Hakan Korkmaz yazdı... Çiftlikköy Belediyesi Sayıştay Denetiminden alnının akıyla çıktı

Yalova’da Çiftlikköy Belediyesi, siyasi partilerin en az Yalova Belediyesi kadar saflarına katmak, yönetmek istediği belediyelerin başında geliyor... ki bu yüzden olsa gerek siyasi dedikodu ve söylentiler hiç bitmiyor ilçede...

Çiftlikköy dinamik bir ilçe, Çiftlikköy Belediyesi de öyle... ki öyle olmak zorunda zaten.

Geçen yerel seçimlerde siyasi rakiplerini adeta yerle bir eden ve Başkanlık koltuğunu kaptırmayan Ali Murat Silpagar önderliğinde dinamik bir yönetim sergileniyor Çiftlikköy Belediyesi’nde...

Muhalefet partileri geçen seçimde tam anlamıyla yapılamayan ittifaktan dolayı seçimleri kaybettiklerini söyleyip bir daha ki seçimlerde aynı hatayı yapmayacaklarını şimdiden söylüyorlar.

Sadece bunu söylemekle yetinmiyorlar ve son zamanlarda şöyle bir söylentiyi yayıyorlar ilçede...

Nedir o söylenti?

“Ali Murat Silpagar önümüzdeki seçimlerde aday olmayacak veya gösterilmeyecek!”

Şüphesiz ki bu sebebi belli olan açık bir dezenformasyondur.

Çiftlikköy Belediye Başkanı Ali Murat Silpagar, AK Parti’nin Yalova’da en etkili Belediye Başkanlarının başında gelmesinin yanında güçlü bir siyasi figür durumunda.

Ve asıl önemlisi seçim kazanmayı artık çok iyi bilen bir Belediye Başkanı Ali Murat Silpagar...

Hal böyleyken siyasi rakiplerinin Ali Murat Silpagar’ı değilde başka isimleri karşılarında görmek ve yarışmak istemeleri de normaldir diye düşünüyorum.

Altını çizerek tekrar etmekte fayda görüyorum ki; Ali Murat Silpagar Yalova’da seçim nasıl kazanılır bunu bilen son derece tecrübeli Belediye Başkanlarının başında geliyor ve bu durum siyasi rakiplerini haliyle endişelendirmektedir ve “Ali Murat Silpagar bir daha aday olmayacak veya gösterilmeyecek” şeklindeki söylentilerin daha şimdiden yayılma sebebini de ben buna bağlıyorum açıkçası.

Çiftlikköy’de yapılmak istenen diğer bir dezenformasyon ise Belediyenin iyi yönetilmediğiyle ilgili söylentilerdir.

Bakın iki tane İçişleri Bakanlığı müfettişi Çiftlikköy Belediyesi’ne geldi ve 25 gün Belediye de adeta kamp kuran müfettişler incelemelerini bitirip gittiler.

Müfettişlerin denetleme/incelemeleri esnasında veya sonrasında müfettişlerle kimse ne görüştü, ne yemek yediler! Vefa Salman döneminde Yalova Belediyesi yöneticilerinin yaptığı gibi kimse müfettişlere rakı masaları falanda kurmadı!

Belki ne demek istediğimi anlamayanlar olabilir diye açalım biraz konuyu...

Vefa Salman döneminde 2017 yılının Aralık ayında Yalova Belediyesi’ni denetlemeye gelen müfettişe Belediye Başkan Yardımcıları ve bazı yöneticiler tarafından rakı masaları kurulmuş ve yapılan ihbar üzerine ben gidip bu yemeği görüntüleyip haber yapınca olay ulusal basına da yansımış ve müfettiş açığa alınmıştı.

Evet ne demiştik...

İki tane İçişleri Bakanlığı müfettişi Çiftlikköy Belediyesi’ne geldi ve 25 gün Belediye de adeta kamp kuran müfettişler incelemelerini bitirip gittiler.

Sonra Sayıştay Denetimi başladı Çiftlikköy Belediyesi’nde...

Sayıştay Denetimi geçenlerde bitti ve raporu yazdılar...

Sonuç ne mi?

Şöyle ki; Ali Murat Silpagar Başkanlığı’ndaki Çiftlikköy Belediyesi, Sayıştay Denetiminden de adeta alnının akıyla çıkmıştır.

Tebrik ve teşekkür ediyorum.

İşte görmek istediğimiz ve arzumuz budur...

Belediyelerin doğru düzgün yönetilip denetimlerden de alnının akıyla çıkan belediye başkanları ve yöneticileri olsun istiyorum ben...

Ki bu kentte Belediyeyi denetlemeye gelen müfettişleri rakı masalarında ağırlatan/ağırlayan Başkan ve yöneticilerden bu kente hiç bir fayda gelmediğini hep birlikte gördük ve yaşadık çünkü.

Vefa Salman döneminde Yalova Belediyesi’nde daha bir kısmı kamuoyuna yansıyan yolsuzluk hadiselerini bir daha yaşamayalım ve Yalova’nın adı yolsuzluklarla anılmasın diyedir gayretimiz.

Ne mutlu Belediyeyi denetlemeye gelen müfettişlere rakı masaları kurmadan denetlemelerden alnının akıyla çıkan başkan ve yöneticilere...

Ne mutlu milletin emanetine sahip çıkanlara.

Hakan Korkmaz

Revizyon Gazetesi

Genel Yayın Yönetmeni

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.