Hakan Korkmaz yazdı… Yalova’da AK Parti ve CHP’de neler oluyor?

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, geçen ay Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar’la beraber, PKK’nın alıkoyduğu 13 Türk vatandaşını şehit etmesiyle ilgili bilgi vermek için muhalefet turu yapmış ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu da ziyaret edip görüşmüşlerdi.

İşte bu görüşmeyle ilgili bizi yani Yalova’yı ilgilendiren bir kulis bilgisine ulaştım.

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu bu görüşmede İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya, yolsuzluk soruşturması kapsamında görevden uzaklaştırılan Yalova eski Belediye Başkanı Vefa Salman’ın durumunu soruyor.

Evet Kılıçdaroğlu Yalova’dan yanına partiden kim gelse Vefa Salman’ın durumunu sorup bilgi almaya çalışıyor… ki bunu daha önce yazıp söylemiştim zaten.

Kılıçdaroğlu, konuyu ve gelişmeleri anlamaya, takip etmeye çalışıyor.

Peki bunu niye yapıyor Kılıçdaroğlu?

Duruma göre konuşmak için, strateji geliştirmek için yapıyor bunu Kılıçdaroğlu…

İşte Kılıçdaroğlu, Bakan Soylu’yu da karşısında görünce adeta fırsat bu fırsat diyerek Vefa Salman’ın durumuyla ilgili Süleyman Soylu’dan bilgi almaya çalışıyor.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’da konunun yargıda olduğuna dikkat çekiyor.

Kılıçdaroğlu artık Vefa Salman’dan ümidini kesti ama Yalova’dan değil!

İşte dün Nisan ayının 7’sinde yaklaşık 30 milletvekiliyle CHP Genel Merkezinin Yalova adeta çıkarma yapacağını ve Yalova’ya gelip İl Başkanlığı’nın programlarıyla ilçe ve beldelerde ziyaretler yapacağını ilk kez duyurmuştum.

İl Başkanı Mehmet Gürel önderliğindeki CHP Yalova İl Başkanlığı belirledikleri hedefler doğrultusunda işi şimdiden sıkı tutuyorlar ve ciddi çalışmalar içindeler.

Nedir hedefleri peki?

Milletvekili olmasına kesin gözüyle bakılan CHP Yalova İl Başkanı Mehmet Gürel ve ekibinin Yalova Belediyesi, Çiftlikköy ve Çınarcık Belediyesi’ni ilk yerel seçimlerde kesin olarak CHP saflarına katmak gibi net ve ciddi hedefleri var.

Mesela Çiftlikköy’de geçen seçimlerde ittifaklar konusunda yapılan hataların farkındalar ve bir daha aynı hataları yapmadan Çiftlikköy’de seçimi kazanacaklarını şimdiden belirtiyorlar diyorum ve bunu da bir kulis bilgisi olarak aktarmış olayım.

Tabii ki Çiftlikköy’ün AK Parti’li Belediye Başkanı Ali Murat Silpagar’da artık oldukça deneyimli ve her şeyden önce seçim nasıl kazanılır bunu biliyor.

Diyeceğim o ki; Çiftlikköy’de fena bir yarış olacak yerel seçimlerde orası kesin.

Çınarcık’ta sanki Avni Kurt’la CHP Yalova İl Başkanlığı arasında mesafe veya nasıl söyleyeyim… bazı sorunlar var gibi!

Avni Kurt, Vefa Salman’la geziyor falan… hani bundan kaynaklanan sorunlar olabilir diye düşünüyorum… ki CHP içinde Avni Kurt tekrar aday olmasın diyen ciddi bir kesimin olduğundan daha önce bahsetmiştim.

Hal böyleyken Avni Kurt tekrar aday olmak ve Çınarcık Belediye Başkanlığı koltuğuna tekrar oturmak istiyorsa CHP İl Başkanlığı ile teşkilatla tam olarak işbirliği içine girmesi lazım diye düşünüyorum.

Numan Soyer’in bazı sağlık sorunları olduğu ve bir daha aday olmayacağı söylentilerini de yeri gelmişken aktarıp, bahsettiğim gibi Avni Kurt, Vefa Salman’dan kendini kurtarıp yüzünü CHP Teşkilatlarına dönerse eğer, Avni Kurt’un ilk seçimde kolay bir zafer elde edeceğini ve Çınarcık Belediyesi’ni tekrar CHP’ye kazandıracağını düşündüğümü şimdiden söylemiş olayım.

Gelelim Yalova Belediyesi’ne…

CHP Yalova Teşkilatı, Vefa Salman’ın beceriksizliği ve öngörüsüzlüğü sayesinde yolsuzluk soruşturmasıyla elinden kaybettiği Yalova Belediyesi’ni AK Parti’nin elinden nasıl, kimle alacak?

Hani şu kimsenin adeta paylaşamadığı ve birden fazla partinin aday göstermek istediği bir ismin adı telaffuz ediliyor bu aralar… ki o isim Kemal Baş.

Stratejik bir isim ve aday Kemal Baş.

Olur mu?

Kemal Baş CHP’den aday olur mu?

CHP, Kemal Baş’ı Yalova Belediye Başkan adayı gösterir mi?

Bunu göreceğiz diyorum ve AK Parti’de neler oluyor birazda AK Parti’ye bakalım diyorum…

AK Parti Yalova İl Başkanı Muğlim Bağatar milletvekili gibi adeta…

Ben Muğlim Bağatar’ın da kendisini destekleyenlerinde bu havada olduğuna inanıyorum ve aynı Mehmet Gürel gibi Muğlim Bağatar’ın da ilk seçimde milletvekili olacağına kesin gözüyle bakıyorum açıkçası.

İşte Ahmet Büyükgümüş MKYK’da görev alınca bunu kullanmak, bu görevi aynı AK Parti Genel Merkez Gençlik Kolları Başkanlığı görevi gibi algı anlamında fırsata, bir rüzgara çevirmek isteyecektir tabii ki…

Ahmet Büyükgümüş kesinlikle Yalova’dan milletvekilliğine devam etmek istiyor… ki bunu herkesin bilmesi lazım.

Bunu niye diyorum?

AK Parti Yalova’da ciddi bir kesim “Ahmet Büyükgümüş başka yerden aday olsun…” şeklinde görüş belirtiyorlar…

Her ne kadar bunun taktiksel olduğu söylense de… hani Ahmet Büyükgümüş mesela Ankara’dan seçilsin, Yalova’da AK Parti yine 2 vekil çıkarırsa Ankara’da temsil gücü 3 olur gibi nedenler öne sürülse de, Ahmet Büyükgümüş’ün de babası İbrahim Büyükgümüş’ün de aynı fikirde olmadıklarını ve kesinlikle Yalova’dan devam etmek istediklerini düşündüğümü söylemiş olayım.

Ahmet Büyükgümüş 1. Sıra için var gücüyle asılacaktır, herkes hesabını ona göre yapsın ve Milletvekilliği seçimlerinde AK Parti Yalova’da çok çetin bir mücadele göreceğimiz kesin diyorum.

Bakın Muğlim Bağatar 1. Sıra milletvekili adayı olacak yerine de Umut Güçlü geçecek ve İl Başkanı olacak diye sözlerin alındığı bilgisi kulislerde konuşulmakta… bunu da aktarmış olayım.

Yine AK Parti’de Yalova Belediye Başkan adaylığı çok çetin bir yarışa sahne olacak!

Mustafa Tutuk benim favorim olsa da…

Hasan Soygüzel kolay kolay pes edeceğe benzemiyor gibi…

Bakalım neler olacak ve her ne olursa Yalova’nın, memleketin hayrına olsun diyorum.

Bu arada Revizyon Dergisi’nin bu yılın ilk sayısı olan Ocak-Şubat-Mart tarihli 3. sayısı da çıktı ve hafta içi dağıtımı yapılacak inşallah.

Haber sitemizin yanı sıra Haftalık Gazetemiz ve üç ayda bir çıkan dergimizde sizlerden aldığımız güçle üretmeye devam ediyoruz ve üreterek sizleri olup bitenlerden haberdar etmeye çalışıyoruz ve şehrin, memleketin ve milletimizin menfaatlerini gözeterek, 3 kuruş görünce kıvırmadan çalışmaya her zaman olduğu gibi devam edeceğiz.

İyi pazarlar diliyorum.

Hakan Korkmaz

Revizyon Gazetesi

Genel Yayın Yönetmeni

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.