Hakan Korkmaz yazdı... Yalova’da soygun dönemi bitti  hizmet dönemi başladı

Dün gibi hatırlıyorum…

Makam aracından tutunda hizmet araçlarına kadar hacizliydi hep…

AK Parti Yalova İl Başkanlığı’nda basın toplantısı düzenlenmiş ve hizmet araçlarındaki hacizler belgeleriyle anlatılıp Yalova Belediyesi’nin içler acısı hali gözler önüne serilmişti.

İl Başkanı Muğlim Bağatar yaptığı açıklamada aynen şunları demişti;
"Yalova Belediyesi hiçbir döneminde yaşamadığı kadar büyük sıkıntılarla baş başa. Hacizlerle, icralarla, belediyedeki masalara, sandalyelere, veznede oturup günlük su tahsilatını yapan belediye çalışanlarının başında icra memurları durup gelen her kuruşu belediyeden tahsil etmeye çalışıyorlar. Çok üzücü bir durum. Kurumları bu şekilde ayaklara düşürmenin doğru olmadığını düşünüyorum. Güneş balçıkla sıvanmaz. Ciddi sıkıntılar var. Belediyenin problemleri var. Daha elimizde uzunca bir liste var. Bir sürü plaka, araç dökümü ve fotoğrafları var. Bu araçlar üzerinde haciz kararları var. Sağ olsun devletimiz duyarlı, vatandaşın alacağı var. Belediyenin, itfaiye, cenaze aracını haczetmiş. Bunlara itiraz edildiğinde devlet acıyor, ambulansı, itfaiye aracını haczetmeyin Allah muhafaza bir yangın durumunda bunların pervasız davranışları yüzünden vatandaşımızın can ve mal güvenliği tehlike altına girmesin diye. Aldığımız duyumlara göre belediyenin borçlu olduğu firmaların avukatları, köy otobüs durakların, otogar ve çevresinde belediye otobüslerinin peşinden koşuyorlar. Araçları yakalamak için. Bir belediyenin düştüğü duruma bakın. Alacaklı avukatlar otobüs duraklarında bekleyip otobüsleri haciz etmeye çalışıyorlar."



Basın toplantısında söz alan Merkez İlçe Başkanı Umut Güçlü’nün söyledikleri de hayli dikkat çekiciydi!

Başkan Umut Güçlü,"Yalova Belediyesi artık iflasın eşiğinde. Sadece iflas ettiğini duyuramıyor" demişti.
Umut Güçlü aynen şunları demişti;
“Maalesef artık sözün bittiği yerdeyiz. Değerleri hemşehrilerimiz, Yalova Belediyesi iflasın eşiğinde. Sadece iflas ettiğini duyuramıyor.
Değerli basın mensupları şimdi sizinle paylaşacağım belge ve bilgi..rezilliğin son perdesi!

Makamlar kalıcıdır, kişiler geçicidir. Yalova belediye Başkanının makam arabasının üzerinde inanılır gibi değil ama haciz işlemi var. Evet yanlış anlamadınız Vefa Salman'ın makam arabasında da haciz işlemi var.

Bu izah edilebilecek, açıklanacak ve kabullenilebilecek bir durum değildir.

Ve Belediye ait diğer araç ve taşınmazlar için de bazı örnekleri paylaşayım.

Borç sarmalı 250 milyonu geçti. İnkarla iftira ve yalanlama ile gerçeği gizleyemezsiniz. Hele ki böylesine acı bir tablo ile karşı karşıya iken... Sorunlar dağ gibi, borçlar astronomik seviyelere yükseldi.

Bu işler bir çoğumuzun ismini yeni öğrendiği ahtapotlu, yengeçli vesaire lüks yemekler yiyerek, belediyeye 4 milyon fatura etmekle olmuyor.

Evet Yalovalılar Vefalıdır, ama siz yengeç yiyip sefasını sürüceksiniz, Yalovalılar cefasını çekecek! Yağma yok, şimdi Yalova Belediyesini borç batağına sürükleyenlere vefa değil veda zamanıdır.

Kamuoyuna çağrımızdır. Evet sorun ve tablo vahim. Biliyoruz. Ama size söz veriyoruz. Yalova'yı dünya kenti yapacak projelerimiz, istihdam sorununu çözecek projelerimizi hayata geçirirken, Vefa beyin tarihe geçecek borç ve uygulamalarının izlerini de kısa sürede sileceğiz.”

Evet aynen böyle demişlerdi AK Parti’li yöneticiler…

Bugünkü duruma baktığımızda; Yolsuzluk soruşturması kapsamında el değiştiren ve CHP’den AK Parti’ye geçen Yalova Belediyesi’nde önceki dönemden kalma borçların hızla ödendiğini ve dün batık haldeki, makam ve hizmet araçları hacizli haldeki belediyenin kendi öz kaynaklarıyla bir taraftan belediyecilik hizmetlerini arttırarak devam ettirirken diğer taraftan hizmet araç parkurunu nasıl genişlettiğine hep birlikte şahit oluyoruz.

İşte bu başarının mimarlarından Yalova Belediye Başkan Vekili Mustafa Tutuk bugün yaptığı açıklamada,”29 Araca Ulaşarak Hizmet Kalitemizi Daha İlerilere Taşıyoruz ve Taşımaya da Devam Edeceğiz... Kiralama dönemini geride bırakıp kendi araçlarımıza sahip olarak hizmet kalitemizi yükseltmeyi sürdürüyoruz. Doğanın bizlere sunduğu renkleri kentimizin estetiği ile buluşturan Temizlik İşleri Müdürlüğü Park ve Bahçeler birimimizin, envanterine kattığımız 3 damperli kamyon ve 2 adet mini damper çöp taksi ile araç sayımız 29'a ulaştı. Yalova'mıza hayırlı olsun.” dedi.

İnsan geriye dönüp baktığında kayıp 6 yıla gerçekten üzülüyor… keşke böyle olmasaydı!

Keşke Yalova Belediyesi’nin paraları hortumlanmasaydı… çarçur edilmeseydi!

Dikkat buyrun lütfen… Şuan sadece mali işlerdeki yolsuzluk biliniyor ve dava konusu…

Yakın zamanda öyle şeyler ortaya çıkacak ki… Belediyenin nasıl hortumlandığını anlayıp şaşırıp kalacaksınız!

Evet Yalova’da soygun dönemi bitti, hizmet dönemi başladı.

Buna hep beraber şahit olduk ve olmaya devam edeceğiz.

HAKAN KORKMAZ

Revizyon Gazetesi

Genel Yayın Yönetmeni

Anahtar Kelimeler:
Mustafa Tutuk
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.