Hakan Korkmaz yazdı… Numan Soyer, AK Parti’yi bitirdi!

Çınarcık Belediye Başkanı AK Parti'li Numan Soyer, Koru Belediye Başkanı CHP'li Kamil Yaman ile Koru-Çınarcık Sahil Yolu’nun Çınarcık Etabının yapımı için anlaşmışlardı… ki malumunuz bunu ve konuyla ilgili gelişmeleri de her zaman olduğu gibi ilk kez ben duyurmuştum zaten.

Şimdi bu konu üzerine bir şeyler söylemek istiyorum. Aslında daha önce söyleyecektim ama projenin bitmesine engel olmamak adına gelen ricaları kıramadım ve bugüne bıraktım.

Evet geçtiğimiz günlerde CHP’li Koru Belediye Başkanı Kamil Yaman ve AK Parti’li Çınarcık Belediye Başkanı Numan Soyer arasındaki proje işbirliği nihayetlendi ve Koru Belediyesi söz konusu Koru-Çınarcık Sahil Yolu’nun Çınarcık Etabının yapımı için ihaleye çıktı ve bunu da ben ilk kez duyurmuştum.

Daha önce bu işbirliğini “Kamil Yaman ve Numan Soyer halka hizmet için anlaştılar” başlığıyla duyurmuş ve memnuniyetimi de ifade etmiştim ve ben aynı yerdeyim. Yani ben iki başkanın halka hizmet konusunda bir tıkanıklığı anlaşarak gidermelerinden hayli memnuniyet duyuyorum.

Fakat işin siyaset cephesi farklı ve adeta fokur fokur kaynıyor! İşte size bugün bu kaynamadan bahsedeceğim.

Numan Soyer ne yaptı? Çınarcık’ı sahilden Koru’ya bağlayan bu güzel projede Çınarcık Belediyesi’ni ilgilendiren oldukça basit bir işi yapmadı, yapamadı ve işi yapmayı su parası alacağı olduğu CHP’li Koru Belediyesi’ne havale etti... ki genelde ve yerelde hayata geçirdiği projelerle övünen AK Parti'nin vizyonuna da misyonuna da hiç yakışmayan bir hareket oldu bu!

Koru Belediyesi ne yaptı peki? Çınarcık Belediyesi’ne olan su borcunun bir kısmıyla mahsuplaşmak üzere Koru-Çınarcık Sahil Yolu’nun Çınarcık Etabının yapımı için belediye meclislerinden karar çıkınca hiç zaman kaybetmeden “şak” diye ihaleye çıktı.

İşte işin 550 bin liraya ihale edildiğini de yine ilk kez duyurmuştum geçenlerde.

Şimdi AK Parti’liler diyorlar ki;

"Koru Belediyesi’nin madem bu işi Çınarcık Belediyesi’nin yerine yapacak parası varsa, bu parayı Çınarcık Belediyesi’ne versin… Yani su borcunu ödesin… Çınarcık Belediyesi’de söz konusu projenin kendine ait kısmını kendi yapsın! Projenin kalan kısmını da Çınarcık Belediyesi'nin yerine bitirecek olan CHP'li Koru Belediyesi neden buradan bir siyasi kazanım elde etsin?"

Sahi söz konusu işi 550 bin lira bedelle “şak” diye ihaleye çıkan Koru Belediyesi, bu parayı su borcuna mahsuben neden Çınarcık Belediyesi’ne vermiyor?

AK Parti’liler diyorlar ki; "Meclis üyelerimiz bu soruyu Koru Belediye yetkililerine de sordular ve aldıkları cevap şu oldu…"

“Biz bu parayı Çınarcık Belediyesi’ne sahil yürüyüş yolunun kalan kısmını bitirmeleri için veririz ama Çınarcık Belediyesi batık olduğu için parayı başka yerde kullanırlar… Bu yüzden parayı kendilerine vermedik, anlaştık ve biz yapıyoruz işin kalanını da…”

Çınarcık Belediye yetkilileri ise,”Ne yapalım su alacağımızı vermiyorlar bari bu şekilde bir kısmını tahsil etmiş olalım…” diyorlarmış durumu soran AK Parti’li siyasilere.

Evet konuşulanlar bunlar ve AK Parti’li Çınarcık Belediyesi’nin CHP’li Koru Belediyesi ile yaptığı bu işbirliğinden bölgede siyaset yapan AK Parti’liler son derece rahatsızlar.

Çınarcık Belediye Başkanı Numan Soyer’in Koru Belediyesi’nden su alacağını tahsil etmek yerine kendi yapması gereken işi Koru Belediyesi’ne yaptırmaya kalkması bizi siyaseten bitirdi! Daha nasıl siyaset yapacağız biz?” diye dert yanıp duruyorlar.

Ben bu konuda AK Parti’li siyasetçilere hak veriyorum…

Şöyle ki;

Meseleyi siyasi açıdan ele aldığımızda Numan Soyer’in bu yaptığı en hafif tabiriyle siyasi bir öngörüsüzlüktür.

Bakınız… Koskoca ilçe belediyesinin yapamadığı işi bir belde belediyesi “şak” diye yapabiliyor… Ve buradan çıkan algı da şudur… Projeci ve iş bitiren belediye CHP’li Koru Belediyesi’dir. Bu çok net bir şekilde ortadadır.

Evet bölgede siyaset yapan AK Parti'liler tarafından teşkilatçı olmamakla da suçlanan Çınarcık Belediye Başkanı Numan Soyer, bu kararıyla, "Teşkilatçı değil" suçlamalarının doğru olduğunu da adeta ispatlamakla kalmamış, AK Parti’ye bölgede siyaset yapma alanı ve imkanı bırakmamıştır ve bu öngörüsüzlüğüyle AK Parti’yi bölgede siyaseten bitirmiştir. 

Hakan Korkmaz

Revizyon Gazetesi

Genel Yayın Yönetmeni

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.