Kemal Baş senaryosu

Yalova Belediyesi eski Başkan Yardımcısı Kemal Baş'ın adını malum adaylık için ilk kez duyuran benim.

Evet bir süredir Kemal Baş ismi "Yalova Belediye Başkan adayı olacak" şeklinde siyaset kulislerinde konuşuluyor.

Kemal Baş'ın ittifakın Yalova Belediye Başkan adayı olacağını iddia edenler var, İYİ Parti'den aday gösterilecek diyenler var hatta "önce AK Parti'den aday olmayı zorlayacak" diyenler var... Var da var anlayacağınız...

Dahası Kemal Baş'ın Yalova Belediye Başkan adayı olursa kesin olarak kazanacağını savunanlar da var.

Kıymetli okurlar, kıymetli dostlarım...

İşim gereği Yalova siyasetini yakından takip eden biri olarak şunu çok açık bir şekilde belirtmek isterim ki; Birileri bir senaryo yazıp başrol oyuncusu olarak da Kemal Baş'ı belirlemiştir. Anlayacağınız birileri tarafından Kemal Baş üzerine bir senaryo yazılmaktadır! Geçen süre içinde benim gözlemlediğim, anladığım budur.

Öncelikle Kemal Baş'ın AK Parti'nin Yalova Belediye Başkan adayı olması asla mümkün değildir. Bu ihtimalden bahsedenler kesinlikle hayal alemi içinde yaşayanlardır.

Bu gerçeği bir kenara koyup devam edelim.

CHP, Kemal Baş'ı Yalova Belediye Başkan adayı gösterir mi?

Çok zor!

Kemal Baş muhalefet bloğunun ortak ittifak adayı olarak gösterilir mi?

Bu da çok zor!

Zaten ortada bir ittifak kaldı mı ki?

Bakın size başka bir şey söyleyeyim...

Kemal Baş'ın ağzından "Siyaset yapacağım" veya "Şu partiden bu partiden Yalova Belediye Başkan aday adayı olacağım" minvalinde bir söz, bir açıklama duyan oldu mu?

Diyeceğim o ki;

"Kemal Baş şu partiden bu partiden Yalova Belediye Başkan adayı olacak" söylentileri senaryodur, hayaldir. Geçen süre içinde benim gözlemlediğim, anladığım budur.

Kaldı ki Kemal Baş'ın hangi partiden olursa olsun 2024 yerel seçimlerinde Mustafa Tutuk gibi kazanması kuvvetle muhtemel güçlü bir ismin karşısına çıkma ihtimalini mümkün görmüyorum açıkçası... Zaten Kemal Baş, Mustafa Tutuk'un karşısına çıkarsa bu siyaseten hayatının hatası olur diye düşündüğümü de ifade etmiş olayım.

Hee... Ne zaman Kemal Baş çıkar "Ben bu işte varım" derse o zaman iş değişir ve başka değerlendirmelerde de bulunuruz.

Şimdilik söyleyeceklerim bu kadar.

İzleyelim bakalım neler olacak görelim.

Hakan Korkmaz
Revizyon Gazetesi
Genel Yayın Yönetmeni

Anahtar Kelimeler:
Kemal BaşMustafa Tutuk
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.