Hakan Korkmaz'ın Pazar Yazısı

İYİ Parti Yalova’da güç dengeleri değişirse bunun Yalova siyasetine çok ciddi yansımaları ve etkisi olacak diye düşünüyorum.

Bu yüzden İYİ Parti Yalova kongrelerinin doğurması muhtemel sonuçları itibariyle önemli olduğunu düşündüğümü ifade etmek isterim.

Bakın önümüzdeki seçimlerde İYİ Parti Yalova’da kuvvetle muhtemel CHP ile ittifak yapmayacak ve Gelecek Partisi, Saadet Partisi ve Demokrat Parti ile ittifak halinde seçime girecek ve milletvekili listeleri de böyle oluşacak.

Dediğim gibi İYİ Parti Yalova kongrelerinde güç dengeleri değişirse İYİ Parti’nin bahsettiğim ittifakla Yalova’dan bir milletvekili çıkarması mevcut siyasi konjonktürde şaşırtıcı bir sonuç olmayacaktır.

Peki hangi isimler göreve gelirse hangi isimlere destek olacaklar ve hangi isimlerin milletvekili adayı olmalarının önü açılacak?

Bununla ilgili de oldukça dikkat çeken bilgilere ulaştım...

Mesela Yakup Bilgin Koçal İYİ Parti Yalova Milletvekili adayı olabilecek mi?

Hangi isimler merkez ilçe ve il kongrelerinde galip gelirlerse Yakup Bilgin Koçal’ın adeta önü açılacak?

Geçen İYİ Parti konulu yazımda buraya parantez açmıştım...

Elbette kongre sürecinde isim vermeyi doğru bulmuyorum o yüzden şu isim gelirse şöyle olacak falan diye detaylara girmeyeceğim ama hakikati söylemekten de geri duracak halimiz yok.

Evet edindiğim bilgilere ve aldığım duyumlara göre konuşuyorum ki; İYİ Parti Yalova’da Yakup Bilgin Koçal’ın ayak sesleri duyulmaya başlandı gibi...

Hee Yakup Bilgin Koçal’ın işi kolay değil ayrı konu.

Neden?

Çünkü mevcut il başkanı Ersin Akyüz, Yakup Bilgin Koçal’a karşı bir anlayış ve tutum sergiliyor gibi.

Ben siyasette bu tarz “kapıları kapatan” anlayış ve tutumlarla büyüme ve iktidar olma anlamında yol alınamayacağını düşünüyorum.

Ersin Akyüz anladığım kadarıyla Akşener’e yakınlığından aldığı güçle İYİ Parti Yalova’yı kendisine adeta mülk zanneden bir tutum içinde gibi... Üstelik Yalova siyasetinde hiç bir özgül ağırlığı olmamasına rağmen...

Deva Yalova’da da benzer şeyler var mesela...

İl Başkanı Mehmet Demirhan ne yaptı? Yalova siyasetinde özgül ağırlığı olup Deva’ya katılmak isteyen kim varsa bir şekilde bunu engelledi ve "küçük olsun benim olsun" mantığıyla teşkilatı yönetmeye kalkınca parti Yalova’da gereken büyümeyi sağlayamadı.

Ersin Akyüz’de İYİ Parti'de aynı anlayışla hareket ediyor gibi geliyor bana ve siyaseten bu anlayışı yanlış bulduğumu belirtmek isterim.

İl Başkanları koltuğumu nasıl korurum derdine düşmek yerine kollarını olabildiğine açıp partiye katılımların dolayısıyla partinin büyümesinin önünü açmalılar.

Yakup Bilgin Koçal’ı partide istemeyen sadece Ersin Akyüz de değil gibi...

Akşener Yalova’ya geldiğinde kendisiyle görüşen Yaşar Okuyan’da Akşener’e “Yakup Bilgin Koçal’ı sakın partiye almayın” demiş...

Bunu İYİ Parti’de güvendiğim bir isim bana söyledi ve iddia kabilinde aktarmış olayım.

Görünen o ki Yakup Bilgin Koçal’ın aktif siyasete dönmesini istemeyenler var ama Yakup Bilgin Koçal’ın siyasi aklını ve gücünü hafife almak siyasi öngörüsüzlükten başka bir şey olmaz. Demedi demeyin. İşte oda seçimlerinde neler yaptı gördünüz. Görünen köy kılavuz istemez.

Bu pilav daha çok su kaldıracağa benzediği için bu konuyu konuşmaya devam edeceğiz.

MUĞLİM BAĞATAR MİLLETVEKİLİ ADAYI OLURSA YERİNE KİM İL BAŞKANI OLACAK?

AK Parti Yalova İl Başkanı Muğlim Bağatar milletvekili adayı olursa yerine kim geçecek?

İki isim konuşuluyor...

1-Termal eski Belediye Başkanı İsmail Atik

2- AK Parti Merkez İlçe Başkanı Umut Güçlü

Evet Muğlim Bağatar önümüzdeki seçimlerde milletvekili adayı olursa ya İsmail Atik’in ya da Umut Güçlü’nün AK Parti Yalova il başkanı olabileceği siyaset kulislerinde konuşuluyor.

Adı geçen iki isme birer parantez açalım...

İsmail Atik, Yakup Bilgin Koçal ile hareket ettiği bilinen bir isim. Yakup Bilgin Koçal’da AK Parti’yi bırakıp dümeni İYİ Parti’ye kırdığına göre İsmail Atik’in AK Parti Yalova İl Başkanı yapılma ihtimali için “Nasıl olacak bu iş?” diyenler var yani ve haklılarda.

İddia o ki; İsmail Atik zorlayabildiği kadar AK Parti’yi zorlayacak ama baktı olmuyor ve özellikle Yakup Bilgin Koçal’da İYİ Parti’ye demir atarsa bir süre sonra kendisi de İYİ Parti’ye geçecek.

Bunların Yalova siyaset kulislerinde konuşulan senaryolar ve ihtimaller olduğunu ve iddia kabilinde sizlere aktardığımızı lütfen kimse unutmasın.

Açık konuşmak gerekirse iyi bir AK Parti’li olduğunu bildiğim İsmail Atik’in ne yapacağını bende merak ediyorum.

Umut Güçlü’de İsmail Atik gibi siyasette hedefleri olan isimlerden... İsmail Atik’ten farkı aktif siyasetin içinde olması.

Nedir AK Parti Yalova Merkez İlçe Başkanı Umut Güçlü’nün siyasi hedefleri...

  1. AK Parti Yalova İl Başkanı olmak.
  2. AK Parti Yalova Belediye Başkan adayı olmak.

Mustafa Tutuk’un Yalova Belediyesi’ndeki beklenmeyen ve öngörülemeyen başarısı karşısında ikinci hedefinin gerçekleşme şansının hayli azaldığının Umut Güçlü’de farkındadır diye düşünüyorum ve edindiğim kulis bilgileri de bu yönde.

Elbette siyasettir bu ve bir bakmışsınız 24 saatte her şey değişivermiş ayrı konu.

Umut Güçlü şartlar oluşursa yani Muğlim Bağatar milletvekili adayı olursa il başkanı yapılabilir ve Umut Güçlü çok istediği bu hedefine ulaşabilir.

Ama kolay olmayacaktır...

Bakalım önümüzdeki aylarda bu ihtimal netleşirse neden kolay olmayacağını da analiz ederiz.

NUMAN SOYER İYİ PARTİ’YE NİYE YAKINLAŞIYOR?

Çınarcık Belediye Başkanı Numan Soyer'in İYİ Parti’ye yakınlaştığı konuşuluyor. İşte bazı İYİ Parti’li isimlerin yakınlarını işe almalar falan söylentiler dillenmiş durumda.

Meseleyi ve bazı iddiaları Çınarcık özelinde ele alırsak; Belediye başkanının varsa yeniden aday olma planı, yaklaşan seçimleri hesap ederek bu gibi stratejik hamleler yapması normaldir, normal görülebilir. Belediye başkanları hele ki böyle küçük yerlerde herkese her partiye yakın durabilirler bunda sıkıntı yok. Zaten böyle küçük yerlerde partiler ikinci plandadır. Kaldı ki Numan Soyer’de AK Parti’ye aidiyet duygusuyla bağlı biri değildir. İşte YTSO seçimlerinde AK Parti’yi nasıl hançerlediğini herkes gördü.

Hal böyleyken benim gibi Yalova siyaset kulislerine hakim ve en derin bilgilere sahip birinin bu meseleyi yani AK Parti’li Çınarcık Belediye Başkanının İYİ Parti ile yakınlaşma iddialarını sadece Çınarcık özelinde bakıp değerlendirmesi elbette mümkün değil.

Bakın bu konuyu ve bazı iddiaları Çınarcık özelinde değil özellikle Yalova’dan bakıp değerlendireceğim ki neler olup bittiğini anlayabilelim.

Bakın Numan Soyer Çınarcık siyasetinde özgül ağırlığı olan bir figür değil. Çınarcık’taki siyasi konjonktürü değerlendirip bir daha asla oturamayacağı koltuğa 16 oy farkla şaibeli bir seçimle oturmuş biridir nihayetinde.

Neler olup bittiğini anlamak için Numan Soyer’in arkasında kim var ona bakmak lazım.

Hülasa... Numan Soyer’in arkasında İsmail Atik var. Numan Soyer’i adeta kumanda eden üst akıl İsmail Atik’tir.

İsmail Atik hangi yapıya bağlı...

İsmail Atik, en tepesinde üst akıl olarak Yakup Bilgin Koçal’ın olduğu yapıyla hareket ediyor.

Yakup Bilgin Koçal’ın şuan siyasi hedefi ne? İYİ Parti Yalova teşkilatını ele geçirmek...

Hakikat buyken Numan Soyer’in Çınarcık’ta İYİ Parti’ye yakınlaşma iddialarını Çınarcık özelinde bakıp değerlendirmek ve hafife almak mümkün müdür veya gerçekçi olur mu sorarım size?

Bakın bir yanlış anlaşılma olmasın... Numan Soyer Çınarcık’ta İYİ Parti’ye yakınlaşıyor iddiasında asıl konuşulan “Numan Soyer İYİ Parti’ye geçecek...” değil... Burada kastedilen Numan Soyer’in İYİ Parti’yi kontrol altında tutma çabasıdır.

Malumunuz İYİ Parti Millet İttifakı ortağı ve CHP ile ittifak halindedir. Birazdan değineceğim üzere yerel seçimlerde CHP’nin kuvvetle muhtemel Çınarcık Belediye Başkan adayı olacak Avni Kurt’un işbirliği anlamında önünü kesmek için Numan Soyer’in başta İYİ Parti’ye yanaşmak dahil atacağı her adımın siyaseten normal olacağını söylememe gerek bile yok.

Numan Soyer Çınarcık’ta İYİ Parti’ye yakınlaşıyor iddiası bu yönüyle değerlendirildiğinde sorun yok gibi...

Ama bu madalyonun iki yüzü var ve diğer yüzüne baktığımızda evet başka bir ihtimalin olasılığını da düşünmemek elde değil ve zaten bu ihtimal üzerinde duranlarda var!

Nedir o ihtimal?

Yakup Bilgin Koçal İYİ Parti’ye geçerse bir süre sonra bu yapıya bağlı tüm siyasi figürlerin de İYİ Parti’ye katılacağı iddia ediliyor.

İşte YTSO seçimlerinde AK Parti’yi adeta hançerleyen Numan Soyer’in de genel seçim sonuçlarını beklediği, eğer AK Parti’nin genel seçimlerden beklediği sonucu alamaması ve siyaseten yara alması durumunda Numan Soyer’in de İYİ Parti’ye dümen kıracağı kulislerde konuşuluyor. İddia kabilinde aktarmış olayım.

Çınarcık Belediyesi’ni iyi yönetemediği ortada olan, göreve geldiği günden beri belediye personelinin maaşını bile düzenli ödemeyi bir türlü başaramayan Numan Soyer’in bu hesaplar içine girecek kadar hırslı bir yerel siyasetçi olduğunu düşünmüyorum açıkçası.

Kendisinin talebi üzerine belediye başkanı olma siyasi hedefine ulaşması için kendisiyle bir müddet çalışmış, kendisine destek olmuş ve kendisini tanıyan biri olarak söylemek isterim ki; Numan Soyer’in İYİ Parti’ye geçip siyasi hayatına buradan devam etmek gibi bir hedefin peşinde koşacağını sanmıyorum açıkçası. Numan Soyer şartlar oluşursa AK Parti ile yine devam eder ve belki yeniden aday olmayı düşünebilir... ki şuan belediyeye yaptığı işçi alımlarından da böyle bir hedefi olduğu belli gibi...

Ama Numan Soyer’in İYİ Parti’ye geçmek gibi farklı siyasi hedefleri zorlayacak özgül ağırlığı olan bir siyasi figür olduğunu düşünmediğimi özellikle ifade etmek isterim.

Ama bahsettiğim üzere AK Parti önümüzdeki seçimlerde istediği sonucu alamaz ve siyasi konjonktür değişirse o zaman kim ne kararlar alır, kulislerde konuşulan bazı ihtimaller gerçekleşir mi gerçekleşmez mi onu bilemediğimiz gibi olursa da konjonktürel olarak buna şaşıracak halimiz olmaz yani. Sonuçta siyasettir bu ve her şey mümkündür.

AVNİ KURT CHP’NİN ÇINARCIK BELEDİYE BAŞKAN ADAYI OLACAK MI?

Bir dönem oturduğu Çınarcık Belediye Başkanlık koltuğunu 16 oy farkla ve tartışmalı bir seçimle AK Parti adayı Numan Soyer'e kaptıran Avni Kurt, önümüzdeki yerel seçimlerde yeniden CHP’nin Çınarcık Belediye Başkan adayı olabilecek mi?

Çınarcık siyaset kulislerinde konuşulan bu konuyla ilgili ulaştığım özel bir kulis bilgisini iddia kabilinde aktarmak isterim.

Geçtiğimiz haftalarda CHP Yalova İl Başkanı Mehmet Gürel ile Avni Kurt Yalova’da bir araya gelip görüştüler.

Bu görüşmede Avni Kurt’un adaylığı da konuşuldu.

Görüşmede Mehmet Gürel, Avni Kurt’a “İstersen Çınarcık belediye başkan adaylığını şimdiden açıklayabiliriz” minvalinde sözler ederek Avni Kurt’un adaylığına bakış açısını da desteğini de ortaya koyuyor. Güvendiğim bir kaynağımdan edindiğim bu çok özel bilgiyi iddia kabilinde aktarmış olayım.

Bakın bazı AK Parti’li isimleri 2023 genel seçim sonuçları ilgilendiriyor ve bazı AK Parti’li isimlerin siyasi yol haritalarını belirlemek veya yeniden yön tayin etmek için genel seçimler önemli ama mesela Avni Kurt için genel seçim sonuçlarının bir önemi yok. Genel seçimlerde örnek veriyorum CHP ne sonuç alırsa alsın Avni Kurt Çınarcık Belediye Başkan aday adayı olacaktır. CHP genel seçimlerde başarısız olsa yani iktidar olamasa bile bir çözülme olmaz ama AK Parti için aynı şeyleri söyleyemeyiz. AK Parti önümüzdeki seçimlerde hele ki iktidarı kaybederse bugün bile partiyi açık açık hançerleyen bazı malum isimler başta olmak üzere partide büyük çözülmeler yaşanacağı zaten bir süredir konuşulmakta ve öngörülmektedir.

Sonuçta siyasettir bu ne olacağı bilinmez ama CHP’nin Çınarcık Belediye Başkan adayı kuvvetle muhtemel Avni Kurt olacaktır diye düşünenlerdenim.

Ama şunu da söylemek isterim ki; Numan Soyer’in göreve gelir gelmez akıl almaz bir şekilde maaş ödeyemez ve bugün borç durumuyla da adeta batık hale getirdiği Çınarcık Belediyesi’ni tekrar yönetmeye talip olmak Avni Kurt için ne kadar akılcı bir siyasi hedef ona da bakmak lazım diye düşünüyorum açıkçası.

Bu konuya bir ara devam ederiz çünkü hem YTSO seçimlerinde AK Parti’yi adeta hançerleyen Numan Soyer’in aidiyetsiz başına buyruk davranışları partiye büyük zarar veriyor hem de Numan Soyer’in sözde yönettiği Çınarcık Belediyesi, AK Parti’nin Yalova’da yumuşak karnı olmuş durumda.

Lafa gelince “Reisçi” gözüküp fırsat buldukları anda Yalova’da AK Parti’yi adeta hançerleyenlerin sanki “Ben nasıl olsa işimi Ahmet Büyükgümüş’le yürütürüm” mantığıyla hareket ederek bu şekilde gemilerini yürütmeye nasıl devam edeceklerini veya hangi limana demir atacaklarını da herkes gibi bende merak ediyorum açıkçası.

Hadi önemli bir bilgi verip bu konuyu öyle kapatayım ki neler olup bittiğiyle ilgili fikir sahibi olabilin veya bizim konulara hangi bilgilere sahip olup hangi pencereden baktığımızı anlayabilin.

Ahmet Büyükgümüş’ün milletvekili adaylığı açıklandığında Ahmet Büyükgümüş Yalova’da hangi önemli ismin desteğini aldığını açıklamıştı bilen, hatırlayan var mı?

Söylüyorum... Yakup Bilgin Koçal.

Bununla ilgili Yakup Bilgin Koçal’ın da katıldığı seçim çalışmasında Ahmet Büyükgümüş’ün yaptığı açıklamanın video kaydını izledim. Burada Ahmet Büyükgümüş, Yakup Bilgin Koçal’ın adeta ceketini çıkartarak kendisine destek olduğunu toplantıya katılanlara yaptığı konuşmada açıklıyor ve Koçal’ın kendisine verdiği desteğin önemine vurgu yapıyor.

Yakup Bilgin Koçal’ın o zamanlarda Ahmet Büyükgümüş’le ilgili söylediği iddia edilen çok önemli sözlerini daha sonra ayrıca yazacağım çünkü ayrı bir haber konusudur o sözler!

Şimdi sormak ve dikkat çekmek istediğim husus ise şudur;

Dün Ahmet Büyükgümüş’e destek için adeta ceketini tekrar giyen Yakup Bilgin Koçal şimdi nerededir?

Ahmet Büyükgümüş, AK Parti’deki geleceğiyle ilgili kendisi hakkında çok önemli ve dikkat çekici öngörülerde (Sonra yazacağım konu) bulunan Yakup Bilgin Koçal’ın AK Parti ile yollarını ayırmaması için çaba harcamış mıdır?

Bugün AK Parti ile yollarını ayırıp dümeni İYİ Parti’ye kıran Yakup Bilgin Koçal’a yakın isimlerin neredeyse tamamının Ahmet Büyükgümüş ile de yakın olmasının siyasi tarifi ve anlamı nedir? Bu durumu nasıl okumak lazım?

MURAT ERDOĞAN DEVA’NIN ÇINARCIK BELEDİYE BAŞKAN ADAYI MI OLACAK?

Çınarcık eski Belediye Başkanı Murat Erdoğan, son dönemlerde Deva Partisi ile siyasi flört içinde... Sık sık bir araya gelip istişareler, mangal partileri falan işi bayağı ilerletmiş durumdalar...

“Murat Erdoğan, yerel seçimlerde Çınarcık Belediye Başkan adaylığına hazırlanıyor ve Deva’nın belediye başkan adayı olabilir” şeklinde söylentiler dillenmiş durumda ve ilçede siyaset kulisleri hareketli.

Bakın sadece Murat Erdoğan değil... Deva Partisi Çınarcık’ta adaylar anlamında büyük sürprizlere hazırlanıyor, demedi demeyin.

Çınarcık'ta özellikle AK Parti'ye küsmüşlerin ve kararsızların yeni adresi Deva Partisi gibi gözüküyor. Yürüttükleri strateji gereği fazla yaygara yapmıyorlar... İyi de yapıyorlar bence.

Yalova için aynı şeyi söyleyemem ama Çınarcık’ta Deva sessiz ve derinden güzel çalışıyor, haberiniz olsun.

Eğer il yönetiminden darbe yemezlerse Deva Teşkilatı Çınarcık’ta siyaseten güzel işlere imza atabilirler diye düşünüyorum.

Hani belki kısa vade de iktidar olamazlar evet bu zor ama Deva Teşkilatı Çınarcık siyasetinde belirleyici bir rol sahibi olabilir.

İşte bugün belirleyici bir rol sahibi olursunuz ama yarın siyasi konjonktürle beraber her şey değişir ve bir bakmışsınız iktidar oluvermişsiniz.

Siyasettir bu ne olacağı bilinmez.

Malum yaklaşan 2023 seçimleriyle hem genel hem yerel siyasette oldukça hareketli günler bizleri bekliyor.

Siyasetteki gelişmeleri ulaştığımız kulis bilgileriyle harmanlayarak “O ne der, bu ne der?” diye bakmadan elimizden geldiği kadar yorumlayıp her zaman olduğu gibi sizleri olup bitenlerden haberdar etmeye devam edeceğiz.

İyi pazarlar diliyorum.

Hakan Korkmaz

Revizyon Gazetesi

Genel Yayın Yönetmeni

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.