Hakan Korkmaz yazdı... Yalova Belediyesi son yılların en iyi durumunu yaşıyor!

Yalova Belediyesi mali işler müdürlüğünde patlak veren skandal yolsuzluğun ortaya çıkmasıyla yaşanan süreç beraberinde bazı sonuçları doğurdu.

İşte Mustafa Tutuk bu sonuçlardan biridir mesela.

Evet malum süreç, Mustafa Tutuk adındaki birini Yalova siyasetinin önemli bir aktörü haline getirdi.

Şüphesiz doğal bir süreç neticesinde olmadı bu ve burada gerçek bir yönetim ve başarı hikayesi var ve bu hikayenin kahramanı Mustafa Tutuk.

“Ya bu Hakan Korkmaz çıktı yine Mustafa Tutuk’u savunuyor” falan diye düşünenler olabilir fakat birazdan vereceğim bilgiler sonrasında bir gerçeği ortaya koymanın dışında aslında ne yapmaya çalıştığımda anlaşılacaktır diye düşünüyorum.

Bakınız Mustafa Tutuk yönetimindeki Yalova Belediyesi şuan son yılların en iyi durumunu yaşıyor.

Bunu maddi anlamda söylüyorum dikkat buyrun lütfen...

Evet Mustafa Tutuk yönetimindeki Yalova Belediyesi’nin kasasında şuan ciddi bir para/nakit var.

Pandemi ve pandemi sürecininde etkili olduğu ekonomik sıkıntılar herkesin malumuyken ve bir çok belediye maddi anlamda zordayken Mustafa Tutuk yönetimindeki Yalova Belediyesi’nin kasasında ciddi bir nakit para var ve dediğim gibi Yalova Belediyesi şuan son yılların en iyi durumunu yaşıyor.

Mustafa Tutuk’un malum süreç sonrası Vefa Salman yönetiminden nasıl bir belediye devraldığını hatırlatmama gerek var mı?

Bence yok ve açıkçası bunu yapmak istemiyorum çünkü ben bunu yapınca sanki bir tarafa vuruyor, diğer tarafı da övüyorum algısı yapılıyor ve mesele asıl tartışma noktasından saptırılıyor ki bu hep böyle yapıldı bunca zaman.

Evet benim burada ortaya koyduğum gerçek, beraberinde birilerine veya bir partiye artı, diğer tarafa da eksi yazabilir algı anlamında ama ben bu gerçeği yani Yalova Belediyesi’nin maddi anlamda son yılların en iyi durumunda olduğu gerçeğini sizlere söylemek ve sizleri bu durumdan haberdar etmek zorundayım çünkü işim bu benim.

Veya işte gerçek buyken benim tam tersini söyleyip “Yalova Belediyesi maddi olarak zorda” demem mümkün mü?

Tabii ki hayır.

Bizim gerçekleri ortaya çıkarıp sizleri de bu gerçeklerden haberdar etme gibi bir misyonumuz var ve biz bunu yaparken inanın siyaseten bu işten kim karlı çıkar, kim zarar görür falan buna baktığımız yok, bakmayızda...

Dikkat ederseniz bilhassa uzun uzun anlatmaya çalışıyorum çünkü bu işleri yazıp çizen bir ben olduğum için haliyle bazıları da beni alıyor bir yerlere iliştirmeye çalışıyorlar ve bu algı daha sonra çeşitli iftiralara dönüşüyor ve ortaya bizim yaşadığımız gerçeklerle alakası olmayan bir algı çıkıyor ve bizde yoğun tempomuz içinde birde bu aslı astarı olmayan algılarla uğraşmak zorunda kalıyoruz ne yazık ki.

Şimdi benim bugün bu yazıda asıl vermek istediğim mesaj ve uyarı CHP Yalova kurmaylarınadır.

Evet ne dedim...

Mustafa Tutuk yönetimindeki Yalova Belediyesi kısa sürede adeta nereden nereye geldi ve şuan kasasında ciddi bir nakiti var ve Yalova Belediyesi şuan son yılların en iyi durumunu yaşıyor.

Bu durum Yalova için, Yalova halkı için harika ve memnuniyet verici bir durum bunda şüphe yok.

Peki arka planında bir başarı hikayesi olduğu çok açık bu durumun siyasi bir sonucu olmayacak mı?

Tabii ki olacak...

Olmayacak zanneden büyük bir siyasi yanılgı veya aldatmaca içindedir!

Yani dün yüzlerce icra dosyasıyla batık halde olan ve veznelerinde icra avukatlarının nöbet beklediği belediye bugün bir taraftan altyapı vesaire hizmetlerini aralıksız devam ettirip diğer taraftan maddi anlamda son yılların en iyi durumuna gelecek ve vatandaş bunu görmeyecek ve sandıkta siyasi bir sonucu olmayacak bu durumun diye düşünenler dediğim gibi büyük bir siyasi yanılgı veya aldatmaca içindedir!

Söylemek istediğim şudur;

Ey CHP Yalova yönetimi ve kurmayları...

Bu gerçeğin ve durumun farkında mısınız ve bu gerçek ve durum karşısında bir strateji belirlediniz mi?

Arada bir çıkıp numaradan “Vefa Salman göreve iade edilsin” demekle bu işlerin üstesinden geleceğinizi umarım düşünmüyorsunuzdur!

Eğer öyleyse Yalova’da CHP’nin vay haline!

Eğer iktidarın malum genel durumundan hani şuan ekonomideki malum tablodan dolayı iktidara olan tepkiden pay çıkartıp bunun yerele yansımasından medet falan umuyorsanız burada da inanın büyük bir yanılgı içindesiniz... ki bunu boşa konuşmuyorum ve gözümle gördüğüm anketler var ve bu anket sonuçlarını sizlerde görseniz ne demek istediğimi anlarsınız zaten.

Hee... çok merak eden veya aksini iddia eden “Vefa Salman göreve iade edilsin mi?” veya “Mustafa Tutuk görevde kalsın mı?” diye anketler yapabilirler bahsettiğim ve işaret etmeye çalıştığım sonuçları görmek için... Mesela CHP Yalova İl Başkanlığı yapsın böyle bir anket ve sonuçlarını da kamuoyuyla paylaşsın görelim neyin ne olduğunu.

Devam edeceğiz bu konuya ama şimdilik şunu söyleyerek bitirmek istiyorum...

Bakın CHP Yalova’da parçalanmış ve adeta kaderine terk edilmiş durumda ve siyaseten gidişat CHP’nin lehine bir gidişat değil!

Benden söylemesi.

Hakan Korkmaz

Revizyon Gazetesi

Genel Yayın Yönetmeni

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
yalovalı 2 yıl önce

Belediyenin başarısı kasadaki nakit le ölçülmez... Nakitiniz olabilir ama onun 50 katı borcunuz da olabilir... Hem siz nakit miktarını nasıl öğrendiniz? Kamu görevlileri bunu size söyleyemez...Yazınız Mustafa beyi parlatmak ama burdan size ekmek de çıkmaz

Avatar
yalovalı 2 yıl önce

Ne o yorumu yayınlamıyorsunuz neden acaba? Belediyenin kasasındaki parayı nerden öğrendiniz?