Hakan Korkmaz yazdı... Akşener, Ersin Akyüz ve Yakup Bilgin Koçal'a ne dedi?

Yalova eski Belediye Başkanı Yakup Bilgin Koçal ve AK Parti Yalova eski İl Başkanı Mustafa Pehlivan bir süre önce AK Parti’den istifa etmişlerdi ve her iki deneyimli siyasetçinin de İYİ Parti’ye geçmesi bekleniyordu fakat bu iş şimdilik olmayacak veya uzayacak gibi...

Gelelim bunu neden söylediğimle ilgili ulaştığım kulis bilgilerine...

Öncelikle şu bilgiyi de vermek isterim ki; Geçtiğimiz haftalarda Sayın Mustafa Pehlivan’a “Durum nedir?” diye sormuştum ve Sayın Mustafa Pehlivan sağolsun beni bilgilendirmiş ve bana ay sonu GİK Toplantısını beklediklerini ve bir sorun olmadığını söylemiş ve bende bunu kulis bilgisi olarak paylaşmıştım.

Yakup Bilgin Koçal ve Mustafa Pehlivan’ın İYİ Parti’ye geçeceği deşifre olup dillenince İYİ Parti Yalova Teşkilatında bazı rahatsızlıklar olmuş ve il başkanı Ersin Akyüz soluğu Akşener’in yanında almıştı.

Ulaştığım kulis bilgisine göre Akşener, Ersin Akyüz’e “Sen çalış, işine bak” demiş.

Bu arada il başkanı Ersin Akyüz’ün Genel Başkan Akşener ile ilişkilerinin çok iyi olduğunu yeni öğrendiğimi belirtmek isterim. Aynı zamanda öğrencisiymiş galiba Ersin başkan Akşener’in...

Güvendiğim biri bana “Yakup Bilgin Koçal ve Mustafa Pehlivan’ın İYİ Parti’ye geçme planı Ersin Akyüz’e yaradı ve kendisine prim yaptırdı. Akşener’le arası çok iyi. İsterse milletvekili adayı olur” dedi. Aktarmış olayım.

Neyse gelelim Akşener’in Yakup Bilgin Koçal’a ne dediğine...

Ulaştığım kulis bilgilerine göre; Akşener, Yakup Bilgin Koçal’a “Emek verenin hakkını kollarım. Yalın gel, nefer gibi çalış. Benden bir şey isteme. Hiç bir şeyin sözünü veremem” minvalinde konuşuyor. İddia kabilinde aktarmış olayım.

Evet hal böyle olunca dediğim gibi Yakup Bilgin Koçal’ın ve Mustafa Pehlivan’ın İYİ Parti’ye geçmeleri şimdilik adeta rafa kalkmışa benziyor.

Hee bu Yakup Bilgin Koçal ve Mustafa Pehlivan İYİ Parti’ye geçmekten vazgeçtiler anlamına gelmez tabii ki... Ama siyasette deneyimli ve hedefleri olduğunu düşündüğüm iki isim bu şartlarda İYİ Parti’ye geçerler mi onu bekleyip görmek lazım diye düşünüyorum.

Hakan Korkmaz

Revizyon Gazetesi

Genel Yayın Yönetmeni

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.