Hakan Korkmaz yazdı... Zafer Partisi gerçeği

Ümit Özdağ liderliğindeki Zafer Partisi’ne olan ilgi kamuoyu araştırmacılarını bile adeta şaşkına çevirdi...

Şöyle ki;

Kamuoyu Araştırmacısı Can Selçuki,"Mayıs ayı Türkiye Raporu anketimiz devam ediyor. Mevcut sonuçlar Zafer Partisi’nde büyük bir süprize işaret ediyor. Artış olacağını öngörmek mümkündü tabi ama bu oranda bir artış beklemiyordum." ifadeleriyle şaşkınlığını belirtti.

Can Selçuki’nin elindeki verilere göre Zafer Partisi şuan %2 oy oranına ulaşmış durumda... ki diğer anketlerde Zafer Partisi’nin %3’leri de bulduğuyla ilgili sonuçların olduğunu Can Selçuki de söylüyor.

Evet kamuoyu araştırmacısı Can Selçuki, Zafer Partisi’nin kısa sürede %2 oy oranına ulaşmasına şaşırdığını belirtiyor.

%2 veya 3 fark etmez... Evet ben Can Selçuki gibi şaşırmıyorum çünkü sığınmacılar konusunda dip dalgayı bilip, gördüğüm için bu sonucun yani Zafer Partisi’ne zaten sosyal medyadan gördüğümüz ve anketlere de yansıyan ilginin beklediğim ve tahmin ettiğim bir sonuç olduğunu ifade etmek isterim.

Tabii ki Yazar Nihat Genç’in dediği gibi bulgur kazanda kaynamaya başladı ve bir süre sonra taşacağı görülüyor.

Hangi seviyeye gelir, nerede kalır bilemem ama Zafer Partisi’nin oylarının her geçen gün artacağını düşünenlerdenim.

Birazda kulislerde konuşulanlara değineyim...

Eğer Zafer Partisi tek başına seçime girme yeterliliğine kavuşamazsa kuvvetle muhtemel Memleket Partisi, Adalet Partisi ile birlikte seçime girecek... ki bu iki partinin de seçime girme hakkı kazandığını belirtmek isterim.

Ümit Hoca’nın Muharrem İnce’nin nihayetinde sola yakın bir isim olmasından dolayı endişeleri varmış... O yüzden Adalet Partisi ile ittifak yapması ihtimalinin daha kuvvetli olduğu söyleniyor.

Yine önemli transferler peşindeymiş Zafer Partisi... Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’ın adı geçiyor...

Zafer Partisi kaynakları Tanju Özcan’ın sıcak baktığını belirtiyorlar ama Tanju Özcan cephesinden gelecek açıklamalara bakmak lazım diye düşünüyorum.

CHP’nin sığınmacı politikasını gerçekçi bulmadığını açık açık söyleyen ve sığınmacılarla ilgili görüşleri kamuoyunda bilinen Tanju Özcan eğer Zafer Partisi’ne geçerse ben buna kesinlikle şaşırmam bunu söyleyeyim. Hatta bu olursa ve Mansur Yavaş’da aday gösterilmezse Tanju Özcan’ı Zafer Partisi’nin Cumhurbaşkanı adayı olarak görebiliriz diye tahmin ediyorum.

Tabii ki bu bahsettiğimiz tahminler şuan oldukça düşük ihtimalli olasılıklardır... Bunu da belirtmek isterim.

Ama kesin olan şudur ki;

Artık siyasette bir Zafer Partisi gerçeği vardır.

Önümüzdeki günlerde ekonomi politikalarını açıklamaya hazırlanan Zafer Partisi, Türk siyaset vitrinin de yerini almıştır ve geçen her gün yerini sağlamlaştıracaktır diye düşünüyorum.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Şen'in de dediği gibi şuan %15 oranında bir kararsız seçmen kitlesi var ve iktidarın güven vermeyen sığınmacı politikası ve söylemleri bu şekilde devam ettiği takdirde bu kitlenin büyük oranda Zafer Partisi'ne geçeceğini düşündüğümü de ifade etmek isterim.

Hakan Korkmaz

Revizyon Gazetesi

Genel Yayın Yönetmeni

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Hasan 2 yıl önce

Türkiyede siyasetin kalitesi bu işte "ey Süleyman erkeksen in aşağı" demekle oy oranı 0,002 den yüzde 3 e çıkıyor...tam komedi