Halit Güleç, Demokrat Partide operasyon hazırlığı mı yapıyor?

Yalova Belediyesi Vefa Salman dönemindeki yolsuzluklar yüzünden AK Parti’ye geçti ve AK Parti’li Yalova Belediye Başkan Vekili Mustafa Tutuk’un geçen süre içindeki inanılmaz başarısı partili partisiz herkesin takdirini topluyor.

Öyle ki;

Yolsuzluk soruşturması kapsamında görevden uzaklaştırılan ve yargılaması devam eden Vefa Salman bile Mustafa Tutuk’un Yalova Belediyesi’ni yönetmesinden oldukça memnun olsa gerek... sürekli il dışında ve adeta turist gibi Türkiye’yi gezmeye devam ediyor!

Önceleri buna kızıyordum ama geçen konuyu masaya yatırdığım bir CHP’li “Hakan Bey kızma Vefa Salman’a... Mustafa Tutuk Yalova Belediyesi’ni vekaleten o kadar iyi yönetiyor ki, Vefa Salman’ın da gözü arkada kalmıyor ve Türkiye’yi karış karış geziyor işte ne yapsın...” deyince hem güldüm hem de hak verdim ve o gün bugün Vefa Salman’a kızmayı bıraktım açıkçası.

Evet Mustafa Tutuk Yalova Belediyesi’ni o kadar iyi yönetiyor ki herkes gibi Vefa Salman’da çok mutlu ve gözü arkada kalmadığı içinde, hayatından memnun bir şekilde Türkiye’yi karış karış gezmekle meşgul!

Fakat bu cenahta hayatından memnun olmayan biri var!

Halit Güleç.

Vefa Salman’ın yardımcısı ve hani görevdeyken Yalova Belediyesi’ni adeta perde arkasından yöneten Halit Güleç.

Malum dava kapsamında 19 ay tutuklu kalıp yargılaması devam eden Halit Güleç.

Evet Halit Güleç, Vefa Salman’ın vurdumduymaz tavırlarıyla Türkiye’yi turist gibi gezmesinden çok şikayetçi ve bunu her fırsatta dile getiriyor.

Halit Güleç, milletvekili olup paçayı kurtarmak isteyen Vefa Salman’ın bu hedefinden de çok rahatsız ve bunun yanlış olduğunu düşünüyor.

Halit Güleç, önce Yalova Belediyesi’ndeki görevine 1 aylığına bile olsa geri dönmek ve bunu herkese göstermek istiyor... Neden? Çünkü bu aklanması anlamına geliyor ve bu algıya çok ama çok ihtiyacı olduğunu biliyor.

Fakat Vefa Salman’ın belediyeye döneyim falan böyle bir derdi yok ve mağdurum algısıyla milletvekili olup paçayı kurtarmanın peşinde...

Halit Güleç’in bu konuda yani siyasi hayatının devamı konusunda gerçekçi bir duruş ve düşünce sergilediğini ve aklanmadan siyasi hayatında yol yürümesinin imkansız olduğu gerçeğiyle hareket etmesi veya bunu her fırsatta dile getirmesinin siyaset aklı açısından Vefa Salman’la arasındaki farkı da ortaya koyduğunu düşündüğümü ifade etmek isterim.

Daha önce bir yazımda Halit Güleç’in siyasi aklının Vefa Salman’dan kat kat fazla olduğuna değinmiştim.

Yalova Belediyesi’ni 6 yıl perde arkasından yönetmesi zaten Halit Güleç’in siyasi aklını ortaya koyan en büyük gerçek olarak önümüzde duruyor.

Bakın Vefa Salman, Mustafa Tutuk’un Yalova Belediyesi’ni yönetmesinden ve Yalova’ya yapılan hizmetlerden adeta mutlu ve gözü arkada kalmayacak bir şekilde il il Türkiye’yi gezerken Halit Güleç ne yapıyor?

CHP’li Yalova Belediye Meclis Üyelerini kontrol altında tutuyor Halit Güleç. Bazı meclis üyeleri Halit Güleç ne derse onu konuşup, dile getiriyor belediye meclisinde anlayın durumu...

Belediye Meclisi Grup Toplantılarını bile perde arkasından Halit Güleç yapıyor... ki bu anlamda yani CHP’li belediye meclis üyelerine hakim olma anlamında Halit Güleç, il başkanı Mehmet Gürel’in bile önünde... Mehmet Gürel’in hiç bir etkisi falan yok CHP’li Yalova Belediye Meclis Üyeleri üzerinde ve hakimiyet kesinlikle Halit Güleç’te.

Demem o ki; Halit Güleç küçümsenecek veya görmezden gelinecek bir siyasetçi değil Yalova’da... ki hem CHP için hem de genel anlamda konuşuyorum bunu.

Bakın Vefa Salman adeta vurdumduymaz bir şekilde sürekli Yalova dışında gezmelerde fakat Halit Güleç Yalova’da ziyaretler, görüşmeler ve yemeklerle kulis ve siyasi mühendislik peşinde!

Bakın geçtiğimiz gün bir grup Demokrat Partiliyi yemekte ağırladı Halit Güleç!

Ulaştığım kulis bilgilerine göre; Yemek masasında Demokrat Parti ve dahası Yalova İl Başkanı Ahmet Özsümer masaya yatırılınca “Halit Güleç, Demokrat Partide operasyon hazırlığında mı?” sorusu dillenmeye ve cevap aramaya başladı!

Bakın Halit Güleç, CHP’de siyasi hayatının devam edemeyeceğini herkesten iyi biliyor.

Şöyle ki;

Halit Güleç bana Vefa Salman aday olmazsa Yalova Belediye Başkan adayı olmayı düşündüğünü söyleyince, kendisine bunun zor olduğunu ve CHP’nin kendisini bir türlü gerçek anlamda kabul etmediğini, CHP’de kabul görmediğini hatırlatınca “Hakan Bey bende ona göre hareket ederim” demişti!

Tabii ki benim böyle bir cevabın üzerine gitmemem asla düşünülemezdi ve “Başkanım bu ifadenizden anladığım kadarıyla CHP adaylığınıza sıcak bakmazsa başka partiye geçmekten bahsediyorsunuz, yanılıyor muyum?” diye sormuştum hemen Halit Güleç’e...

Evet bu soruma Halit Güleç,"Evet Hakan bey doğru anladınız" şeklinde cevap vermiş ve diyeceğim o ki; ben taa o zaman Halit Güleç’in siyasi yol haritasında olası bir parti değişikliğini birinci ağızdan kulağımla duymuş biriyim ve bu yüzden Halit Güleç’in bugün başta İYİ Parti olmak üzere nabız yoklamalarına veya bir grup Demokrat Partiliye yemek verip partiyi ve il başkanı Ahmet Özsümer’i masaya yatırmak suretiyle siyaset mühendisliğine soyunmasına şaşırmadım, şaşırmamda ve yine bu anlamda en iyi ve doğru okumayı yapıp sizlere aktardığımı düşündüğümü de ifade etmek isterim.

Tabii deneyimli ve kurt siyasetçi Ahmet Özsümer’de bakıyor ki Halit Güleç bir grup Demokrat Partiliye yemek verip siyaset mühendisliği yapıyor... hemen patlatıyor bir paylaşım ve “Önce aklanıp gelin” diyor ve isim vermeden Halit Güleç’e devam eden yargılamaları hatırlatıyor!

Halit Güleç, Ahmet Özsümer’i aramış fakat Ahmet Özsümer telefonu açmamış diye de kulağıma fısıldadılar...

Anlayacağınız Yalova’da siyaset kazanı kaynamaya başladı ve yakında fokurdamaya da başlar diye düşünüyorum.

Yalova siyaset kulislerinde neler olup bittiğini merak edenleri haberdar etmek için bende dikkatle takipteyim.

Şimdilik bu kadar...

Görüşmek üzere.

Hakan Korkmaz

Revizyon Gazetesi

Genel Yayın Yönetmeni

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.