Hakan Korkmaz yazdı

Çınarcık Belediyesi 2022 Yılı Ağustos Ayı Olağanüstü Meclis Toplantısı ikinci birleşiminde Başkan Numan Soyer, 40.9 milyon ek bütçe istiyor ama meclis çoğunluğuna sahip CHP, kaynak gösterilemediği gerekçesiyle ek bütçenin 6 milyon olarak verilmesini uygun görüyor. (Edindiğim bilgiye göre; CHP daha önce de Numan Soyer’in 15 milyon ek bütçe talebini onaylamamış ve 3 milyon vermiş ama o zaman meclis aritmetiği farklı olduğu için Murat Savaş izinli olduğu için karar bu şekilde geçmiş.)

Fakat CHP’li Yüksel Ada, grup kararına uymayarak AK Parti ile ortak hareket edince Başkan Numan Soyer’in 40.9 milyon ek bütçe talebi belediye meclisinden geçiyor!

Peki CHP grup kararı almamış mı?

Almış fakat Yüksel Ada o toplantıya katılmamış!

Edindiğim bilgilere göre; Plan Bütçe Komisyonunun CHP’li Üyesi Ali Kırıcı, Yüksel Ada ile görüşmüş ve teklifle ilgili grup kararı olduğunu ve bu teklife “evet” oyu vermemesi gerektiğini kendisine söylemiş!

Evet görünen o ki; CHP’li Yüksel Ada grup kararına rağmen Numan Soyer’le işbirliği yapmış!

Önce Numan Soyer bu yaklaşık 41 milyon ek bütçeyi niye istedi onu anlatayım kısaca...

Hani ortada Çınarcık’a yapılacak bir plan proje falan yok! Peki Numan Soyer yaklaşık 41 milyon ek bütçeyi niye istedi? Çünkü belediyeye adam alacak fakat belediyenin mali yapısı buna müsaade etmiyor! Dikkatli okurların hatırlayacağı üzere bunu daha önce yazmıştım zaten... “Bu şekilde alırsa kendisine zimmet çıkar ileride...” diye... İşte bu yüzden Numan Soyer çareyi yaklaşık 41 milyon ek bütçede buldu ve CHP’li Yüksel Ada’nın desteğiyle ek bütçeyi aldı.

Bakın karar görüşülürken mesela CHP’li Ali Kırıcı söz alıyor ve “Bu para ile Çınarcık’a ne yapacağınızı anlatın bende teklifin lehinde oy kullanayım.” diyor ama kimse çıkıp birşey anlatamıyor! Yoksa CHP’li üyeler kamu yararına bir çok kararda evet oyu kullanmışlardır... ki meclis kararlarında bakıp görülebilir bu durum.

Evet Numan Soyer seçim öncesi yüzlerce kişiye belediyede iş sözü verdi ve bu sözünü tutamadıklarının tepkilerine son vermek adına ve yine oy hesabı yaparak bu insanları işe almak için böyle bir ek bütçe almıştır, mesele budur. Böylece yaklaşık 41 milyoncuk bir yük daha Çınarcık halkının sırtına binmiş ve Çınarcık Belediyesi’nin borcu da ciddi seviyelere yükselmiş durumdadır!

Gelelim işin adeta zurnanın zırt dediği kısmına...

Eğer ortada bir grup kararı varsa ve bu kararın dışına çıkıyorsa bir meclis üyesi tutarsın kolundan koyarsın kapının (Partiden ihraç edersin) önüne, ne yaparsa, nereye giderse gitsin!

Öyle mi?

Öyle.

Peki AK Parti’li Çınarcık Belediye Başkanı Numan Soyer ile veya ailesiyle inşaat işi yapan yani bir ticari ilişkisi olan CHP Yalova İl Başkanı Mehmet Gürel, grup kararına uymayan Yüksel Ada ile ilgili disiplin sürecini başlatabilecek mi? (Daha öncede benzer bir olay olmuştu ama hala ses seda yok!)

Bende merakla bekliyorum bunu açıkçası...

Yalova’da CHP’nin menfaatleri doğrultusunda hareket eden gerçek anlamda bir CHP İl Yönetimi var mı, yok mu bunu da bir kez daha görme şansı bulacağız diye düşündüğümü de ifade etmek isterim.

İzleyelim bakalım neler olacak? Kim ne yapacak veya kimler neleri yapamayacak görelim bakalım!

Hakan Korkmaz

Revizyon Gazetesi

Genel Yayın Yönetmeni

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.