Hakan Korkmaz yazdı... Soruyorum

2012 yılında dönemin Yalova Belediye Başkanı Yakup Bilgin Koçal tarafından Ekrem Yücebilgili’nin sahibi olduğu Alyans Grup Medya isimli şirkete 10 yıllığına verilen Bilboard, Reklam Panoları vesaire kiralama işinde, Yalova Belediye Meclisinin süresini 10 yıl olarak belirlediği söz konusu işin ihale işlemlerini başlatan Belediye Encümeni, ihale kararında muhammen bedeli "AYLIK 30.000TL+KDV" ve ihale usulünü 2886 sayılı ihale Kanunun 36. Maddesinde tanımlanan "kapalı teklif usulü" olarak belirlediği ancak ihale işlemleri sonucunda düzenlenen sözleşme ve eki şartnamede ihale bedeli "YILLIK 31.000TL+KDV" olarak onaylanarak ihaleye katılabilecekler yanıltılıp açık bir kamu zararına sebep olunmuş mudur?

Valilik açık kamu zararını tespit etmiş midir?

Soruyorum.

15 Temmuz hain darbe girişiminden 7 gün sonra yurtdışına çıkan ve firar kaydı bulunan Ekrem Yücebilgili’nin, Fetö’den 7 ay tutuklu kalan oğlu Üsame Yücebilgili’ye devir yasağına rağmen devrettiği şirket ile Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman, söz konusu kira sözleşmesini ne zaman feshetmiştir?

Söz konusu kiralama işi ile; FETÖ/PDY terör örgütü soruşturmalarının firari sanığı Ekrem Yücebilgili ve aynı şekilde hakkında devam eden FETÖ/PDY terör örgütü yargılaması nedeniyle yurtdışı çıkış tahdidi olan Üsame Yücebilgili'ye finansal destek mi sağlanmıştır?

Söz konusu kiralama işindeki kamu zararı ve Fetö ile iltisaklı kişilere finansal destek sağlanması şüphesiyle ilgili açılan bir soruşturma veya dava var mıdır?

Soruyorum.

Hakan Korkmaz

Revizyon Gazetesi

Genel Yayın Yönetmeni

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.