Hakan Korkmaz yazdı... Ali Mahir koş... Vefa'ya bir dava daha açıldı!

Yalova Belediyesi Mali İşler Müdürlüğü’nde patlak veren milyonluk skandal yolsuzluğun ortaya çıkmasının ardından yürütülen 'zimmet' soruşturması kapsamında İçişleri Bakanlığı'nca görevden uzaklaştırılan ve yargılaması tutuksuz olarak devam eden eski Belediye Başkanı Vefa Salman'a bir dava daha açıldı.

Bitmiş işi (taziye evi) sonradan ihaleye çıktığı tespit edilen Vefa Salman ile 4 personel hakkında 'görevi kötüye kullanma' suçundan 6 aydan 2 yıla, 'kamu görevlisinin resmi belgede sahteciliği' suçundan ise 3 yıldan 8 yıla kadar hapis cezası isteniyor.

Evet bu gibi davaların açılabileceğini gerek yazılarımda gerek katıldığım YouTube programlarında ısrarla söylemiştim ve dediğim çıktı.

Eğer Vefa Salman döneminde yapılan ihaleler mercek altına alınırsa bir çok ihalenin dava konusu olacağını bu konuda defalarca haber yapmış biri olarak belirtmek isterim.

Özellikle Mali İşlerdeki milyonluk yolsuzluk davasında Halit Güleç ile birlikte geçen yapılan duruşmada tahliye olan ve yargılaması devam eden müteahhite verilen ihalelerin mercek altına alınması lazım diye düşünüyorum çünkü bu müteahhite 5 günde 2 ihale verildiği bile olmuştu!

Biz gerçeklerin ortaya çıkması için bundan önce olduğu gibi bundan sonrada elimizden ne geliyorsa yapacağız... gerisi şüphesiz yargının işidir.

Bakalım Vefa Salman bu işe ne diyecek...

Açıkçası Vefa Salman yine “siyasi bir karar” veya “bu ihale olayını da ben ortaya çıkarttım” falan derse ben buna hiç şaşırmam yani...

Benim asıl merak ettiğim hani Mersin’den koşa koşa Yalova’ya gelip Vefa Salman’ı savunan bir vekil vardı ya... o ne diyecek bu işe bakalım...

Ali Mahir koş... Vefa’ya bir dava daha açıldı!

Hakan Korkmaz

Revizyon Gazetesi

Genel Yayın Yönetmeni

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.