Hakan Korkmaz, Yalova'daki 5 partiyi yorumladı...

AK PARTİ: Yalova Belediyesi’nin yolsuzluk soruşturması kapsamında AK Parti’ye geçmesi ve Belediye Başkan Vekili Mustafa Tutuk’un beklenenin çok üstünde bir başarı göstermesi parti içinde belediye başkanlığı hesaplarını altüst etti. Sırtını genç vekil Ahmet Büyükgümüş’e dayayan ve Yalova Belediye Başkanı olma hayali kuran Yalova İl Genel Meclis Başkanı Hasan Soygüzel, Mustafa Tutuk’un başarılı performansından siyaseten en çok etkilenen ve hesapları alt üst olan isimlerin başında geliyor. Öyle ki; Vefa Salman’dan kelimenin tam anlamıyla enkaz devralan ama kısa sürede mali disiplini sağlayıp Yalova Belediyesi’nin kaynaklarını Vefa Salman gibi çarçur etmek yerine millete hizmet olarak kullanmaya başlayan Mustafa Tutuk’un takdir toplayan bu başarısıyla hem Yalova halkının gönlünde adeta taht kurduğunu hem de genel merkezin adeta gözdesi haline geldiğini gören Hasan Soygüzel’in adeta hedef küçülttüğü ve Hasan Soygüzel’in yeni hedefinin yine Ahmet Büyükgümüş’ün desteğiyle bir bakanlık bünyesinde görev almak veya mevcut görevindeki koltuğunu korumak olduğu kulislerde konuşuluyor. Birde milletvekilliği hesapları var ki… Asıl kutuplaşmaya sebep olan sorun bu… AK Parti Yalova’da Ahmet Büyükgümüş’cüler, Meliha Akyol’cular ve Muğlim Bağatar’cılar olarak adeta 3’e bölünmüş durumda. Bahsettiğim bölünme siyasi hedef anlamında… Yoksa sahaya yansıyan bir sorun yok aksine il başkanı Muğlim Bağatar’ın 2 milletvekili ile uyum içinde çalıştığını ve bunu yapmaya çok özen gösterdiğini söyleyebilirim. CHP son hafta HDP ile anlaşınca Vefa Salman’a az farkla kaybeden Yusuf Ziya Öztabak’ta rotasını milletvekilliğine çevirmiş durumda ve bir süredir sessiz ve derinden ciddi çalışmalar içinde olduğu biliniyor. Mevcut vekiller tekrar vekil olabilmek hedefindeler… Muğlim Bağatar ciddi bir aday… Uzun süre il başkanlığı yapan Yusuf Ziya Öztabak’ın da bu yarışta hafife alınmayacak bir isim olduğunun altını çizerek belirtmek isterim ki; AK Parti Yalova’da milletvekili adaylığı yarışının çıkması muhtemel başka ciddi adayların yarışa katılmasıyla çok çetin geçeceği belli.

CHP: Birlik beraberlik sorunu had safhada ve bu sorun aşılacak gibi de durmuyor açıkçası. Ayrıca “Tembeller, çalışmıyorlar…” eleştirilerine bazen katıldığımı da belirtmek isterim. Evet Mehmet Gürel bana göre potansiyelli bir isim ama CHP Yalova İl Başkanlığı’nın ve CHP teşkilatlarının yeteri kadar çalışmadığı bir gerçek. Yalova Belediyesini yolsuzluktan batırıp hem de kaybeden CHP, bundan ders çıkarıp Yalova’da malum bagajı dolu isimlerden kurtulmalı ve temiz isimlerle yoluna devam etmeli ve yine CHP Yalova’da daha çok sahada olmalı ve daha çok çalışmalı.

MHP: Ülkü Ocakları Başkanı Bora Tanaçan'ın görevden alınmasıyla bazı sıkıntılarda ortaya çıkmış oldu, görünür oldu, konuşulur oldu. İl Başkanı Namık Öz'ün bazı eleştirilere kulak verip MHP’yi Yalova’da birlik beraberlik içinde 2023 seçimlerine taşıyacak tecrübeye sahip bir siyasetçi olduğunu düşünüyorum.

İYİ PARTİ: Erol Tatar’dan sonra bazı şeyler değişti gibi… Erol Tatar’ın milletvekili adayı olacağını biliyordu herkes ve ona göre bir duruş gösteriyordu teşkilat. Yeni il başkanı Ersin Akyüz düşük profilli ve böyle bir hedefi olmadığı için şuan teşkilat herkese adeta göz kırpıyor, mavi boncuk dağıtıyor şeklinde bende de hakim olmaya başlayan bir algı var. Hele ki adeta göz kırpılan, mavi boncuk dağıtılan isimlerin neredeyse tamamının sorunlu isimler, bagajı bir şekilde dolu isimler olması kafalarda haklı soru işaretlerine sebep oluyor. Böyle giderse İYİ Parti Yalova’da yine aday çıkaramayacak ve İttifak ortağı CHP’nin kuyruğuna takılacak gibi.

DEVA: İl Başkanı Mehmet Demirhan’ın siyasi hedefinin belirgin olması ve teşkilatı bu siyasi hedef doğrultusunda adeta tek adam olarak yönetmesinin sorunların ana sebebi olduğu açık. Gelen bir süre sonra ayrılıyor! Bu anlamda baş gösteren sorunları çözebilseydi Mehmet Demirhan, Yalova’da en fazla rağbet gören parti Deva Partisi olurdu diye düşünüyorum.

Hakan Korkmaz

Revizyon Gazetesi

Genel Yayın Yönetmeni

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.