Hakan Korkmaz yazdı... Halit Güleç milletvekili aday adayı mı olacak?

19 ay tutuklu kaldıktan sonra yattığı süre dikkate alınarak tahliye olan ve yargılamasına tutuksuz devam edilecek Yalova eski Belediye Başkan yardımcısı Halit Güleç, tahliyesinin ardından yaptığı açıklamada dikkat çeken ifadelerde bulunup milletvekili aday adaylığı için sinyali verdi.

Şöyle bir bakalım neler demiş Halit Güleç...

Cezaevindeyken günde 2 saat düşündüğünü söyleyen Halit Güleç,“Siyasetin cezasını çekiyoruz, yıldık mı? Yılmadık... Daha güçlüyüm... İnşallah bu yol bizi daha ileriye taşıyacak. Hizmet etmeye devam edeceğiz. Ama işyerinden hizmet etmeye devam edeceğiz ama belediye binasından hizmet etmeye devam edeceğiz ama Ankara’dan devam edeceğiz. (Alkış) Hep birlikte beraber daha iyi günler bizleri bekliyor.” ifadelerinde bulundu.

Hizmet etmeye Ankara’dan devam edeceğiz vurgusuyla Halit Güleç eğer Vefa Salman’ın milletvekili adaylığından bahsetmiyorsa... kendisinin milletvekili aday adaylığı için sinyali vermiştir diye düşünüyorum.

Hangi partiden peki?

Tabii ki partisinden yani CHP’den Yalova milletvekili aday adayı olma hedefi var Halit Güleç’in...

Halit Güleç, 9 Eylül’de CHP’nin kuruluş yıldönümünde Yalova’da olmayı çok istediğine vurgu yapıyor ve Kılıçdaroğlu’na da teşekkür etmeyi ihmal etmiyor ve olası siyasi hayatına CHP’de devam etme niyetini açıkça ortaya koyuyor.

Hadi işin aklanma kısmını bir kenara koyalım... Velev ki Halit Güleç aklanmış olsun...

Halit Güleç CHP Yalova’da kendisine siyaset yapma ve nihayetinde siyasi hedefine ulaşma imkanı bulabilir mi?

Bakın yerel seçimlerde belediye meclis üyeleri için yapılan temayülde 31. sırada çıkan ve Vefa Salman’ın Kılıçdaroğlu’nu ikna etmesiyle 2. sıradan aday gösterilip belediye meclisine giren birinden bahsediyoruz... Yani CHP Yalova’da karşılığı olmayan veya CHP Yalova örgütünün bir türlü kabul etmediği birinden bahsediyoruz ki ben bunu Halit Güleç’le yaptığım bir sohbette yüzüne karşı söylemiştim ve Halit Güleç bana son derece dikkat çeken cevaplar vermişti o zaman... Belki bir gün değinirim bunlara diyorum ve geçiyorum.

Yani bunun çok zor bir ihtimal olduğunu ifade etmek isterim.

Bakın küçük bir detay...

Halit Güleç bu açıklamaları nerede yaptı?

CHP İl Başkanlığı’nda mı yaptı?

Hayır!

Vefa Salman’ın ofisinde yaptı... bilmem anlatabildim mi?

Peki gelelim dikkat çeken başka bir konuya...

Halit Güleç son derece dikkat çeken birşey daha yaptı ve daha dün bir bugün iki “şak” diye AK Parti’li Yalova Belediye yönetimini eleştirdi!

Peki bunu niye yaptı Halit Güleç?

Halit Güleç bunu son derece bilinçli ve hesaplı bir şekilde yaptı...

Evet...

Cezaevindeyken günde 2 saat düşündüğünü söyleyen Halit Güleç belli ki bugünleri iyi düşünüp ne diyeceklerini iyi planlamış...

Halit Güleç tahliye olur olmaz yaptığı kısa açıklamada AK Parti’li Yalova Belediye yönetimini bilhassa eleştirdi çünkü muhatap alınmayı ve böylece aklanmadan önce siyasi meşruiyet kazanmayı, Yalova siyasetinin CHP kanadında kendisini siyasi bir figür olarak kabul ettirmeyi hedefliyor.

Bu anlamda Halit Güleç bana göre son derece cesurca ve zekice gördüğüm bir adım atarak siyasi zekasını da ortaya koymuş oluyor... ki şunu da söylemek isterim ki; bana göre Halit Güleç bu anlamda yani siyaset aklı, siyaset mühendisliği anlamında Vefa Salman’dan bir kaç gömlek üstün olduğunu da gözler önüne sermiştir.

Peki AK Parti Yalova kurmayları Halit Güleç’in Yalova Belediyesi’nin mevcut yönetimine ve doğal olarak AK Parti’ye yönelttiği eleştirilere ne cevap verecekler daha doğrusu bunu yapacaklar mı? Yani Halit Güleç’i muhatap alacaklar mı?

Bunu yapmalarını beklemiyorum zaten büyük bir hata olur bunu yapmaları...

Öyle ya...

AK Parti’den, Halit Güleç’in planlanmış bu atağına karşı “Aklanda gel” politikasını uygulayıp kendisini muhatap almalarını beklemediğimi ifade etmek isterim.

Her ne olursa olsun Halit Güleç Yalova siyaset arenasının CHP cenahında bugün itibariyle Vefa Salman’ın bir adım önüne geçmiş biridir.

Neden?

Çünkü malum iddialarla ilgili hani Halit Güleç’in açıklamasında “Siyasetin cezasını çekiyoruz” diyerek kendisini siyasi mağdur olarak gösterdiği malum iddialarla ilgili Halit Güleç 19 ay cezaevinde kalıp bedel ödemiş bir siyasi aktör durumundadır.

E Vefa Salman’da görevden uzaklaştırıldı falan diyenler olabilir ama Türk siyasetinde cezaevine girmediğin sürece bir siyasi mağduriyetten bahsetmek ve siyaseten bunun meyvesini yemek mümkün değildir.

Açarak tekrar etmekte fayda görüyorum ki; Vefa Salman kafasında kuşla video çekip sosyal medyada makara kukara yapıp memleketi turist gibi dolaşıp adeta gününü gün ederken yardımcısı Halit Güleç cezaevinde bedel ödüyordu/ödemiştir ve dediğim gibi eğer ortada bir siyasi mağdur varsa bu Halit Güleç’in ta kendisidir.

Halit Güleç’in tahliyesi ve yaptığı dikkat çeken açıklamaları Yalova siyasetini ısıtmıştır ve hatta Yalova siyasetinin CHP kanadında ufaktan kaynamalara bile sebep olmuş durumdadır.

Bundan sonra neler olacağını bekleyip görelim hep birlikte...

Dikkatle takipteyiz.

Hakan Korkmaz

Revizyon Gazetesi

Genel Yayın Yönetmeni

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Dogrucu Davut 3 yıl önce

Umarim secilirse maliye bakani yapilmaz...iste o zaman vay bu milletin basina gelenler....