Önceki gün Yalova Makine İhtisas OSB Müteşebbis Heyet Toplantısı'na ilk kez Başkanlık eden Yalova Valisi Hülya Kaya,"Bu OSB mimari yapısı, sosyal donatı alanları, Teknopark'ı ve çevreye duyarlı yapısıyla tam bir cazibe merkezi olacak" dedi.

Evet Yönetim Kurulu Başkanlığını Direnç Özdemir’in yaptığı Yalova Makine İhtisas OSB, Yalova’ya son yıllarda yapılan en değerli yatırımların başında geliyor.

Birkaç yıla tamamlandığında yaklaşık 20 bin kişiye istihdam sağlayacak OSB’de fabrikaların temel atmalarına ise adeta tam gaz devam ediliyor.

Önümüzdeki günlerde 5 yeni fabrikanın daha temel atma töreni yapılacak. Devamında 10 fabrikanın daha temel atma töreni yapılacak. Anlayacağınız Yalova Makine İhtisas OSB’de işler hızlı bir şekilde ilerliyor.

Ya Avrasya OSB’de durum nedir peki?

Karma OSB’ye dönüşmesine karşı çıkıp izin vermediğimiz Avrasya OSB’de olup bitenlerle ilgili bilgi sahibi olan var mı?

İşte Yalova Valisi Hülya Kaya’nın ilk kez katıldığı Müteşebbis Heyet Toplantısı'nda da Avrasya OSB ile ilgili bu konularda konuşuldu ve Sayın Vali'ye iletildi diye duydum.

Elbette bir OSB kurmak ve hayata geçirmek çok büyük bir yatırım gerektiren önemli ve zor bir iş!

Ne demek istediğimi anlamak için Yalova Makine İhtisas OSB’yi gidip görmeniz yeterlidir.

Bakın ben bir seferinde taksi ile gittim, OSB’deki çalışmaları görünce şaşkınlığını gizleyemeyen taksicinin adeta aklı başından gitti yani… o derece…

Bakın bu konu siyaset üstü bir meseledir aman yanlış anlaşılmasın!

Hee… daha önce söyledim yine söylüyorum… İktidar bu OSB’leri PİAR anlamında yeteri kadar kullanamıyor ayrı konu…

Bu iktidar döneminde onlarca OSB’de yüzlerce fabrika açıldı, bir o kadarı da temel atmalarla yapım aşamasında ve kurulmayı bekliyor ama dediğim gibi muhalefet tarafından zaman zaman fabrikaları kapatmakla veya fabrika açmamakla suçlanan iktidar bu OSB’leri PİAR anlamında yeteri kadar kullanamıyor.

Bunu sadece siyasi bir tespit olarak söylediğimin de altını özellikle çizmek isterim çünkü dediğim gibi bu konu siyaset üstü bir konu… en azından ben böyle görüyorum.

Düşünsenize Kurtuluş Savaşı sonrası kurulan 46 fabrikayla Türkiye Cumhuriyeti’nin ekonomik bağımsızlığının temelleri atıldı…

Bakın yüksek katma değerli ürünlerin üretileceği yüzlerce fabrikadan ve on binlerce istihdamdan bahsediyorum sadece Yalova Makine İhtisas OSB’de… Hem de Atatürk’ün "Benim Kentim" dediği Yalova’da… On binlerce insan çalışacak, evlerine ekmek götürecekler, işsizlik azalacak, ülke ekonomisinin büyümesine katkı sağlanacak… Vatanını ve milletini seven bir insanın bundan keyif almaması, buna sevinmemesi mümkün mü?

Bir de yapılan şey iyi bir örnek olunca Yalova Makine İhtisas OSB gibi… haklı olarak herkes sahip çıkıyor ve gururlanıyor.

Hatırlayalım…

Geçtiğimiz haftalarda Yalova Makine İhtisas OSB’yi ziyaret eden Yalova Belediye Başkanı Mustafa Tutuk,"Yalova Makine İhtisas OSB, Türkiye’de örnek olacak" demişti.

Geçen 5 fabrikanın temel atma törenine katılan AK Parti Yalova Milletvekili Ahmet Büyükgümüş ise,"Yalova Makine OSB'mizde gerçekleşen bu önemli yatırım gurur kaynağımız" demişti.

Özgür Özel, Erdoğan'ın çekim alanına girmek üzere Özgür Özel, Erdoğan'ın çekim alanına girmek üzere

Yine AK Parti Yalova Milletvekili Meliha Akyol,"Marmara’mızın incisi Yalova’mızda örnek bir OSB” derken CHP Yalova Milletvekili Tahsin Becan ise,”Yalova için gurur duyduğumuz bir OSB" demişti Yalova Makine İhtisas OSB için.

İmkanı olanlara özellikle Yalova Makine İhtisas OSB’ye gidip fedakar sanayicilerimizin ülkemizin kalkınması ve büyümesi için tüm zorluklara rağmen yılmadan usanmadan yaptıkları o devasa yatırım ve çalışmaları görmelerini tavsiye ederim…

İddia ediyorum… Gidin görün oradaki çalışmaları ve yatırımı, ülkeye olan güveniniz artar!

Hakan Korkmaz

Revizyon Gazetesi

Genel Yayın Yönetmeni