Bugün 7500 lira maaş alan milyonlarca emeklinin ve ailelerinin perişanlığı bir sonuçtur!

Yetki sahibi siyasi iradenin uyguladığı yanlış politikaların sonucudur bugün 7500 lira maaş ile geçim derdine düşen emeklilerin perişan hali… ki bu madalyonun bir yüzüdür.

Madalyonun diğer yüzü ise…

Bugün emeklilerin perişan halinin sebebi yetki sahibi siyasi iradenin tercihidir!

Yetki sahibi siyasiler, iş milyonlarca sözde sığınmacıya milyarlarca dolar harcamaya gelince adeta şahin kesilip kaynak buluyorsa ama iş kendi vatandaşına kendi emeklisine gelince adeta kuzuya dönüyorsa bu bir tercihtir başka bir şey değil!

Evet bugün emeklilerin perişan hali, kendi milletinin önceliğini unutan, kendi milletinden kopmuş siyasi iradenin hem uyguladığı yanlış politikalarının sonucudur hem de tercihidir!

Şüphesiz bu sürdürülebilir bir durum değildir!

İş başında yetki sahibi siyasi irade, vatandaşının, işçisinin, emeklisinin geçim derdine, yüksek enflasyona, hayat pahalılığına mutlaka bir çare bulmak zorundadır.

İş başında yetki sahibi siyasi irade, kendi milletinin refahını önceleyerek (ki bu bir anayasal zorunluluktur) bunu mutlaka sağlamalıdır ve bunun için zaten milletin sağladığı ve milletin olan kaynakları adeta seferber etmelidir.

Bunun başka bir yolu yoktur.

İKTİDAR "BENİ ELEŞTİRİN" DİYE BAS BAS BAĞIRIYOR!

İş milletin sırtına binmeye gelince zam yapma konusunda son derece mahir olan sayın iktidarımız, iş milyonlarca dar gelirliye maaş zammı yapmaya gelince aynı mahirliği gösteremiyor ne yazık ki!

Bir taraftan inanılmaz zamlarla geçinmeyi katlanılması zor bir hale getirip diğer taraftan 7500 lira maaş alan milyonlarca emekli ve ailelerine maaş artışı için aylar sonrasına randevu veren iktidar “Beni eleştirin” diye adeta bas bas bağırıyor demektir.

Hee… iktidar bunu istemese bile bugün iktidarı eleştirmek elzem haline gelmiştir...

Mehmet Gürel bir kriptodur! Zamanla bunu herkes anlayacak! Mehmet Gürel bir kriptodur! Zamanla bunu herkes anlayacak!

Öyle ya…

Bir tarafta inanılmaz zamlarla gelen enflasyon ve hayat pahalılığı varken diğer tarafta milyonlar 7500 lira maaşla adeta kaderine terk ediliyorsa bu iktidarı şimdi eleştirmeyeceğiz de ne zaman eleştireceğiz!

Milyonlarca emekliyi adeta kaderine terk eden bu iktidar bu haliyle eleştiriyi sonuna kadar hak eder bir haldedir ve başta emekliler olmak üzere geçim sıkıntısı çeken milyonların refahı sağlanana kadar da milletten yana taraf bir şekilde iktidarı eleştirmek elzemdir diye düşünüyorum.

Ayrıca iktidarın bugün bu konuda yapıcı ve samimi eleştirilere her zamankinden daha muhtaç olduğunu düşündüğümü de özellikle belirtmek isterim.

Hakan Korkmaz

Revizyon Gazetesi

Genel Yayın Yönetmeni

Editör: Haber Merkezi