Hakan Korkmaz yazdı... Özen Kaptan 6 sene sonra hakim karşısına çıkıyor!

2016 yılında bir ihbar üzerine Esenköy’e gitmiştim ve belediyenin denizi izinsiz bir şekilde doldurduğunu tespit edip olayı haberleştirerek gündeme getirmiştim.

Bunun üzerine dönemin Esenköy Belediye Başkanı Özen Kaptan sosyal medyadan yaptığı paylaşımda iddiaları reddetmişti…Evet denizde izinsiz dolgu yaptığı deşifre olan Belediye Başkanı Özen Kaptan haberim için "yanlış, tutarsız, aslı astarı olmayan suçlama" demiş ve yaptığı açıklama da, "boş konuşmayı ve iftira atmayı marifet sanan malesef gazetecilik yapıyorum diye kendini avutan Revizyon isimli gazetenin yazmış olduğu yazılara itibar edilmemesi yönünde saygıdeğer halkımızı uyarıyorum" ifadelerini kullanmıştı.

Tabii belediye başkanı bu ifadelerde bulununca bu paylaşımın altına partililer dahil olmak üzere bazı kişiler yorumlar yazıp içlerinden bana hakaretlerde bulunanlar olmuştu.

Dönemin AK Parti Çınarcık İlçe Başkanı “Yanındayız başkanım” diye yorum yazmıştı… Evet ortada bir kanunsuzluk vardı ve ben açık delillerle bu kanunsuzluğu ortaya çıkarmıştım ama birileri açık açık bu kanunsuzluğun yanında olduğunu belirtiyordu iyi mi…

Yine bir AK Parti Çınarcık İlçe Yöneticisi de sırf bu kanunsuzluğu ortaya çıkarıp doğruları yazdım diye benim için “300-500 liralık gazeteci” diye yazıp hakaret ve iftirada bulunmuştu iyi mi...

Evet bugün AK Parti ile ilişiği kalmayan bu kişiye göre; 300-500 lira alıp susanlar ve etrafındaki kanunsuzlukları görmeyenler değil, açık delillerle yapılan kanunsuz işi ortaya çıkaran ben 300-500 liralık gazeteciydim iyi mi…

Oysa ben sadece gelen bir ihbar üzerine işimi yapmış ve kanunsuz yapılan bir işi belgeleyip haber haline getirerek bir gerçeği ortaya çıkarmıştım. Hem de örtbas edilmeye çalışılan bir gerçeği...

Evet bu gelişmeler üzerine olayın peşini bırakmamış ve Esenköy Belediye Başkanı Özen Kaptan hakkında suç duyurusunda bulunmuştum çünkü ortada açık bir suç vardı.

Fakat Çınarcık Kaymakamlığı soruşturma izni vermedi Esenköy Belediye Başkanı Özen Kaptan için…

Bunun üzerine Savcılık “kovuşturmaya yer yok” kararı verdi suç duyurumla ilgili.

Olayın peşini bırakmadım ve karara itiraz ettim çünkü elimde açık deliller vardı.

İstanbul Bölge İdare Mahkemesi itirazımı değerlendirdi ve Çınarcık Kaymakamlığı’nın Esenköy Belediye Başkanı Özen Kaptan’la ilgili soruşturma izni verilmemesine ilişkin kararın kaldırılmasına karar verdi.

İstanbul Bölge İdare Mahkemesi’nin bu bozma kararı üzerine Yalova Cumhuriyet Başsavcılığı Özen Kaptan hakkındaki Kovuşturmaya Yer Olmadığına Dair Kararın kaldırılması için Yalova Sulh Ceza Hakimliği’nden talepte bulundu.

Yalova Sulh Ceza Hakimliği’nin 17.06.2021 tarih ve 2021/2706 D.iş sayılı kararıyla şüpheli hakkındaki Kovuşturmaya Yer Olmadığına Dair Kararın kaldırılmasına karar verdi.

Kıymetli okurlar, devamındaki gelişmeleri iddianameden aynen olduğu gibi aktarıyorum:

"Çevre Şehircilik İl Müdürlüğünün 13.08.2021 tarihli cevabi yazılarına göre; Esenköy Belediye Başkanlığının da bulunduğu dolgu alanının Çevre ve Şehircilik Bakanlığının onayı olmadığını, her hangi bir dolgu imar planı ve ruhsatın bulunmadığının belirtildiği, Şüpheli Özen KAPTAN savunmasında özetle; "... 2009-2019 yılları arasında Esenköy Belediye Başkanı olarak görev yaptım, belediye binası yanında bulunan belediyenin yanında bulunan araziye fosseptik suyu denize akıyordu, bende bu alanı doldurarak yeni bir güzergah oluşturdum orada alt yapı da oluşturdum, söz konusu yeri ulaştırma bakanlığının yardımları ile onun ihalesi ile yapıldı, ruhsat için başvuruda bulunulmuştu ancak çok uzun süreceği söylenmişti, acil bir durum olarak ihale yaparak bu işi yaptık, daha sonra Yalova Çevre İl Müdürü tarafından 1 km den fazla alan için idari para cezası uygulandı, bunu da belediyeye değil benim şahsıma kestiler, ben kendim ödedim, bu dolgu işlemleri 2016 yılında yapıldı, dolgu alanı halen kullanılıyor, suç işleme kastım bulunmamaktadır" şeklinde beyanda bulunduğu, Bilirkişi tarafından hazırlanan 25.02.2022 tarihli rapora göre; yapılan dolgu işleminin fosseptik suyunun denize akıntısını önlemek için yeni bir güzergah oluşturma amacıyla da olsa yapılan hafriyat işinin kamunun yararlanmasına engel teşkil ettiği gibi kıyı ekolojik yapısını da değiştirerek kamu zararı oluşturduğu belirtildiği, Dosya kapsamına göre; yukarıda açık kimliği yazılı şüphelinin suç tarihinde Esenköy Belediye Başkanı olarak görev yaptığı, görev yaptığı dönemde Esenköy Belediye binasının yanında bulunan yaklaşık 1 dönümlük alanda Çevre ve Şehircilik Bakanlığından her hangi bir dolgu planı, imar planı ve ruhsat almadan dolgu işlemi yaptırdığı, şüphelinin bu şekilde görevinin gereklerine aykırı hareket ederek kamu zararına neden olmak suretiyle görevini kötüye kullandığı anlaşılmakla, Şüphelinin yargılanmasının yapılarak sevk maddeleri gereğince CEZALANDIRILMASINA, Şüpheli hakkında TCK'nın 53.md öngörülen GÜVENLİK TEDBİRLERİNİN UYGULANMASINA, Karar verilmesi kamu adına talep ve iddia olunur. 15/03/2022"

Yani bu şu demek oluyor…

Esenköy eski Belediye Başkanı Özen Kaptan, görevdeyken denizi izinsiz bir şekilde doldurduğu için benim haberlerim ve suç duyurum üzerine 6 sene sonra “Görevi kötüye kullanma” suçlamasıyla hakim karşısına çıkacak.

Fikri Takip noktasında aktarmış olayım... ki yargılama ile ilgili gelişmelerden de sizleri haberdar etmeye çalışacağım.

Evet bu sonuçta bir haberdir… Yani bugün görevde olmasa da daha önce görevdeyken yaptığı bir uygulamayla ilgili eski bir belediye başkanının hakim karşısına çıkacak olması bir haberdir. Ve bende detaylara girmeden "Esenköy eski Belediye Başkanı Özen Kaptan hakim karşısına çıkacak" diye haberi verir geçerdim ama bilhassa detaylara girerek bunu yaptım çünkü aynı zamanda bir gerçeği ortaya çıkarıp sizleri haberdar ederken neler yaşadığımızı, gerçeklerin peşinden koşarken nasıl iftira ve hakaretlere uğradığımızı da göstermek veya hatırlatmak istedim.

Bu vesile ile şunu da belirtmek isterim ki;

Ne Özen Kaptan ile ne de bir başkasıyla asla kişisel bir sorunumuz yoktur, hiçbir zamanda olmamıştır. Biz sadece işimizi yapıyoruz ve başta belediye başkanları ve diğer kamu görevlilerinden de işlerini iyi ve kanunlara uygun bir şekilde yapmalarını bekliyoruz o kadar.

Yaptığımız eleştiriler de tamamen yapılan icraatlara yöneliktir ve kesinlikle kişisel değildir, olamaz zaten. Tabii bunu yaptığımız için yani sırf yapılan kanunsuz işleri deşifre ettiğimiz için belirttiğim gibi zaman zaman bazı kendini bilmezlerin hakaretlerine maruz kalıyoruz… ki bu da aslında işimizin bir parçası gibi...

Fakat partizanca bir tutum içinde veya sırf gücü elinde tutanlara yalakalık yapmak için doğruları yazan ve işini yapan birine sırf bunu yaptığı için iftira ve hakaret etmenin nihayetinde bir ahlak sorunu olduğu da bir gerçektir.

Gerçekleri ortaya çıkarmanın çok zor bir iş olduğunu ve bu anlamda ne yaptığını bilerek "o ne dedi bu ne dedi" diye bakmadan ve her türlü yalan, hakaret, iftira, tehdit ve bu gibi alçakça saldırılara rağmen yılmadan ve büyük bir cesaretle işimizi yapmaya devam ediyoruz ve her zaman bunu yapmaya da devam edeceğiz… ki bunun bilinmesinde de fayda görüyorum.

Bakın Yalova’da yakın dönemde yeni-eski en az 5 belediye başkanının çeşitli suçlamalarla hala yargılamalarının devam ettiğini hatırlatarak başta belediye başkanlarını ve kamu görevlilerini "Bize bir şey olmaz" mantığıyla hareket edip kanunsuz uygulamalara imza atmamaları noktasında bütün iyi niyetimle uyarıyorum.

Hayır sonra mahkemelerde hakim karşısında yargılanırken, dün "Yanındayız" diyen menfaatçilerin asla yanlarında olmayacaklarını görecekler ondan diyorum yani.

Benden söylemesi.

Sonra kimse söylemedi uyarmadı demesin.

Hakan Korkmaz

Revizyon Gazetesi

Genel Yayın Yönetmeni

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.