Hakan Korkmaz yazdı

VEFA SALMAN GÖREVE İADE EDİLMEYECEĞİNİ HERKESTEN İYİ BİLİYOR!

Mali İşlerdeki yolsuzlukla ilgili devam eden davada, bilirkişi raporuna istinaden velev ki göreve iade kararı çıksa bile Vefa Salman görevine dönemez, çünkü “Resmi Evrakta Sahtecilik" ve "Görevi Kötüye Kullanma" ile ilgili suçlamayla hakkında açılan ve devam eden (Taziye evi) başka bir dava ile ilgili de görevden uzaklaştırma kararı var.

Vefa Salman bunu bilmiyor mu?

Biliyor.

Davanın duruşmasından çıkarken basına kendisi açıkladı bunu...

Peki niye bilirkişi raporunu gerekçe gösterip adeta sosyal medyada göreve iade edilelim diye mini bir kampanya yürütüyorlar ve algı yapıyorlar?

Mağduru oynamak ve siyasi hedefine ulaşmak için tabii ki!

Tekrar etmekte fayda görüyorum ki; Mali İşlerdeki yolsuzlukla ilgili bilirkişi raporuna istinaden velev ki göreve iade kararı çıksa bile Vefa Salman göreve dönemez çünkü başka devam eden dava ile ilgili de hakkında görevden uzaklaştırma kararı var ve Vefa Salman bu gerçeği çok iyi bilmesine rağmen göreve dönme konusunda algı yapıp mağduru oynuyor... ki bunu neden yaptığını daha önce yazmıştım zaten...

Evet niye yapıyor bunu ve hedefi nedir Vefa Salman’ın?

Tabii ki milletvekili olmak!

Mağduru oynayıp milletvekili adayı olup dokunulmazlık zırhına bürünüp milletvekili olmanın nimetlerinden ömür boyu faydalanmayı kendisine tek siyasi hedef olarak belirleyen Vefa Salman bu hedefine ulaşmak için algı yapıyor ve taraftar toplamaya çalışıyor çünkü birkaç ay sonra milletvekili olmak istediğini açıkladığında CHP Yalova örgütlerinde adeta fırtınalar kopacak ve büyük tartışmalar yaşanacak!

İşte Vefa Salman bu sürece kadar mağdur rolü oynayıp olabildiğince taraftar toplamayı hedefliyor ki Kılıçdaroğlu’nu da ikna edebilsin milletvekili adaylığı için.

Mesele budur.

KÜÇÜK OLSUN BENİM OLSUN MANTIĞI

Bir bölge; belde olsun, ilçe olsun, il olsun eğer gelişmiyor ve adeta yerinde sayıyorsa “Küçük olsun benim olsun” mantığıyla yönetiliyor demektir.

Mesela bir ilçe büyük hedeflerle, büyük projelerle gelişir fakat büyük projeler demek büyük aktörlerin devreye girmesi demektir... ki işte zurnanın zırt dediği yerde burasıdır!

Mesela bir ilçeyi “Küçük olsun benim olsun” mantığıyla yönetenler büyük aktörler devreye girsin istemezler çünkü büyük aktörler işlerini genelde tepe yöneticileriyle hallederler... Belediye başkanıyla falan fazla muhatap olmazlar!

Hee olunca ne mi olur?

Son zamanlarda bunun örneği Teşvikiye’de yaşandı ve neler olduğunu gördük hep birlikte değil mi?

Teşvikiye sahilindeki A Tipi Mesire Yeri Projesi milyonlarca dolarlık gerçekten dev bir proje ve yatırımdı ve ne oldu?

Ben almadım o aldı, öyleydi böyleydi rüşvet iddiaları, partiden ihraçlar, davalar vesaire rezillik ve fiyaskoyla sonuçlandı ne olacak!

Şunu da söylemiş olayım... Gizli tutulduğu için bu projenin nasıl büyük bir proje olduğu aslında hala tam anlamıyla bilinmemekte ve yazık oldu gerçekten... İnşallah hayata geçer günün birinde...

İşte Çınarcık...

Bir arpa boyu yol alamayan bir ilçe konumunda ne yazık ki!

Halbuki vizyon sahibi yöneticilerin elinde olsa ve "Küçük olsun benim olsun" mantığıyla yönetilmese gelişmeye müsait bir ilçe ama yerinde saymayı bırakın geri gidiyor üstelik...

"5-10 koyun kime nasıl kestirir meydanda etli pilav dağıtırız" kafasıyla veya "Hangi inşaatın hafriyat işini alırız" kafasıyla yönetilen bir yerde hala seçim meydanlarında söz verilen mega projelerin hayata geçmesini beklemek saflık ve enayilik olur... ki kimsenin böyle bir beklentisi de yok zaten.

“Sularımız aksın, çöpler toplansın razıyız” modunda herkes, başka ne olacak!

İnşallah iyi olur...

İyi olsun diye temenni ediyoruz ama birilerine bir iki beden büyük geldi bu gömlek bu belli oldu!

Nasıl getirdiysek öyle göndereceğiz orası kesinde... Endişem şu ki; Gidene kadar yani yerel seçimlere kadar çok borç batağına sokmazlar Çınarcık’ı inşallah... ki kalan süre içinde yapacakları en büyük hizmet bu olur diye düşünüyorum.

İnşallah bu kötülüğü yapmazlar Çınarcık’a!

Hakan Korkmaz

Revizyon Gazetesi

Genel Yayın Yönetmeni

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.