Hakan Korkmaz, Yalova siyasetinin öne çıkan isimlerini yorumladı

Mustafa Tutuk: Göreve geldiğinde doğru düzgün tanımıyordum bile ve açıkçası şaşırmıştım biraz... “Düşük profilli” derler ya hani... İşte öyle biriydi... Hani emanetçi gibi... Fakat kısa zaman içinde o düşük profilli isim gitti, yerine öyle biri geldi ki... İyi niyetli, dürüst, güvenilir ve çalışkan. Şu an Yalova siyasetinin en önemli aktörlerinin başında geliyor. Önemli bir hata yapmazsa adını önümüzdeki yıllarda hep duyacağız gibi.

Muğlim Bağatar: Son zamanlarda kesin bir kabul görmüş vaziyette ve seveni şimdilerde daha çok. Karizmatik. Yalova Milletvekili olmaya çok yakın bir isim.

Ahmet Büyükgümüş: Tepeden inme atanıp seçildiği için tam olarak kabul göremedi hala Yalova’da. Daha genç ve zamanla iyi bir siyasetçi olmaya aday. Kuvvetle muhtemel yine 1. Sıra milletvekili adayı göreceğiz kendisini.

Meliha Akyol: “Hakan Bey, Ankara’da Meliha Hanım çok etkili. Ne zaman Ankara’ya gitsek bizle çok ilgileniyor ve ne işimiz varsa büyük ölçüde hallediyor...” şeklinde kendisiyle ilgili memnuniyetini bana bildirenlerin sayısı oldukça fazla. Bakalım önümüzdeki milletvekili seçimlerinde ilk iki sırada yer bulabilecek mi açıkçası bende merak ediyorum.

Mehmet Gürel: Yalova siyasetinin CHP kanadının en yetkili ve etkili ismi durumunda. 1. Sıra milletvekili adayı gösterilip yeni dönemde Yalova’yı mecliste temsil etmesi kuvvetle muhtemel isimlerin başında geliyor. Milletvekili olunca genel siyasetle ilgili yapacağı yorum ve açıklamalarıyla daha çok parlayacağını düşünüyorum.

Vefa Salman: Siyasi mevta. Yine de siyasettir bu ne olacağı bilinmez.

Halit Güleç: Eğer yargılandığı davadan ceza almaz, hakkında başka dava da açılmazsa, Yalova siyasetinde bir şekilde var olmaya devam edeceğini düşünüyorum.

Selihan Dicle Şimşek: Kuvvetle muhtemel kendisini 3. Sıra milletvekili adayı olarak göreceğiz.

Meryem Ataç: Kuvvetle muhtemel kendisini 3. Sıra milletvekili adayı olarak göreceğiz.

Mesut Tutuğ: Yalova siyasetinin sürpriz isimlerinden. Çiftlikköy Belediye Başkan adayı gösterilmesi kuvvetle muhtemel ama daha önce milletvekili adayı olarakta görebiliriz bu ismi.

Kemal Baş: Yalova siyasetinin genç ve bir kesim tarafından büyük umutlar beslenen ismi. Yakup Bilgin Koçal tarafından desteklendiği söylenen bu ismi Yalova Belediye Başkan aday adayı olarak göreceğiz gibi... Önce AK Parti’ye teklif edilecek... Kabul görmezse ne yapacağıyla ilgili söylentiler var ama bunları konuşmak için daha erken.

Namık Öz: Yalova siyasetine renk katmakla kalmadı harekette getirdi. MHP 1. Sıra Milletvekili adayı olmasına kesin gözüyle bakılan bir isim.

Hasan Soygüzel: Yalova Belediye Başkan adayı olmak istiyor. Bu amaçla AK Parti Yalova Gençlik Kolları üzerinde hakimiyet kurmuş gibi... Eğer Belediye Başkan adaylığı olmazsa her hangi bir bakanlık bünyesinde görev almak istiyor. Tabii ki genç vekil Ahmet Büyükgümüş en büyük destekçisi.

Oktay Atik: Milletvekili aday adayı olacağı kulislerde dillenmiş durumda.

Ertan Şener: Milletvekili adayı olmasına kesin gözüyle bakılıyor.

Mehmet Demirhan: Milletvekili adayı olmasına kesin gözüyle bakılıyor.

Rıdvan Acar: Mutlaka bir yere aday olacaktır ve Yalova siyasetinde göreceğimiz bir isim.

Metin Dağ: Milletvekili aday adayı olmayı düşünüyor. Çiftlikköy Belediye Başkan aday adayı olur mu yine diye bende merak ediyorum açıkçası.

Bugün Yalova siyasetindeki 18 ismi kısaca yorumladım... ki daha bir çok isim var...

Yalova siyasetinde öne çıkan/çıkacak, Yalova siyasetine yön veren/vermeye çalışan isimleri yorumlamaya devam edeceğiz.

İyi pazarlar diliyorum.

Hakan Korkmaz

Revizyon Gazetesi

Genel Yayın Yönetmeni

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.