Hakan Korkmaz yazdı... Ahmet Büyükgümüş'ün işi zora girdi!

Ülkemiz 2023 seçimlerinin atmosferine girmiş durumda…

“İllerde kimler milletvekili adayı olacak?” sorusunun cevabı siyaset kulislerinde aranmaya başlanmış durumda.

Tabii ki Yalova’dan bahsedeceğim ve bugün AK Parti cephesinde neler olup bittiğiyle ilgili ulaştığım ve önemli gördüğüm kulis bilgilerini sizlerle paylaşacağım.

Şimdi malumunuz AK Parti Yalova’da 2 vekil çıkardı son seçimde ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın sürpriz bir şekilde 1. Sıraya yazdığı Ahmet Büyükgümüş’le beraber 2. Sıra adayı Meliha Akyol’da milletvekili seçilmişti ve bu görevi bir süredir yapmaktalar.

Yalova’da AK Parti’nin önümüzdeki seçimlerde milletvekili sıralaması nasıl olacak?

İşte bu sorunun cevabı merak ediliyor Yalova siyaset kulislerinde…

Bu anlamda merak edilen en önemli konuların başında ise Ahmet Büyükgümüş’ün ne yapacağı ve AK Parti Genel Merkezi’nin Ahmet Büyükgümüş’le ilgili tasarrufunun ne olacağıdır.

Üç ihtimal konuşuluyor Ahmet Büyükgümüş’le ilgili…

  1. Ahmet Büyükgümüş yeniden Yalova’da birinci sıradan milletvekili adayı gösterilecek.
  2. Ahmet Büyükgümüş, Ankara veya İstanbul’dan milletvekili adayı gösterilecek.
  3. Ahmet Büyükgümüş milletvekili adayı gösterilmeyecek ve yeni dönemde bir bakanlıkta bakan yardımcısı olarak kendisine görev verilecek.

Şimdi bu üç konuşulan ihtimaller arasında hangisinin gerçekleşmesinin kuvvetle muhtemel seçenek olduğunu anlamakta bize yardımcı olacak ulaştığım önemli bir kulis bilgisini ilk kez paylaşmak istiyorum.

AK Parti Genel Merkezi’nin Yalova’da yaptığı tanınırlık anketinde AK Parti MKYK üyesi de olan Yalova Milletvekili Ahmet Büyükgümüş, %10’un altında gözüküyor.

Bu rakamın nasıl bir rakam olduğunu anlamanız açısından bir bilgi daha vermenin isabetli olacağını düşünüyorum.

Bakınız Yalova Belediye Başkan Vekili Mustafa Tutuk’un tanınırlık oranı %97-98 oranında çıkıyor AK Parti Genel Merkezi tarafından yapılan anketlerde.

Hal böyleyken;

Bugün için konuştuğumun ve yaptığım değerlendirmelerin bugün için geçerli olduğunun altını çizerek belirtmek isterim ki; Bana göre bu anket sonucuna göre genç vekille ilgili yukarıda bahsettiğim ilk 2 seçeneğin hayata geçme ihtimali hayli az diye düşünüyorum.

Eğer genç vekil Ahmet Büyükgümüş’ün tanınırlık oranı bu seviyelerde yani %10’un altında veya %10’lar seviyesinde kaldığı sürece, kritik 2023 seçimlerinde bir daha milletvekili adayı gösterilmesini ben zayıf bir ihtimal olarak görüyorum ve genç vekilin kuvvetle muhtemel bir bakan yardımcılığı görevinde değerlendirileceğini düşünenler arasında olduğumu ifade etmek isterim.

Peki Ahmet Büyükgümüş ne yapmak istiyor? Yalova’dan milletvekili adayı olup siyasi hayatına bu şekilde mi devam etmek istiyor?

Bunu henüz erken bulduğum için genç vekil Ahmet Büyükgümüş’e daha sormadım açıkçası ama bir süre sonra sormayı ve bu sorunun cevabını kendisinden almayı da planlıyorum.

Bakınız Yalova siyasetinin de genel siyasete paralel olarak artık her sonuca gebe bir hal alıp yeniden şekillendiği ortadadır.

Bu anlamda Yalova siyasetindeki gelişmeleri ıskalayıp geriye düşmemek adına bir değişime ihtiyaç olduğu gerçeğinden de yola çıkarak AK Parti’nin de bu minvalde bir yol haritası belirleyip uygulayacağını düşündüğümü bugün için ifade etmek isterim.

Siyasette 24 saatin çok önemli ve türlü sonuçlara gebe olduğu gerçeğini göz önünde tutarak, kritik 2023 seçimlerine normalde az ama bazı isimlerin bugün görünen handikap sayabileceğimiz bazı sorunları aşmak için yeterli zamanlarının olduğunu düşündüğümü de belirtmek isterim.

İzleyelim bakalım neler olacak.

Hakan Korkmaz

Revizyon Gazetesi

Genel Yayın Yönetmeni

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.