Hakan Korkmaz yazdı

Yalova Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Sarıduman, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğü'ne atanmak istiyordu ama Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan buraya İbrahim Yılmaz'ı atadı.

Başka uygun pozisyonlar aranıyormuş Ahmet Sarıduman'a ve bir şekilde Ankara'ya döneceği edindiğim bilgiler arasında.

KAZANAMAZSANIZ İSTİFA EDECEK MİSİNİZ?

Konuya özetle buradan girmek istiyorum...

Şöyle ki;

AK Parti bu yerel seçimlerde Yalova Belediyesi ve Çiftlikköy Belediyesi'ni kazanamazsa il başkanı Umut Güçlü ve yönetiminin görevde kalamayacağını düşünüyorum.

Evet bu benim düşüncem ve buradan yola çıkarak şunu sormak istiyorum...

Aday adaylık başvurularını "Çiftlikköy'de kazanacağız, Yalova'da kazanacağız!" mottosuyla duyurarak iddialarını ortaya koyan CHP Yalova İl Yönetimi, eğer bu iki belediyeyi kazanamazlarsa istifa edecek mi?

Evet CHP bu seçimlerde Yalova Belediyesi ve Çiftlikköy Belediyesi'ni kazanamazsa İl Başkanı Erdem Doğancı ve yönetimi görevi bırakacaklar mı?

Soruyorum.

GARANTİ ADAYLAR

Altınova'da Yasemin Fazlaca, Kadıköy'de Taner Ozan, Koru'da Kamil Yaman, Çınarcık'ta Avni Kurt, CHP'de Belediye Başkan adaylıkları garanti isimlerden.

YALOVA AK PARTİ'DE NELER OLUYOR?

Çiftlikköy'de Muğlim Bağatar'ın oyuna girmesiyle işler karıştı?

Peki bundan sonra ne olacak?

Ali Murat Silpagar'la Muğlim Bağatar arasında ne yaşandı?

Merkezde Ahmet Büyükgümüş - Hasan Soygüzel - İsmail Atik üçgeninde neler yaşanıyor?

Burada Muğlim Bağatar’ın amacı mevcut başkan Ali Murat Silpagar’ın karşısına çıkmak kesinlikle değil!

Mesele aslında çok basit…

Eğer genel merkez bir sebeple mevcut başkanı yeniden aday göstermeme konusunda bir tasarruf içine girerse o zaman yerel seçimlerde Çiftlikköy Belediyesi’ni AK Parti saflarında tutabilmek için güçlü bir siyasi aktörle yarışa girmek…

Şunu çok net ifade etmek isterim ki; Eğer AK Parti Genel Merkezi Ali Murat Silpagar’ı yeniden aday göstermezse bu Muğlim Bağatar Çiftlikköy Belediye Başkan aday adayı oldu diye olmayacak!

Zaten işin bu kısmını kavrayanlar başka şeyler düşünmez…

Ben zaten Ali Murat Silpagar’la devam edileceğini düşünenlerdenim. Dünde böyle düşünüyordum bugün de böyle düşünüyorum.

Ama Genel Merkez anketlere vesaire bakıp bahsettiğim gibi bir tasarrufta bulunursa o zaman kim buna ne diyebilir ki… Ahmet Büyükgümüş’ün 1. Sıradan milletvekili adayı yapıldığı önceki seçimleri düşünün… Kim tahmin ederdi Ahmet Büyükgümüş’ün 1. Sıra milletvekili adayı olacağını… Mümkün değildi bunu tahmin etmek ama Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan “Ahmet 1. Sıra adayısın” dedi ve bakın ikinci döneminde genç vekil...

Evet kim ne derse desin Çiftlikköy’le ilgili son kararı da Cumhurbaşkanı Erdoğan verecek buna emin olun çünkü Sayın Cumhurbaşkanı Yalova ile çok ilgili ve OSB’lerle sanayide de gelişecek olan Çiftlikköy’ün önemini de gayet iyi biliyor.

Sayın Cumhurbaşkanı bakacak eldeki verilere ve ya Ali Murat Başkanla devam diyecek ya da Muğlim Bağatar’a adaylık görevini verecek.

Hülasa…

“Çiftlikköy’de Ali Murat Silpagar olmazsa Muğlim Bağatar aday olacak, Yalova’da Mustafa Tutuk olmazsa İsmail Atik aday olacak, gösterilecek” diye düşüncemi geçtiğimiz günlerdeki yazımda zaten belirtmiştim.

Durum bu diyerek Yalova’ya geçelim…

İsmail Atik ile ilgili fikrimi yine geçen pazar yazımda anlatmıştım…

Bana göre seçim sonrası il başkanlığına oynuyor İsmail Atik…

Hadi biraz daha derinlere inelim…

Genç vekil Ahmet Büyükgümüş’e aynı Hasan Soygüzel gibi yakın bir isim İsmail Atik ve aslında Ahmet Büyükgümüş, İsmail Atik’i il genel meclis başkanı olarak düşünüyordu ama Hasan Soygüzel’i Yalova Belediye Meclis Üyeliğine ve seçim kazanılırsa da Belediye Başkan yardımcılığına ikna edemeyince iş olmadı!

Evet Hasan Soygüzel’i Yalova Belediyesi’ne kaydırıp İsmail Atik’i il genel meclis üyesi seçtirip il genel meclis başkanı yapmaktı plan ama dediğim gibi Hasan Soygüzel ikna olmayınca genç vekil fazla ısrar edemedi ve İsmail Atik’te Yalova Belediye Başkan aday adayı olarak bir bakıma elini de yüksekten açıp “Artık aktif siyasete döndüm, bundan sonra bende varım!” mesajını verdi. Kime verdi bu mesajı İsmail Atik? Elbette AK Parti’ye verdi, AK Parti Yalova Teşkilatlarına verdi.

Bunlar hep genç vekilin ve etrafındaki yapının A,B ve C planlarıdır!

Olursa yani Mustafa Tutuk’u bir şekilde yerlerse Yalova Belediye Başkan adayı olacak İsmail Atik, olmazsa il genel kapısı hala açık… Olmazsa AK Parti bu seçimlerde Yalova’da istenilen seviyede bir başarı yakalayamazsa doğal olarak il başkanı gidecek ve İsmail Atik il başkanlığı koltuğuna oturacak! Plan bu!

Merak edenler için Mustafa Tutuk’a bakalım birazda…

Evet Mustafa Tutuk’la ilgili değişen bir şey yok…

Mustafa Tutuk kesin olarak AK Parti’nin Yalova Belediye Başkan adayı.

Mustafa Tutuk ülke genelinde adaylığı garanti 20 isim arasında o kadarını söyleyeyim size…

Elbette “siyasettir bu ne olacağı belli olmaz” demek zorundayız ayrı konu.

AK Parti’nin Yalova’da Mustafa Tutuk yerine başka bir ismi aday göstermesi macera falan değil çok net bir intihar olur yani…

Elbette AK Parti Genel Merkezi’nin Yalova’da intihar edeceğine açıkçası hiç ihtimal vermiyorum çünkü Mustafa Tutuk çok başarılı, anketleri vesaire çok iyi ve Yalova halkı Mustafa Tutuk’u çok seviyor.

Evet genel eğilim, Mustafa Tutuk’un yeni dönemde de bu sefer sandıktan çıkarak seçilmiş bir belediye başkanı olarak görevde kalıp Yalova’ya hizmet etmeye devam etmesi yönünde ve kuvvetle muhtemel bu böyle olacaktır diyorum, iyi pazarlar diliyorum.

Hakan Korkmaz

Revizyon Gazetesi

Genel Yayın Yönetmeni

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Celil 5 ay önce

Hakan bey, çınarcık belediyesinin tüm personeli memurlarda dahil, 2 haftadır maaş alamadılar, 5 yıldır olduğu gibi, ve ayrıca emekli personele 9 aydır tazminatlarını ödemiyorlar, neden bu konuları dile getirmiyorsunuz, bu insanların evleri kira ola, elektrik telefon, pazar market paraları, ayrıca bankalara taksitleri var, hiç birisi ödeyemedi, bunları neden dile getirmiyorsunuz hakan bey

Avatar
Ali 5 ay önce

Ak parti teşkilatını sanki sen yönetiyorsun. İsmail atik ismini bu seçimde geçtiğini hiç duymadım. Halkta bir karşılığı yok. Aynı kemal baş gibi. Bu isimleri sadece sen yazıyorsun. Yazını okursan İsmail atik’i yere göğe sığdıramıyorsun , sonra Mustafa tutuk kızmasın diye yeri garanti belediye başkan adayı Mustafa tutuk’tur diyorsun. Kendi kendini boşa çıkarıyorsun. . Çiftlikköy içinde böyle. Ne nalına ne mıhına. Bunları sıradan bir vatandaş olarak bende söyleyebiliriz.