Hakan Korkmaz yazdı… Vefa Salman dönemi bitti, Mehmet Gürel dönemi başladı!

25 CHP Milletvekili Genel Merkezin ve CHP Yalova İl Başkanlığı’nın programı kapsamında Yalova’ya geldiler ve bir dizi temas ve ziyaretlerde bulunup esnafın, vatandaşın sorunlarını dinlediler.

Şimdi bu ziyaretlerin Yalova siyaseti için ayrı bir anlamı vardı…

Şöyle ki;

Malumunuz Yalova Belediyesi, yolsuzluk soruşturması kapsamında Vefa Salman’ın İçişleri Bakanlığı tarafından görevden uzaklaştırılması sonucu ve son seçimlerde Yalova halkının meclis üstünlüğünü de AK Parti’ye, Cumhur İttifakı’na vermesinden dolayı AK Parti’ye, Cumhur İttifakı’na geçmişti.

Uzatmayayım…

Bu olay yani Vefa Salman’ın görevden el çektirilmesi sürekli Yalova’ya gidip gelen Mersin Milletvekili eliyle sistematik bir şekilde kamuoyunda köpürtülmeye çalışılmış ama başarılı olunamamıştı.

İşte yok “Geliriz yürürüz”,”Şöyle yaparız, böyle yaparız” tehditleriyle bazı eylem niyetleri de gözler önüne seriliyordu… ki hatırlanacağı üzere bu gibi sözler edilince en yüksek perdeden tepkimizi göstermekten geri kalmamıştık.

Hee bunda anormal bir durum yok ve tepkiyi biz göstereceğiz tabii ki…

Öyle ya…

Vefa Salman döneminde belediye uydurma ihalelerle sistematik bir şekilde soyulurken penguen yayınları yapıp belediye şirketlerine ait tesislerde keyif çatıp gününü gün edenlerin çıkıp bunlara laf etmesini kimse beklemiyor zaten.

Diyeceğim o ki;

Bir süredir etrafındaki üç beş çıkarcı ile sürekli “Geri döneceğiz” algısı yapan ve bu şekilde etrafında taraftar toplamaya çalışan Vefa Salman, artık bu geri dönme palavrasıyla kimseyi kandıramayacağını anlayınca son olarak bu 25 CHP Milletvekilinin Yalova’ya gelme olayını kendisi için kullanmaya çalışmış, buradan bir algı yaratmaya, siyasi kazanım elde etmeye çalışmıştı… ki zaten Vefa Salman CHP Genel Merkezini “Çok sayıda milletvekili Yalova’ya gelsin ve benim görevden alınmamla ilgili eylem yapsınlar” diye hep sıkıştırıyordu ama Kılıçdaroğlu kanmadı Salman’a ve Salman’ın bu isteğini hep geri çevirdi.

İşte Yalova halkının emanetine sahip çıkamayıp milletin emanetini çarçur eden siyasi mevta Vefa Salman, son bir gayret bu son 25 CHP Milletvekilinin Yalova ziyaretini kendi siyasi çıkarı için kullanmaya çalıştı ama CHP Yalova İl Başkanlığı’nın akılcı tutum ve tavrıyla bunda da başarılı olamadı.

Evet Mehmet Gürel önderliğindeki CHP Yalova İl Başkanlığı tüm teşkilatlarıyla vatandaşlara neyin ne olduğunu yani bu 25 Vekilin ziyaretinin Yalova’ya nasıl ve ne amaçla yapılacağını medya gibi çeşitli enstrümanları da kullanarak anlatmış (ki bu haberi önce benim duyurduğumun altını çizmek isterim) ve siyasi mevta Vefa Salman’ın bu işten haksız siyasi kazanım elde etmesinin de önüne geçmiştir.

2014 seçimlerinde hakkı yenen Mehmet Gürel’in, bu saatten sonra başta hakkını yiyen Vefa Salman olmak üzere kimseye haksız siyasi kazanım elde etme fırsatı tanımayacak bir şekilde emin adımlarla hem partisini hem de kendisini hedefine taşıdığını bu son 25 CHP’li Vekilin Yalova ziyareti olayında gördüm.

Yalova siyasetinin CHP kanadında Vefa Salman dönemi bitmiş, Mehmet Gürel dönemi başlamıştır artık… ki bu çok nettir. Herkesin siyasi hesabını buna göre yapmasında fayda görüyorum açıkçası.

Hee bu arada unutmadan şunu da söylemek isterim ki;

Bazı Vefa Salman taraftarları sosyal medyadan yaptıkları imalı paylaşımlarla Vefa Salman’ın Gelecek, Deva veya İYİ Parti’den aday olabileceğine yönelik imalı paylaşımlarda bulunmaya başladılar… ki hatırlarsanız katıldığım bir yayında bunu ilk kez ben söylemiştim.

Göreve geldikten sonra CHP Teşkilatlarına adeta sırtını dönen şimdilerin siyasi mevtası konumundaki Vefa Salman’ın ne yapacağı değil, Mehmet Gürel önderliğindeki CHP Yalova Teşkilatlarının ne yapacağı belirleyici olacaktır bundan sonra.

CHP Genel Merkezi de CHP Yalova İl Başkanlığı da Yalova tarihinin en büyük yolsuzluğuna imza atıp CHP’nin utanç vesikası olan Vefa Salman ve etrafındaki üç beş çıkarcıya tavrını ve mesafesini koyup koruduğu sürece CHP’nin Yalova’da başarıya koşmasının önünde hiçbir engel olmadığını ve şuan yaşanan siyasi konjonktüründe buna hayli müsait olduğunu düşündüğümü belirtmek isterim.

Son önemli bir kulis bilgisi verip bitireyim…

AK Parti’de görüştüğüm bazı önemli isimler daha şimdiden “Vefa Salman olsun rakibimiz” falan şeklinde görüş bildirince… anladım ki Mehmet Gürel ve ekibinden hayli çekiniyorlar!

Öyle ya…

Bende olsam, Vefa Salman gibi belediyenin yıllarca sistematik bir şekilde soyulmasına engel olamadığı gibi belediyenin uydurma ihalelerle soyulmasına ve batırılmasına da göz yuman, görevden uzaklaştırılmış, yargılanan ve hakkında “Rüşvet”,”İhaleye fesat karıştırmak” gibi birden fazla soruşturma olan siyaseten bagajı dolu birisini isterim siyasi rakip olarak!

Vefa Salman gibi siyaseten bagajı dolu biri varken, tertemiz ve siyaseten her anlamda Vefa Salman’dan birkaç gömlek üstün olduğu çok net belli olan Mehmet Gürel’i siyasi rakip olarak kim ister ki?

İyi pazarlar diliyorum.

HAKAN KORKMAZ

REVİZYONGAZETESİ.COM

GENEL YAYIN YÖNETMENİ

Anahtar Kelimeler:
CHPMehmet GürelYalova
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.