Hakan Korkmaz yazdı... CHP gündem  oluşturmaktan da,  iktidar olmaktan da  hayli uzak!

Uzun yıllardır iktidarda olan AK Parti’nin en büyük başarısı gündemi kendi belirlemesidir.

Evet AK Parti basiretsiz muhalefet sayesinde uzun yıllardır iktidarda kalmayı başarmıştır ve bunda gündemi kendisinin belirlemesi önemli rol oynamıştır.

CHP, son yıllarda sadece bir kez gündemi kendisi belirlemiştir…

Ne zaman yapmıştır bunu?

Adalet Yürüyüşü”nde…

Evet CHP sadece Adalet Yürüyüşü’nde ilk defa gündemi kendisi belirlemiş ve ben bu yürüyüş başladığı zaman bunu yazmış ve "CHP bu yürüyüşle ilk kez gündemi kendisi belirlemeyi başarmıştır" demiştim ve zaten Sayın Cumhurbaşkanımızın bu yürüyüşe tepki göstermesinin asıl sebebi de kendisinin dışında muhalefetin ilk kez günler sürecek bir gündem oluşturmayı başarmasıdır... ki yazımda buna da değinmiştim.

Sonra iktidar gündem oluşturma fırsatını hiç vermedi CHP’ye… ki basiretsiz CHP yönetimininde gündem oluşturma gibi bir becerisi olmadığı da ortadadır.

İşte CHP içinde son yaşanan “Canan Kaftancıoğlu Atatürk demiyor, diyemiyor…” tartışması da basiretsiz CHP yönetiminin ülkede gündem oluşturma konusunda ne kadar beceriksiz olduğunu bir kez daha gözler önüne sermiştir.

Gündem oluşturmaktan uzak olan, iktidar olmaktan da uzak olur ve şüphesiz bu bir zafiyettir.

Gündem oluşturmayı beceremeyen ve kendi içinde son Canan Kaftancıoğlu olayında olduğu gibi kısır tartışmalar yaşayan bir muhalefetin veya partinin, halkın sorunlarını çözme kabiliyeti de yoktur, olamaz.

Eğer CHP'nin halkın sorunlarını çözme adına iktidar olma hedefi varsa... bu zafiyetten mutlaka kurtulması lazımdır.

Hakan Korkmaz
Revizyon Gazetesi
Genel Yayın Yönetmeni

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.