araştırdığımın bilinmesini isterim.

Evet… Çınarcık’ta hem Avni Kurt'a hem de AK Parti'ye kaybettirip ama CHP’ye kazandırmak üzerine tezgahlanan sinsi olduğu kadar büyük ihanette içeren plan bu… ki benzer planın 2014 yerel seçimlerinde yine Çınarcık'ta hayata geçirildiğini de özellikle vurgulamak isterim! Murat Erdoğan'ı indirmek için yaklaşık 1000 AK Partili 6 ay önceden organize olup zamanın CHP'ye adayına oy verip yine AK Parti'ye kaybettirip CHP'ye kazandırmışlardı! Aktörler değişti ama senaryo aynı anlayacağınız!

Peki bu planı uygulamaya sokan, hayata geçirmeye çalışan kim?

İçinizdeki firavuna değil Musa'ya uyun! İçinizdeki firavuna değil Musa'ya uyun!

Bu büyük tezgahın, bu büyük planın sahibi kim?

Elbette cevabı aranan sorular bunlar olacak?

Bakın, 2024 yerel seçimlerinde CHP Avni Kurt’u Çınarcık Belediye Başkan adayı göstermezse, bu kimin işine gelirse, buna kim sevinirse planın sahibi de odur!

“Avni Kurt yeniden CHP’nin adayı olup seçimi kazanıp Çınarcık Belediye Başkanı olursa bizden intikam alır” diye kim endişe ediyorsa bu sinsi planın sahibi de odur!

2024 yerel seçimlerinde CHP’nin Avni Kurt dışında göstereceği adayı destekleyerek AK Parti’ye kolay bir şekilde ihanet edebilecek kimse bu büyük ihanet içeren planın sahibi de odur!

2024 yerel seçimlerinde bu planla Çınarcık’ta hem Avni Kurt'a hem de AK Parti'ye kaybettirmek ama CHP’ye kazandırmak siyaseten kimin işine gelirse bu büyük planın sahibi de odur diye düşünüyorum.

Kıymetli okurlar…

Şunu sizlere çok açık bir şekilde belirtmek isterim ki; İddia kabilinde aktardığım bu büyük planı deşifre etmemin sebebi, varsa böyle bir plan, varsa böyle bir tezgah, birileri böyle bir siyaset mühendisliğine niyetliyse eğer bu oyunu bozmaktır!

Çünkü bazı planların, bazı oyunların bozulması için deşifre etmek yeterlidir!

Yine şunun çok iyi bilinmesi lazım ki; Ben ve yönetimimdeki yayın organları var olduğu sürece, ne Çınarcık’ta ne de Yalova’nın başka bir yerinde hiçbir kifayetsiz muhterisin ve onların işbirlikçilerinin kendi siyasi ikballeri veya korkuları için, kendi türlü endişeleri için nihayetinde kendi menfaatleri için siyaset mühendisliği yapmalarına, siyaseti dizayn çabalarına asla geçit vermeyiz, vermemekte de kararlıyız… ki bunu yapmak kendi kulvarımızda üstlendiğimiz misyonun da gereğidir zaten.

Şimdilik bitiriyorum, Allah’a emanet olun.

Hakan Korkmaz

Revizyon Gazetesi

Genel Yayın Yönetmeni