Hakan Korkmaz yazdı... "Halit Güleç çıktı işler farklı olur" demiştim!

Halit Güleç 19 ay tutuklu kaldıktan sonra tahliye olunca “Ne olur bundan sonra?” diye soranlara “Halit Güleç çıktı işler farklı olur” demiştim!

Halit Güleç’in dışarıda olması Vefa Salman’ın dışarıda olmasına benzemez! Halit Güleç siyaseti biliyor, Vefa gibi değil... Hatta Halit Güleç’in siyasi zekasının Vefa Salman’dan bir kaç gömlek üstün olduğunu bir yazımda belirtmiştim.

Şöyle ki;

Vefa Salman’ın görevden uzaklaştırıldığından beri algı anlamında dışarıda yaptığı sonuca etki edecek etkili bir söylemi/hareketi var mı?

Yok.

İşte ne yaptı Vefa Salman...

Kafasında kuşla video çekip sosyal medyada yayınlayıp makara kukara yaptı...

Turist gibi il il Türkiye’yi gezip sosyal medyadan bunları paylaşan Vefa Salman sanki “Çok şükür cezaevine atılmadım” havasındaydı hep...

İşte gerek Ali Mahir Başarır’ın gerekse diğer vekillerin falan Yalova’ya gelip davayla ilgili konuşmaları falan algı yönetimi açısından hiç etkili olmadı zaten... ki Halit Güleç bile tahliye olduktan sonra yaptığı açıklamada “Millet önce inandı...” falan dedi hatırlayın... Niye? Çünkü Halit Güleç içerideyken Vefa Salman suçsuz olduklarıyla ilgili algı yönetiminde başarısız oldu!

Uzatmayayım...

Halit Güleç ne yaptı peki?

Tahliye oldu, daha dün bir bugün iki, bakın Halit Güleç suçsuz olduğuyla ilgili algıyı gitti AK Partili bir belediyeye yaptırdı (Kadıköy Belediyesi) ki bu müthiş bir siyasi zeka ürünü bir iletişim stratejisi hamlesiydi... bravo!

Bu algı, başa çıkılması zor bir algıdır...

Şöyle ki;

“Vefa Salman suçluysa neden dışarıda?” diye düşünen ve davayla ilgili ve davaya konu olan iddialarla ilgili tüm muhakemesini bu şablona oturtan vatandaş şimdi şunu düşünüyor... “Halit Güleç suçlu olsaydı AK Partili Belediye onu kabul eder miydi? Üstüne bu ziyareti Belediyenin resmi sosyal medya hesabından ‘Değerli kardeşimiz Halit Güleç ziyaretimize geldi...’ diye paylaşır mıydı?”

Dediğim gibi bu başa çıkılması zor bir algıdır...

Bakın 50 tane CHP milletvekili gelse Yalova’ya... üstüne Kılıçdaroğlu gelip konuşup anlatsa, AK Partili Kadıköy Belediyesi’nin bir ziyaret fotoğrafı yayınlayıp yaptığı bu algıyı yapamazdı.

AK Parti’nin Yalova’da tek rakibi AKP’lilerdir... bunu kimse unutmasın!

Peki bu algı benzer hamlelerle büyüyerek devam edip farklı sonuçlara (Göreve iade) gebe olur mu?

Zannetmiyorum...

Çünkü nihayetinde amatörler ve bu konuda profesyonel bir destekleri yok... ki AK Parti’nin Yalova’da malum süreçteki en büyük şansı da bu zaten.

Ama AK Parti algı anlamında sahayı boş bırakırsa ve boş bırakmaya devam ederse bu algının seçimlerde öyle veya böyle sonuçları olacağı bir gerçektir.

Hakan Korkmaz

Revizyon Gazetesi

Genel Yayın Yönetmeni

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.