Karamollaoğlu ile görüşen Cumhurbaşkanı Erdoğan, 50+1’den duyduğu pişmanlığı dile getirmişti... ki Karamollaoğlu bunu açıkladı ve Sayın Cumhurbaşkanı da şu ana kadar yalanlamadı.

Şimdi de Sözcü yazarı Aytunç Erkin'e konuşan Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Cemil Çiçek, 50+1’le ilgili benzer açıklamalarda bulundu.

Cemil Çiçek, Cumhurbaşkanı seçilmek için gereken yüzde 50+1 oy şartına ilişkin,"Anayasa toplantısında 50+1'in hem bugün hem de gelecekte önemli sıkıntılara sebebiyet vereceğini ve Türkiye'yi bir kaosa sürükleyeceğini söyledim yine söylüyorum. Bu sözlerim iktidar ya da muhalefet yanlısı değil. Söylediğim cümleler gayet açık. 50 + 1 ciddi problem çıkarıyor. Gelecekte de çıkaracak" değerlendirmesinde bulunuyor.

Hatırlarsanız daha önce de Cumhurbaşkanı %40’la seçilsin diye bir laf ortaya atılmıştı iktidar cenahından ama tepki çekince üzerine gidilmemişti.

Diyeceğim o ki;

İktidar bu 50+1’le ilgili yeni bir düzenleme içine girebilir diye düşünüyorum.

Hee şunu da belirtmek isterim ki;

Cemil Çiçek’in bu 50+1’i sakıncalı gördüğüyle ilgili isim vermeden bir HDP vurgusu var... yani HDP oylarına ihtiyaç duyuluyor bu sistemde diyor Sayın Çiçek ve bu değerlendirmenin hayli dikkat çekici olduğunu belirtmek isterim.

İzleyelim bakalım neler olacak.

Hakan Korkmaz

Revizyon Gazetesi

Genel Yayın Yönetmeni