İki CHP milletvekili bu hafta Yalova'ya geliyor! Kemal Baş...

CHP Genel Merkezi, Yalova'da Belediye Başkan adaylarını belirlemek için Edirne Milletvekili Ahmet Baran Yazgan ve Uşak Milletvekili Ali Karaoba'yı görevlendirdi.

Görevli iki milletvekili bu pazar gününe kadar Yalova'ya gelip işte STK ziyaretleri vesaire belirlenen plan/program doğrultusunda çalışmaya başlayacaklar ve nihayetinde aday adaylarıyla ilgili hazırladıkları raporu genel merkeze sunacaklar.

Diğer taraftan anket çalışmaları zaten başladı…

Şu an 4 isim, 4 aday adayı soruluyor anketlerde…

Örnek veriyorum… Dün son gün başvuru yapan aday adayları daha anketlerde yoklar… Bir sonraki anketlerde isimleri sorulabilir.

Evet CHP Genel Merkezi’nin Yalova Belediye Başkan adayını belirlemek için ankette yer verdiği en dikkat çeken isim şüphesiz Kemal Baş!

Çünkü Kemal Baş aday adaylık başvurusunda bile bulunmadı ama ankette yer alan 4 isim arasında yer buldu!

Elbette Kemal Baş isminin ankette yer almasını CHP Yalova İl Başkanlığı istedi.

Gelelim Kemal Baş’ın neden aday adaylık başvurusunda bulunmadığına…

“Daha siyasi hayatın başındayım ve tecrübem yok… Bu süreçte aday adayı olup aday gösterilmezsem bu siyasi hayatımın başında bir başarısızlık olarak görülür ve bunun olmasını istemem… CHP beni Yalova Belediye Başkan adayı gösterirse bu görevi kabul ederim…” minvalinde bir anlayış ve endişeyle Kemal Baş’ın aday adaylık başvurusunda bulunmadığı konuşuluyor.

“Kemal Baş aday adayı başvuru dosyasını direk genel merkeze verdi” söylentilerini de güvendiğim kaynaklardan araştırdım… “Kemal Baş’ın adaylık işi beklemede” yanıtını aldım. Bunu da belirtmiş olayım.

Hee… Şunu rahatlıkla söyleyebilirim…

Kemal Baş’ın CHP Yalova Belediye Başkan adayı olması için acayip bir çalışma yürütülüyor… öyle böyle değil yani… Konu Genel Başkan Özgür Özel’e bizzat iletilmiş yani o derece!

Ben "olmayacak, çok zor" görüyorum bu işi ama CHP'de Kemal Baş'tan hala umutlu olanlar var yani... ki bunda Kemal Baş'ın bu süreci iyi yönetememesinin de rolü büyük! Bunu da söylemiş olayım.

Bakalım anketlerden kim çıkacak?

Görevli iki milletvekilinin Yalova’da yapacakları çalışmalardan ne sonuç çıkacak?

İşte il başkanına, milletvekiline fikirleri sorulacak ve nihayetinde CHP Parti Meclisi bir isim üzerinde karar verecek ve bu isim CHP’nin Yalova Belediye Başkan adayı olarak kamuoyuna açıklanacak.

Diğer ilçelerde de aynı çalışmalar yapılacak ve CHP’nin Yalova’daki belediye başkan adayları belirlenecek.

Peki CHP’nin Yalova’daki Belediye Başkan adayları ne zaman belli olur?

Bu ay sonu belli olur ve kamuoyuna açıklanır görüşü hakim.

Hakan Korkmaz

Revizyon Gazetesi

Genel Yayın Yönetmeni

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.