Hakan Korkmaz yazdı... Erdoğan'ı kim yener? Kılıçdaroğlu mu yoksa İmamoğlu mu?

Siyasette tartışılan ve cevabı aranan iki kritik soru var?

1- Erken seçim olacak mı?

Muhalefet bir süredir iktidardaki yıpranmışlığı ve pandemiyle daha da artan geçim sıkıntısından dolayı halkın iktidara yönelen tepkisini görüyor ve haklı olarak bir an önce bunu fırsata çevirip yapılacak bir erken seçimle iktidar olmanın hesaplarını yapıyor.

Diğer taraftan Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın teşkilatlarına yönelik “Sokağa çıkın, çalışın...” şeklinde son zamanlarda artan talimatları da ülkede sanki bir erken seçim rüzgarının esmesine sebep olmuş durumda.

2- CHP’nin veya Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı adayı kim olacak?

Mecliste 2021 Bütçe görüşmelerinde AK Parti sıralarından "Aday ol, aday olabilecek misin?" şeklinde laf atmalar üzerine CHP Lideri Kılıçdaroğlu’nun "Benim aday olup olmayacağımı size kim söyledi?" çıkışıyla adeta işaret fişeğini yaktığı ve son zamanlarda CHP kurmaylarından gelen açıklamalarla Kılıçdaroğlu’nun Erdoğan’ın karşısında Cumhurbaşkanı adayı olacağına bir kesimin adeta kesin gözüyle baktığı bir gerçek olarak önümüzde durmaktadır.

Peki Kılıçdaroğlu Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı adayı olarak seçimlere girerse Erdoğan karşısında zafere ulaşabilir mi?

Bu aşamada Erdoğan karşısında sayısız seçim yenilgisi yaşamış Kılıçdaroğlu mu doğru tercihtir yoksa Erdoğan’ı çok önem verdiği ve siyaseten adeta doğduğu yer olan İstanbul’da yenen ve Erdoğan karşısında daha hiç seçim yenilgisi olmayan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu mu doğru tercih olur... yani Erdoğan’ı kim yener?

Şüphesiz önümüzdeki süreçte hem CHP'de hem Millet İttifakı cephesinde bu sorunun cevabı aranacak/tartışılacak ve nihayetinde bir karara varılacaktır ve çıkacak sonucu yani Erdoğan’ın karşısına Kılıçdaroğlu’nun mu yoksa İmamoğlu’nun mu Cumhurbaşkanı adayı olarak çıkacağını hep birlikte göreceğiz.

Hakan Korkmaz

Revizyon Gazetesi

Genel Yayın Yönetmeni

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.