Hakan Korkmaz yazdı... KHK'lı doktorlardan Atakent Hastanesi'nde de varmış!

15 Temmuz 2016’daki darbe girişimi sonrası ilan edilen OHAL kapsamında çıkarılan Kanun Hükmünde Kararnameler (KHK) ile yaklaşık 3342 hekim ihraç edilmişti.

Bu hekimlerin Özel Hastanelerde çalışması bir dönem tartışma konusu olmuştu…

Bende katıldığım yayında Yalova’da bir özel hastane ile ilgili bazı iddialar konuşulurken, bu hastanenin KHK’dan atılan doktorları çalıştırdığını ve o dönem bunu haber yaptığımızı belirtmiştim.

Yayın sonrası hastane yetkilileri benle temasa geçtiler ve hem kendilerine söz hakkı vermek hem de gerçeklerin ortaya çıkması adına görüşme teklifini kabul ettim.

Benim en çok takıntılı olduğum konu bu KHK’lı doktorların istihdam edilmesi olayıydı ki benim Fetö ile mücadele konusundaki hassasiyetim malumdur.

İlgili düzenleme ve Sağlık Bakanlığı’nın onayıyla bu doktorların istihdam edildiği ve eğer bir doktorla ilgili çalışmasını kısıtlayan bir durum varsa Sağlık Bakanlığı’nın ilgili ekranının karardığı vesaire detaylar verilerek durum bana anlatıldı.

Kaldı ki Yalova’da sadece kendilerinin değil diğer bazı hastanelerde de KHK’lı doktorların çalıştığı bilgisi bana verilince açık söylemem gerekirse şaşırdım, hatta şok oldum diyebilirim.

Yine açık konuşmam gerekirse ben bu hastaneye sırf bu yüzden yani KHK’lı doktor çalıştırıyor diye mesafeliydim.

Uzatmayayım…

Hemen başladım araştırmaya…

Yalova Özel Atakent Hastanesi Sağlık Grupları Genel Koordinatörü Op. Dr. İlyas Şahin’i aradım ve “Hocam sizde de KHK’lı doktor var mı?” diye sordum.

Doğru bizde de var. Her hastanede var Hakan Bey” cevabı aldım İlyas hocadan…

Ve İlyas Hoca’dan aldığım bu cevapla… Fetö ile mücadele konusundaki hassasiyetimden dolayı bazı hastanelere yıllarca boş yere mesafeli durmuşum bunu da anlamış oldum.

Aktarmış olayım…

Ki bir olayı, bir iddiayı nasıl gündeme getiriyorsak sonrasındaki gelişmeleri veya araştırmalarımız sonucu ulaştığımız bilgileri de fikri takip noktasında aktarmak ve gerçeklerin ortaya çıkmasını sağlamak işimizdir, görevimizdir ayrıca ilkeli ve namuslu gazeteciliğin veya medyanın da olmazsa olmazıdır.

Bitirmeden şunu da söylemiş olayım…

Gündemde tutup sonuç aldığımız Karma OSB konusunu dikkatle takip etmeye devam ediyoruz. İşin YTSO ayağı bitti ve şimdi Ankara, Bakanlık ayağı var ve dediğim gibi dikkatle takipteyiz ve geçit vermemek için elimizdeki bütün enstrümanları en iyi şekilde kullanma kararlılığındayız. Ki bu anlamda kimsenin ve hiçbir siyasetçinin Yalova halkını, Aziz Milletimizi kandırmasına izin vermeyeceğiz inşallah.

İşte yine sadece bizim gündemde tuttuğumuz bir eski çöplük alanı konusu ve burayla ilgili ciddi iddialar var. Bu konuyu da dikkatle takip etmeye devam ediyoruz.

Başka önemli iddialar, konular ve bana yapılan ihbarlar var ve bunları da önümüzdeki günlerde gündeme getirmeye başlıyorum.

Bürokrasi, spor, iş dünyası ve tersanelerle ilgili çok önemli iddia ve konuları açmaya hazırlanıyorum.

Bizi takip etmeye devam edin, haberdar olun.

Unutmayın ki; Sadece gerçekleri okursunuz.

İyi pazarlar diliyorum.

Hakan Korkmaz

Revizyon Gazetesi

Genel Yayın Yönetmeni

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.